JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
lichte venkel-paprikasalade
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lichte venkel-paprikasalade met sinaasappeldressing

Total
176
Shares
1
0
175
0
0

Wist je dat oranje paprika’s 3x meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? De oranje paprika is een ontzettend gezonde groente (mét betacaroteen voor de ogen en huid), dus het wordt tijd dat we de oranje paprika wat meer credits gaan geven! Ik mocht daarom, namens de OranjePaprikaverenging (yes, that’s a thing!) een recept ontwikkelen met deze oranje rakkers. En omdat onze Oranje Leeuwinnen vanavond op het WK voetbal in Frankrijk de KWARTfinale spelen, is vandaag de ideale dag om deze oranje superbommetjes (de paprika’s, niet onze voetbalsters 😉 ) te eren in een superlekkere, lichte venkel-paprikasalade!

Als het zo warm is als het vandaag gaat worden (HELP! Ik ben geen fan van alle dagen boven de 25 graden…) dan heb ik eigenlijk nauwelijks trek. Ik ga dan echt op zoek naar lichte gerechten met zachte smaken. En laat deze salade met venkel, oranje paprika, munt en sinaasappel nu eens aan al die eisen voldoen! Ik weet wat er vanavond bij mij op tafel staat! Wat denk je? Bij jou ook?

lichte venkel-paprikasalade

Wat heb je nodig voor deze lichte venkel-paprikasalade voor 2 personen?

  • 1 oranje paprika
  • 1 venkelknol
  • 2 handsinaasappels
  • 5 takjes verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • klein handje amandelschaafsel
  • peper en zout

lichte venkel-paprikasalade

Hoe maak je deze lekkere zomerse salade met paprika?

1. Verwijder de kern en snijd de paprika in kleine blokjes. Haal de boven- en onderkant van de venkel, halveer de knol in de lengte en snijd iedere helft in de lengte in zo dun mogelijke reepjes.

2. Halveer 1 sinaasappel en pers 1 helft uit. Verwijder de schil van de overgebleven 1,5 sinaasappel en snijd vervolgens de halve sinaasappel in 2 kwarten en de hele sinaasappel in 4 kwarten. Snijd de kwarten vervolgens in dunne schijfjes.

3. Haal de blaadjes van de munttakjes af en snijd de blaadjes in kleine reepjes.

4. Meng in een grote kom de olijfolie met 2 eetlepels sinaasappelsap en de mosterd. Roer goed door totdat je een mooi geheel hebt. Proef en breng op smaak met peper en zout. Vind je de dressing te zuur? Voeg dan nog wat extra honing toe.

5. Voeg de paprikastukjes, venkelreepjes en sinaasappelschijfjes toe aan de kom met de dressing en meng met je handen of met bestek de salade door elkaar. Voeg als laatste 3/4 van de muntblaadjes toe en meng ook door. Breng de salade eventueel op smaak met peper en zout.

Bestrooi de lichte venkel-paprikasalade met de overgebleven munt en het amandelschaafsel. Eventueel kun je het schaafsel nog kort bruin bakken in een droge koekenpan.

lichte venkel-paprikasalade

1
0
175
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
panzanella met aardbei
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Panzanella met aardbei en burrata

Lees verder
Volgende artikel
tarte tartin met venkel, ui en tomaat
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Tarte tartin met venkel, ui en tomaat

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.