Voor het diner

Makkelijke linguine met garnalen en waterkers

19 juni 2015

Als kind en als tiener was ik niet zo’n fan van pasta. Inmiddels heb ik die periode ver achter me gelaten en is pasta een van mijn lievelingsgerechten. Vooral omdat het zo’n veelzijdig ingrediënt is en het met van alles en nog wat gecombineerd kan worden. En pasta heb je vaak snel klaar, ideaal als je weinig tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan.

Dit recept kun je met veel soorten pasta’s eten, maar ik vind ‘m het lekkerst met linguine. Sowieso zijn die sliertjes mijn favoriete pasta. Ze zijn dikker dan spaghetti en dunner dan tagliatelle en voor mij hebben ze daarom de ideale bite. Voor dit recept gebruikte ik mijn standaardtomatensaus, aangevuld met zongedroogde tomaatjes. Maar je kunt ook prima passata of tomaten uit blik gebruiken voor deze pasta. Enjoy!

Wat heb je nodig voor dit pastagerecht voor 2 personen?

* linguine (of een andere pastasoort) voor 2 personen
* 200 ml tomatensaus
* 6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
* 200 gram garnalen (wij gebruikten de rauwe, gepelde diepvriesvariant van de AH)
* 100 ml witte wijn (te vervangen door water)
* 50 gram waterkers (te vervangen door rucola), dikke stelen verwijderd
* 1 ui, gesnipperd
* 1 teentje knoflook, in stukjes gesneden
* basilicum

Hoe maak je deze heerlijke pasta?

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Zet een pan op het vuur en schenk hierin een goede hoeveelheid olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg dan de (ontdooide) garnalen toe en bak heel kort (>1 minuut) aan. Voeg dan de tomatensaus en de zongedroogde tomaatjes toe en roer goed door. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat rustig pruttelen.

Laat de pasta uitlekken als deze gaar is en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta toe aan de pan, net als de helft van de waterkers. Roer goed door zodat de waterkers slinkt. Serveer de linguine met de rest van de waterkers en wat basilicum.

DSC_3974Linguine met garnalen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply