JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
51
Shares
0
0
51
0
0

Ik heb best wel wat gerechten op mijn to-eetlijstje staan. Op dat lijstje staan heel veel dingen (bijvoorbeeld cronuts in New York en echte Franse croissants in Parijs) en ook de echte lobsterroll staat daarop. Enkele maanden geleden was ‘ie ineens weer heel erg in: deze heerlijke combi van een zoet (brioche)broodje en kreeft en boter. Het water loopt me bij het idee alleen al in de mond. Kreeft is namelijk een van mijn guilty pleasures. Dat zachte, zoete en toch ook licht zilte vlees, de zachte bite en de vaste structuur van het vlees (die je als pescotariër niet zo heel vaak zult ervaren met vegetarisch voedsel of andere soorten vis), ik ben een groot fan. Het idee van dat heerlijke vlees op een zacht en zoet broodje…jammie!

Enige tijd geleden maakte ik deze heerlijk fluffy hamburgerbroodjes van zoete aardappel en vanaf het moment dat ik er eentje proefde, wist ik dat ik er een lobsterroll van wilde maken. Het zou – helaas, helaas, helaas – wel een goedkopere variant ervan worden. Ik ben namelijk geen fan van kreeft uit blik (als dat al te krijgen zou zijn) en echte kreeft is best prijzig. Ik besloot dus om een simpeler, goedkopere en gezonder variant te maken en dat pakte best goed uit. Daarom vandaag de lobsterroll JoorKitchen-style. Enjoy!

lobsterrolls

Wat heb je nodig voor 4 heerlijke lobsterrolls?

  • 4 hamburgerbroodjes of plakjes briochebrood
  • 200 gram surimi
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 bosuitjes, in reepjes gesneden
  • 1/3 chilipeper, zaadjes verwijderd, in kleine reepjes
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • snuf zout
  • klein handje platte peterselie,
  • optioneel: 2 eetlepels broodkruim of panko

lobsterrolls

Hoe maak je deze heerlijke vulling voor de lobsterrolls?

1. Meng in een kom de bosuitjes, de chilipeper, de yoghurt, de mayo, het paprikapoeder en de snuf zout. Maak hier een papje van.

2. Maal of snijd dan de surimi (in de keukenmachine) klein en voeg deze samen met de garnalen toe aan de mix.

3. Check de smaak: voeg eventueel nog wat zout en peper toe. De mix is waarschijnlijk ook wat nattig, dus voeg als je dat lekker vindt ook nog maximaal 2 eetlepels panko of broodkruim toe.

4. Snijd de hamburgerbroodjes vervolgens aan de bovenkant in en vul ze met het mengsel. Bestrooi met de peterselie.

5. Gebruik je briochebrood? Snijd daar dan plakken van en beleg deze plakken met het mengsel.
lobsterrollslobsterrolls

0
0
51
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • surimi
Vorige artikel
broodjes
  • Avondeten

Aardappel anders: hamburgerbroodjes van zoete aardappel

Lees verder
Volgende artikel
  • Feestdagen

7x paasrecept voor de paasbrunch

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.