Makkelijke linguine met garnalen en waterkers

17 mei 2021 | Avondeten

Als kind en als tiener was ik niet zo’n fan van pasta. Inmiddels heb ik die periode ver achter me gelaten en is pasta een van mijn lievelingsgerechten. Vooral omdat het zo’n veelzijdig ingrediënt is en het met van alles en nog wat gecombineerd kan worden. En pasta heb je vaak snel klaar, ideaal als je weinig tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan. Dus deze pasta met garnalen en waterkers is een van mijn favoriete pasta om die reden.

Dit recept kun je met veel soorten pasta’s eten, maar ik vind ‘m het lekkerst met linguine. Sowieso zijn die sliertjes mijn favoriete pasta. Ze zijn dikker dan spaghetti en dunner dan tagliatelle en voor mij hebben ze daarom de ideale bite. Voor dit recept gebruikte ik mijn standaardtomatensaus, aangevuld met zongedroogde tomaatjes. Maar je kunt ook prima passata of tomaten uit blik gebruiken voor deze pasta. Enjoy!

pasta

Wat heb je nodig voor pasta met garnalen en waterkers voor 2 personen?

* linguine (of een andere pastasoort) voor 2 personen
* 200 ml tomatensaus
* 6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
* 200 gram garnalen (wij gebruikten de rauwe, gepelde diepvriesvariant van de AH)
* 100 ml witte wijn (te vervangen door water)
* 50 gram waterkers (te vervangen door rucola), dikke stelen verwijderd
* 1 ui, gesnipperd
* een teentje knoflook, in stukjes gesneden
* basilicum naar wens

pasta met garnalen en waterkers

Hoe maak je deze heerlijke pasta?

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Zet een pan op het vuur en schenk hierin een goede hoeveelheid olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook.

2. Voeg dan de (ontdooide) garnalen toe en bak heel kort (>1 minuut) aan. Voeg dan de tomatensaus en de zongedroogde tomaatjes toe en roer goed door. Schenk de witte wijn bij de tomaten en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat rustig pruttelen.

3. Laat de pasta uitlekken als deze gaar is en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta toe aan de pan, net als de helft van de waterkers. Roer goed door zodat de waterkers slinkt. Serveer de linguine met de rest van de waterkers en wat basilicum.

pasta met garnalen en waterkerspasta met garnalen en waterkers

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen