JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
lichte venkel-paprikasalade
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lichte venkel-paprikasalade met sinaasappeldressing

Total
169
Shares
1
0
168
0
0

Wist je dat oranje paprika’s 3x meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? De oranje paprika is een ontzettend gezonde groente (mét betacaroteen voor de ogen en huid), dus het wordt tijd dat we de oranje paprika wat meer credits gaan geven! Ik mocht daarom, namens de OranjePaprikaverenging (yes, that’s a thing!) een recept ontwikkelen met deze oranje rakkers. En omdat onze Oranje Leeuwinnen vanavond op het WK voetbal in Frankrijk de KWARTfinale spelen, is vandaag de ideale dag om deze oranje superbommetjes (de paprika’s, niet onze voetbalsters 😉 ) te eren in een superlekkere, lichte venkel-paprikasalade!

Als het zo warm is als het vandaag gaat worden (HELP! Ik ben geen fan van alle dagen boven de 25 graden…) dan heb ik eigenlijk nauwelijks trek. Ik ga dan echt op zoek naar lichte gerechten met zachte smaken. En laat deze salade met venkel, oranje paprika, munt en sinaasappel nu eens aan al die eisen voldoen! Ik weet wat er vanavond bij mij op tafel staat! Wat denk je? Bij jou ook?

lichte venkel-paprikasalade

Wat heb je nodig voor deze lichte venkel-paprikasalade voor 2 personen?

  • 1 oranje paprika
  • 1 venkelknol
  • 2 handsinaasappels
  • 5 takjes verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • klein handje amandelschaafsel
  • peper en zout

lichte venkel-paprikasalade

Hoe maak je deze lekkere zomerse salade met paprika?

1. Verwijder de kern en snijd de paprika in kleine blokjes. Haal de boven- en onderkant van de venkel, halveer de knol in de lengte en snijd iedere helft in de lengte in zo dun mogelijke reepjes.

2. Halveer 1 sinaasappel en pers 1 helft uit. Verwijder de schil van de overgebleven 1,5 sinaasappel en snijd vervolgens de halve sinaasappel in 2 kwarten en de hele sinaasappel in 4 kwarten. Snijd de kwarten vervolgens in dunne schijfjes.

3. Haal de blaadjes van de munttakjes af en snijd de blaadjes in kleine reepjes.

4. Meng in een grote kom de olijfolie met 2 eetlepels sinaasappelsap en de mosterd. Roer goed door totdat je een mooi geheel hebt. Proef en breng op smaak met peper en zout. Vind je de dressing te zuur? Voeg dan nog wat extra honing toe.

5. Voeg de paprikastukjes, venkelreepjes en sinaasappelschijfjes toe aan de kom met de dressing en meng met je handen of met bestek de salade door elkaar. Voeg als laatste 3/4 van de muntblaadjes toe en meng ook door. Breng de salade eventueel op smaak met peper en zout.

Bestrooi de lichte venkel-paprikasalade met de overgebleven munt en het amandelschaafsel. Eventueel kun je het schaafsel nog kort bruin bakken in een droge koekenpan.

lichte venkel-paprikasalade

1
0
168
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
panzanella met aardbei
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Panzanella met aardbei en burrata

Lees verder
Volgende artikel
tarte tartin met venkel, ui en tomaat
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Tarte tartin met venkel, ui en tomaat

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.