JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Lunch

Lobsterrolls JoorKitchen-style

Total
51
Shares
0
0
51
0
0

Ik heb best wel wat gerechten op mijn to-eetlijstje staan. Op dat lijstje staan heel veel dingen (bijvoorbeeld cronuts in New York en echte Franse croissants in Parijs) en ook de echte lobsterroll staat daarop. Enkele maanden geleden was ‘ie ineens weer heel erg in: deze heerlijke combi van een zoet (brioche)broodje en kreeft en boter. Het water loopt me bij het idee alleen al in de mond. Kreeft is namelijk een van mijn guilty pleasures. Dat zachte, zoete en toch ook licht zilte vlees, de zachte bite en de vaste structuur van het vlees (die je als pescotariër niet zo heel vaak zult ervaren met vegetarisch voedsel of andere soorten vis), ik ben een groot fan. Het idee van dat heerlijke vlees op een zacht en zoet broodje…jammie!

Enige tijd geleden maakte ik deze heerlijk fluffy hamburgerbroodjes van zoete aardappel en vanaf het moment dat ik er eentje proefde, wist ik dat ik er een lobsterroll van wilde maken. Het zou – helaas, helaas, helaas – wel een goedkopere variant ervan worden. Ik ben namelijk geen fan van kreeft uit blik (als dat al te krijgen zou zijn) en echte kreeft is best prijzig. Ik besloot dus om een simpeler, goedkopere en gezonder variant te maken en dat pakte best goed uit. Daarom vandaag de lobsterroll JoorKitchen-style. Enjoy!

lobsterrolls

Wat heb je nodig voor 4 heerlijke lobsterrolls?

  • 4 hamburgerbroodjes of plakjes briochebrood
  • 200 gram surimi
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 bosuitjes, in reepjes gesneden
  • 1/3 chilipeper, zaadjes verwijderd, in kleine reepjes
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • snuf zout
  • klein handje platte peterselie,
  • optioneel: 2 eetlepels broodkruim of panko

lobsterrolls

Hoe maak je deze heerlijke vulling voor de lobsterrolls?

1. Meng in een kom de bosuitjes, de chilipeper, de yoghurt, de mayo, het paprikapoeder en de snuf zout. Maak hier een papje van.

2. Maal of snijd dan de surimi (in de keukenmachine) klein en voeg deze samen met de garnalen toe aan de mix.

3. Check de smaak: voeg eventueel nog wat zout en peper toe. De mix is waarschijnlijk ook wat nattig, dus voeg als je dat lekker vindt ook nog maximaal 2 eetlepels panko of broodkruim toe.

4. Snijd de hamburgerbroodjes vervolgens aan de bovenkant in en vul ze met het mengsel. Bestrooi met de peterselie.

5. Gebruik je briochebrood? Snijd daar dan plakken van en beleg deze plakken met het mengsel.
lobsterrollslobsterrolls

0
0
51
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • surimi
Vorige artikel
broodjes
  • Avondeten

Aardappel anders: hamburgerbroodjes van zoete aardappel

Lees verder
Volgende artikel
  • Feestdagen

7x paasrecept voor de paasbrunch

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.