voor de vegetarier Voor het diner

Italiaanse salade

15 december 2016

Ik ben gek op salades, maar er is er eentje die ik bijna iedere dag wel op tafel kan zetten. Dat is deze Italiaanse salade. Of ‘ie echt Italiaans is, weet ik niet, maar ik noem ‘m zo. Ik ontdekte ‘m ooit bij toeval toen ik op zoek was naar een makkelijke salade en ik heb ‘m sindsdien aan mijn eigen voorkeuren aangepast.

Waarom ik dit een Italiaanse salade noem? Omdat de Italianen – vind ik – erg goed zijn in het met weinig ingredienten zorgen voor een ware smaakexplosie. Ik vind dat dit recept dat ook doet. Als je namelijk gewoon kijkt naar de ingredienten, dan is er weinig bijzonders aan deze salade. Maar als je ze samen proeft, jammie! Echt waar, je weet niet wat er gebeurt. Probeer maar. Enjoy!

Italiaanse salade JoorKitchen

Wat heb je nodig voor deze Italiaanse salade voor 3-4 personen?

  • 1 zakje rucola
  • 6 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • zeezout
  • peper
  • 50 gram pecorinokaas
  • klein handje amandelschaafsel

Italiaanse salade JoorKitchen

Hoe maak je deze heerlijke salade?

1. Doe de balsamicoazijn in een steelpannetje en zet het pannetje op heel laag vuur. Laat de balsamico inkoken tot ongeveer de helft. Blijf er steeds bij, want dit kan snel gaan.

2. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan totdat ze lekker gaan ruiken en bruin worden. Haal ze vervolgens uit de pan.

3. Meng in de tussentijd de rucola met de olijfolie en breng de sla op smaak met peper en zout.

4. Haal, als de balsamico tot de helft is ingekookt het pannetje van het vuur en roer de theelepel honing door de azijn.

5. Verdeel de helft van de balsamico-honingmix door de rucola en bewaar de andere helft.

6. Verdeel het amandelschaafsel over de rucola en schaaf er stukjes pecorino overheen. Serveer de rest van de dressing er apart bij.

Italiaanse salade JoorKitchenItaliaanse salade JoorKitchen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply