JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Lauwwarme salade van zoete aardappel en spinazie

Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Er zijn van die dagen waarop ik geen zin heb om na te denken over wat ik die avond zal maken en waarop de koelkast vol ligt met restjes en open pakjes. Op dat soort dagen duik ik zonder vastomlijnd plan de koelkast in en maak ik wat er op dat moment in me opkomt. Meestal pakt dat goed uit, heel soms wat minder. Zo maakte ik laatst een noodlegerecht met lamsoor, surimi en een oosterse dressing. Ik vond het geen succes. Achteraf begrijp ik dan niet hoe ik de combi ooit heb kunnen bedenken, maar op het moment zelf lijkt het een goed idee te zijn.

Deze lauwwarme salade pakte gelukkig wel goed uit. In ieder geval voor mij. ‘De man’ is nog steeds geen fan van zoete aardappel (behalve als ik ze verwerk in deze heerlijke hamburgerbroodjes) en ik zal eerlijk bekennen dat hij dit recept wel lekker vond, maar dat hij ook wat partjes zoete aardappel liet liggen. Ach, je kunt niet alles hebben 😉 Ik vond deze lauwwarme salade wel geslaagd, maar ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Enjoy!

lauwwarme salade van zoete aardappel

Wat heb je nodig voor een lauwwarme salade voor 2 personen?

  • 400 – 500 gram zoete aardappel, gekookt
  • flinke hand spinazie
  • 125 ml crème fraîche
  • 75 gram roquefort
  • handje pompoenpitten
  • optioneel: 1/2 theelepel komijn

lauwwarme salade van zoete aardappellauwwarme salade van zoete aardappel

Hoe maak je deze lekkere lauwwarme salade?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel goed, je schilt ze niet. Snijd de zoete aardappels in partjes en leg de partjes in een ovenschaal. Schenk er een goede hoeveelheid olijfolie over en breng op smaak met peper en zout. Als je dat lekker vindt, kun je de komijn nog verdelen over de partjes. Ik deed dat deze keer niet, maar het is wel een lekkere toevoeging.

2. Zet de ovenschaal met de partjes aardappel 20 – 25 minuten in de oven.

3. Maak ondertussen de dressing door in een kommetje de crème fraîche te mengen met de helft van de roquefort. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Is de dressing te dik? Voeg dan eventueel wat water of olijfolie toe.

4. Rooster vervolgens de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze een heerlijke geur afgeven en bruin geworden zijn.

5. Laat de zoeteaardappelpaartjes heel even afkoelen als ze uit de oven komen.

6. Meng ze vervolgens in een kom met de dressing en schep er de rucola doorheen. Schep de lauwwarme salade op de borden en garneer de salade met de pompoenpitten en de rest van de roquefort.

lauwwarme salade van zoete aardappellauwwarme salade van zoete aardappel

0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • kaas
  • rucola
Vorige artikel
zelfgemaakte tomatensaus
  • Avondeten

Zelfgemaakte tomatensaus voor pasta of pizza

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Lunch

Sushiwraps

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.