voor de vegetarier Voor het diner

Makkelijke lasagne

17 november 2016

Tot een aantal jaar geleden moest ik niets van lasagne hebben. We aten het toen ik jong was heel weinig, misschien omdat mijn vader – die het merendeel van de diners op tafel zette toen ik jong was – de verpakking van de lasagnebladen nooit zo goed las en we soms een halfgare lasagneschotel hadden. Maar waarschijnlijk is mijn disliking van lasagnes te verklaren uit het feit dat er in de meeste lasagnes niet echt ingrediënten zitten die ik heel lekker vind. Gelukkig is deze makkelijke lasagne daar een uitzondering op. En, omdat je voor deze lasagne verse lasagnebladen gebruikt, kan er met de gaarheid van de pasta weinig misgaan 😉

Dit recept baseerde ik losjes op een recept van HelloFresh. Gewoon, omdat ik de manier van de saus maken zo ontzettend makkelijk vind. Want wie van jullie koopt er kant-en-klare saus voor een lasagne? Ik beken! Ik deed dat ook, totdat ik ontdekte hoe makkelijk (en lekker!) deze saus is. En je kunt van deze lasagne makkelijk een vegan-variant maken door de roomboter te vervangen door olijfolie en de kookroom door soya-kookroom. Echt waar, probeer maar. Enjoy!

makkelijke lasagne

Wat heb je nodig voor deze makkelijke lasagne voor 2 personen?

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, klein gesneden
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 300 gram spinazie
  • 150 gram kastanjechampignons in blokjes gesneden
  • 150 ml (soya)kookroom
  • 25 gram grana pandano
  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 300 ml groentebouillon
  • 40 gram roomboter of olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 50 gram panko

makkelijke lasagne

Hoe maak je dit lekkere ovengerecht?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet de vorm die je gaat gebruiken in met wat olie.

2. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons bruin. Haal uit de pan totdat je het straks weer gebruikt.

3. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Dat doe je in ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed door. De bloem moet als het ware een klein beetje garen.

4. Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de bloemmix en roer goed door elkaar. De bloem moet helemaal door de bouillon zijn opgenomen. Voeg dan weer 1/3 deel van de bouillon toe en herhaal het proces. Voeg ook de laatste 1/3 van de bouillon toe.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Laat de saus koken en zet ‘m dan zacht. Laat ‘m eventjes doorkoken.

6. Voeg nu de rozemarijn toe. Laat daarna steeds een handje spinazie slinken in de saus. Doe dit met alle spinazie.

7. Schenk de kookroom in de pan en voeg ook de grana pandano en de kastanjechampignons toe. Breng op smaak met peper en zout.

8. Nu maak je de lasagne af. Start met een laagje saus in de ovenschaal. Leg hierop de lasagnebladen en wissel dit steeds af totdat alles op is. Zorg dat je eindigt met een laagje saus.

9. Verdeel als laatste de panko over de lasagne.

10. Zet de ovenschaal in de oven en bak de lasagne in 20 minuten af.

makkelijke lasagne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply