Lichte venkel-paprikasalade met sinaasappeldressing

25 jun 2019 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Wist je dat oranje paprika’s 3x meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? De oranje paprika is een ontzettend gezonde groente (mét betacaroteen voor de ogen en huid), dus het wordt tijd dat we de oranje paprika wat meer credits gaan geven! Ik mocht daarom, namens de OranjePaprikaverenging (yes, that’s a thing!) een recept ontwikkelen met deze oranje rakkers. En omdat onze Oranje Leeuwinnen vanavond op het WK voetbal in Frankrijk de KWARTfinale spelen, is vandaag de ideale dag om deze oranje superbommetjes (de paprika’s, niet onze voetbalsters 😉 ) te eren in een superlekkere, lichte venkel-paprikasalade!

Als het zo warm is als het vandaag gaat worden (HELP! Ik ben geen fan van alle dagen boven de 25 graden…) dan heb ik eigenlijk nauwelijks trek. Ik ga dan echt op zoek naar lichte gerechten met zachte smaken. En laat deze salade met venkel, oranje paprika, munt en sinaasappel nu eens aan al die eisen voldoen! Ik weet wat er vanavond bij mij op tafel staat! Wat denk je? Bij jou ook?

lichte venkel-paprikasalade

Wat heb je nodig voor deze lichte venkel-paprikasalade voor 2 personen?

  • 1 oranje paprika
  • 1 venkelknol
  • 2 handsinaasappels
  • 5 takjes verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • klein handje amandelschaafsel
  • peper en zout

lichte venkel-paprikasalade

Hoe maak je deze lekkere zomerse salade met paprika?

1. Verwijder de kern en snijd de paprika in kleine blokjes. Haal de boven- en onderkant van de venkel, halveer de knol in de lengte en snijd iedere helft in de lengte in zo dun mogelijke reepjes.

2. Halveer 1 sinaasappel en pers 1 helft uit. Verwijder de schil van de overgebleven 1,5 sinaasappel en snijd vervolgens de halve sinaasappel in 2 kwarten en de hele sinaasappel in 4 kwarten. Snijd de kwarten vervolgens in dunne schijfjes.

3. Haal de blaadjes van de munttakjes af en snijd de blaadjes in kleine reepjes.

4. Meng in een grote kom de olijfolie met 2 eetlepels sinaasappelsap en de mosterd. Roer goed door totdat je een mooi geheel hebt. Proef en breng op smaak met peper en zout. Vind je de dressing te zuur? Voeg dan nog wat extra honing toe.

5. Voeg de paprikastukjes, venkelreepjes en sinaasappelschijfjes toe aan de kom met de dressing en meng met je handen of met bestek de salade door elkaar. Voeg als laatste 3/4 van de muntblaadjes toe en meng ook door. Breng de salade eventueel op smaak met peper en zout.

Bestrooi de lichte venkel-paprikasalade met de overgebleven munt en het amandelschaafsel. Eventueel kun je het schaafsel nog kort bruin bakken in een droge koekenpan.

lichte venkel-paprikasalade

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen