JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
pasta met garnalen en waterkers
  • Avondeten

Makkelijke linguine met garnalen en waterkers

Total
6
Shares
0
0
6
0
0

Als kind en als tiener was ik niet zo’n fan van pasta. Inmiddels heb ik die periode ver achter me gelaten en is pasta een van mijn lievelingsgerechten. Vooral omdat het zo’n veelzijdig ingrediënt is en het met van alles en nog wat gecombineerd kan worden. En pasta heb je vaak snel klaar, ideaal als je weinig tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan. Dus deze pasta met garnalen en waterkers is een van mijn favoriete pasta om die reden.

Dit recept kun je met veel soorten pasta’s eten, maar ik vind ‘m het lekkerst met linguine. Sowieso zijn die sliertjes mijn favoriete pasta. Ze zijn dikker dan spaghetti en dunner dan tagliatelle en voor mij hebben ze daarom de ideale bite. Voor dit recept gebruikte ik mijn standaardtomatensaus, aangevuld met zongedroogde tomaatjes. Maar je kunt ook prima passata of tomaten uit blik gebruiken voor deze pasta. Enjoy!

pasta

Wat heb je nodig voor pasta met garnalen en waterkers voor 2 personen?

* linguine (of een andere pastasoort) voor 2 personen
* 200 ml tomatensaus
* 6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
* 200 gram garnalen (wij gebruikten de rauwe, gepelde diepvriesvariant van de AH)
* 100 ml witte wijn (te vervangen door water)
* 50 gram waterkers (te vervangen door rucola), dikke stelen verwijderd
* 1 ui, gesnipperd
* een teentje knoflook, in stukjes gesneden
* basilicum naar wens

pasta met garnalen en waterkers

Hoe maak je deze heerlijke pasta?

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Zet een pan op het vuur en schenk hierin een goede hoeveelheid olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook.

2. Voeg dan de (ontdooide) garnalen toe en bak heel kort (>1 minuut) aan. Voeg dan de tomatensaus en de zongedroogde tomaatjes toe en roer goed door. Schenk de witte wijn bij de tomaten en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat rustig pruttelen.

3. Laat de pasta uitlekken als deze gaar is en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta toe aan de pan, net als de helft van de waterkers. Roer goed door zodat de waterkers slinkt. Serveer de linguine met de rest van de waterkers en wat basilicum.

pasta met garnalen en waterkerspasta met garnalen en waterkers

0
0
6
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • garnalen
  • pasta
Vorige artikel
plaattaart met bieten, zoete ui en blauwe kaas
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Plaattaart met bieten, zoete ui en blauwe kaas

Lees verder
Volgende artikel
mug cake met havermout
  • Ontbijt

Mug cake met havermout

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.