Makkelijke salade met truffelmayonaise

27 jul 2021 | Avondeten, Lunch

Iets lekkers op tafel zetten, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog, het is supermakkelijk! Dat bewijst deze makkelijke salade met truffelmayonaise wel. En dat je je inspiratie overal kunt vinden, bewijst deze zomerse salade ook, luister maar!

Enige tijd geleden waren ‘de man’ en ik in Antwerpen. We gingen daar naar PAKT Antwerpen, een creatieve broedplaats met meerdere eettentjes. Bij een van die tentjes lunchten we en kreeg ik deze lekkere salade voorgezet. Superlekker! Ik besloot op dat moment om deze salade thuis na te maken. Dat werd deze heerlijke, makkelijke salade vol groenten. Ik zeg: vanavond op tafel!

makkelijke salade met truffelmayonaise

Wat heb je nodig voor deze makkelijke salade met truffelmayonaise voor 2 personen?

  • 250 gram kastanjechampignons of portobello
  • 2 stronkjes witlof
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 2 handjes rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • truffelmayonaise
  • pijnboompitjes
  • sesamzaadjes
  • peper en zout

makkelijke salade met truffelmayonaise

Hoe maak je deze makkelijke salade?

1. Verwarm een droge, grote koekenpan op hoog vuur en rooster hierin de pijnboompitjes totdat ze bruin zijn. Houd ze goed in de gaten! Haal uit de pan en verwarm daarna wat olijfolie in de gebruikte koekenpan.

2. Snijd de kastanjechampignons of portobello’s in dikke plakken. Verwarm een grote koekenpan op hoog vuur en voeg wat olie toe. Bak de champignons in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Als je de champignons niet te veel roert en de pan niet te vol stopt, worden ze het meest egaal bruin. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd in de tussentijd de stronk witlof in de lengte door de midden. Verwijder aan beide kanten de bittere kern en snijd beide helften daarna in dunne reepjes. Meng de reepjes in een kom met 1 theelepel balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.

4. Meng de rucola met 1 eetlepel olijfolie en peper en zout (tip: dit kun je ook in het zakje van de rucola doen, scheelt weer afwas!).

5. Drapeer de rucola over 2 borden. Verdeel hier vervolgens de witlof en de gebakken champignons overheen.

6. Schep een beetje truffelmayo over de salade en garneer de salade met pijnboompitjes, sesamzaadjes en Parmezaanse kaas. Serveer meteen!

makkelijke salade met truffelmayonaisemakkelijke salade met truffelmayonaise

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen