JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
390
Shares
0
0
390
0
0

Ik ben gek op salades, maar er is er eentje die ik bijna iedere dag wel op tafel kan zetten. Dat is deze Italiaanse salade. Of ‘ie echt Italiaans is, weet ik niet, maar ik noem ‘m zo. Ik ontdekte ‘m ooit bij toeval toen ik op zoek was naar een makkelijke salade en ik heb ‘m sindsdien aan mijn eigen voorkeuren aangepast.

Waarom ik dit een Italiaanse salade noem? Omdat de Italianen – vind ik – erg goed zijn in het met weinig ingredienten zorgen voor een ware smaakexplosie. Ik vind dat dit recept dat ook doet. Als je namelijk gewoon kijkt naar de ingredienten, dan is er weinig bijzonders aan deze salade. Maar als je ze samen proeft, jammie! Echt waar, je weet niet wat er gebeurt. Probeer maar. Enjoy!

Italiaanse salade JoorKitchen

Wat heb je nodig voor deze Italiaanse salade voor 3-4 personen?

  • 1 zakje rucola
  • 6 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • zeezout
  • peper
  • 50 gram pecorinokaas
  • klein handje amandelschaafsel

Italiaanse salade JoorKitchen

Hoe maak je deze heerlijke salade?

1. Doe de balsamicoazijn in een steelpannetje en zet het pannetje op heel laag vuur. Laat de balsamico inkoken tot ongeveer de helft. Blijf er steeds bij, want dit kan snel gaan.

2. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan totdat ze lekker gaan ruiken en bruin worden. Haal ze vervolgens uit de pan.

3. Meng in de tussentijd de rucola met de olijfolie en breng de sla op smaak met peper en zout.

4. Haal, als de balsamico tot de helft is ingekookt het pannetje van het vuur en roer de theelepel honing door de azijn.

5. Verdeel de helft van de balsamico-honingmix door de rucola en bewaar de andere helft.

6. Verdeel het amandelschaafsel over de rucola en schaaf er stukjes pecorino overheen. Serveer de rest van de dressing er apart bij.

Italiaanse salade JoorKitchenItaliaanse salade JoorKitchen

0
0
390
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • kaas
  • salade
  • sla
Vorige artikel
Vegetarische strudel JoorKitchen
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegetarische strudel van champignons en linzen

Lees verder
Volgende artikel
capresetaartje
  • Avondeten
  • Feestdagen

Kerstmenu 1: Italiaans kerstmenu

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.