JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Toen ik veertien jaar geleden besloot om geen vlees meer te eten had ik een ding niet voorzien. Je kunt van veel gerechten een vega-variant kunt maken, maar burgers vega maken is best moeilijk. En laat ik nou gek zijn op burgers. Door de jaren heen heb ik al veel verschillende vleesvervangers en vega-burgers geprobeerd en tot nu toe nog geen enkele goed bevonden, op die van de Vegetarische slager na. Het probleem met vegaburgers is vooral dat ze de echte ‘bite’ van vlees missen en dat ze snel uit elkaar vallen.

Met deze vega-mexicaanse burgers is dat laatste helaas ook het geval. De oplossing? Heel voorzichtig bakken en voor lief nemen dat vega-burgers nu eenmaal geen vleesburgers zijn. Als je dat kunt, dan is deze vega-variant van de Mexicaanse burger die ‘de man’ graag maakt, best te versmaden. En wil je toch graag vlees net als ‘de man’? Vervang dan de zwarte bonen en de aardappel door half-om-halfgehakt (net zoals wij deden, zoals je kunt zien op de foto’s). Enjoy!

Wat heb je nodig voor 4 vleesloze mexicaanse burgers?

* 130 gram zwarte bonen
* 150 gram zoete aardappel
* 2 eetlepels mais
* 1 theelepel picadillokruiden (wij gebruiken die van Jonnie Boer)
* 1 ei
* 1 sjalotje, gesnipperd
* gedroogde en fijngehakte broodkruimels of paneermeel naar behoefte
* 1 teentje knoflook, geperst
* 1/2 chilipeper
* peper en zout

Hoe maak je deze vega Mexicaanse burgers?

Start met het schillen van de zoete aardappel. Kook deze vervolgens ongeveer 5 minuten. Vul de keukenmachine vervolgens met de bonen, de gekookte zoete aardappel, de picadillokruiden, het ei, de knoflook, het sjalotje en de chilipeper. Maal dit fijn. Check na het fijnmalen de consistentie, die is waarschijnlijk erg nat. Voeg broodkruimels of paneermeel toe totdat de mix droog is en nauwelijks meer plakt. Roer vervolgens de maïskorrels door de mix, je hakt deze niet fijn. Vorm van de mix met natte handen vier burgers en laat deze burgers 30 minuten opstijven in de koelkast. Dat laatste hoeft niet, maar hoe kouder de burger, hoe minder groot de kans dat ‘ie tijdens het bakken uit elkaar valt. De burger wordt door de kou in de koelkast wat vaster van structuur. Bak vervolgens de burgers op laag tot middelhoog vuur 3 tot 4 minuten aan iedere kant.

Wij aten de burgers op een broodje, met guacamole, tomatensalsa en crème fraiche als topping. Van ‘de man’ begreep ik een dag later overigens dat deze burgers ook prima te eten zijn met gebakken uitjes en curry 🙂
Foto 25-04-15 18 35 55

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • burger
  • diner
  • mexicaans
  • recept
  • vega
Vorige artikel
Over JoorKitchen
  • Over JoorKitchen

Over JoorKitchen

Lees verder
Volgende artikel
  • Uncategorized

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.