JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Zo vlak na de jaarwisseling en de feestmaand december kan ik me voorstellen dat je graag wat lichter en gezonder wilt eten. Ik in ieder geval wel. Tijdens de kerstdagen hebben we niet al te gek gegeten, maar toch genoeg om nu even rustig aan te willen doen. Daarom maakte ik afgelopen week deze makkelijke minestrone en het recept wilde ik jullie niet onthouden.

Minestrone is eigenlijk niets anders dan restjessoep uit Italie. Traditioneel werden in deze soep de groenten van het jaargetijde gebruikt of de soep werd gebruikt om restjes mee op te maken. Er is geen vast recept voor minestrone en er bestaan duizenden variaties van deze soep. Ik heb een tijdje geleden luxe minestrone gemaakt (die vinden jullie later nog op het blog), maar zo vroeg in januari is een makkelijker variant waar ik zelf meer op zit te wachten. Daarom. Enjoy!

makkelijke minestrone

Wat heb je nodig voor deze makkelijke minestrone?

  • 1 teentje knoflook, klein gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 wortels, in stukken gesneden
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 blik kikkererwten
  • 600 ml bouillon
  • 150 gram pasta (bijvoorbeeld overgebleven pasta)
  • verse platte peterselie
  • peper en zout

makkelijke minestrone

Hoe maak je deze restjessoep?

1. Fruit de ui en de knoflook aan in een grote pan met deksel.

2. Voeg de wortel toe, net als de blaadjes van de takjes tijm. Laat even aanfruiten.

3. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze kapot in de pan. Voeg daarna de kikkererwten en de bouillon toe.

4. Laat de soep 10 – 15 minuten doorpruttelen. Kook de pasta in de tussentijd.

5. Als je wilt, kun je na 15 minuten een deel van de soep pureren met de staafmixer. Ik vind dat lekker, ‘de man’ heeft liever een ongepureerde soep. Dus pureer ik een deel wel en een deel niet.

6. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg de gekookte pasta toe.

Serveer de soep met fijngesneden platte peterselie.

makkelijke minestronemakkelijke minestrone

0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groente
  • italiaans
  • soep
  • tomaat
Vorige artikel
  • Ontbijt

Smoothie van pompoen en mango

Lees verder
Volgende artikel
rilette van makreel
  • Borrel
  • Lunch

Makkelijke rilette van makreel

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

2 reacties
  1. Demi | StudioKOOK schreef:
    7 januari 2017 om 9:30 pm

    Ziet er heerlijk uit! Echt comfort food.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      8 januari 2017 om 10:28 am

      Wat fijn om te horen, thanks πŸ™‚ En het is zeker comfortfood, zo lekker πŸ™‚

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.