Mexicaanse chili (vega)

5 jul 2016 | Avondeten, Vegetarisch

Soms heb ik de eer om wat nieuwe producten te testen en mijn mening erover te geven. Dat was ook laatst weer het geval. Ik kreeg drie nieuwe freshpacks van SoFine om uit te proberen. Deze freshpacks bevatten drie wereldmaaltijden – Mexicaanse chili, Indonesische sate en thai curry – en zijn geheel vegetarisch. De Mexicaanse chili bevat vegetarisch gehakt en de andere twee gerechten bevatten ‘kip’. Alledrie de pakketjes hoef je alleen nog maar even in de pan op te warmen.

Ik probeerde alledrie de freshpacks en moet eerlijk bekennen dat ik – hoewel ik niet zo’n pakjes- & zakjesliefhebster ben – deze short cut wel kan waarderen. Deze producten bevatten geen conserveermiddelen en de Mexicaanse chili is zelfs helemaal vegan en lactose- en glutenvrij. Deze laatste won overigens ook een superior-tasteaward. Dat moest ik dus proberen.

Ik maakte deze lekker snelle Mexicaanse chili met avocadoroom en rijst. Heel makkelijk, de maaltijd stond binnen 15 minuten op tafel. Ideaal als je snel een maaltijd op tafel wil hebben staan. En ja, die behoefte heb ik ook wel eens 😉 De smaak vonden ‘de man’ en ik pittig, vol en lekker. Enige minpunt? De gehakt in het freshpack was nauwelijks te proeven. We misten dat ingrediënt overigens niet, zonde dus eigenlijk om het in dit freshpack te stoppen. Ben je zelf benieuwd hoe deze Mexican chili smaakt? Probeer het dan eens op onderstaande manier. Enjoy!

Mexicaanse gehakschotel

Wat heb je nodig voor deze Mexicaanse chili (2 personen)?

  • 1 freshpack Mexican Chili (SoFine)
  • 200 gram rijst
  • 1 kleine blikje mais
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • Handje verse koriander, fijngesneden
  • 1 limoen
  • nacho’s – naar smaak
  • peper en zout

Hoe maak je deze lekkere schotel?

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of volgens mijn rijstkooktips.

2. Verwarm de Mexican chili volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de inhoud van het blikje mais vanaf het begin toe.

3. Haal de avocado uit de schil en prak het vruchtvlees samen met het sap van een kwart limoen fijn. Voeg de geperste knoflook toe en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.

4. Schep de rijst als deze klaar is in een mooie schaal en schep de Mexican chili erbovenop. Schep daarbovenop het avocadomengsel en maak het geheel af met wat nacho’s en koriander.

Mexicaanse gehaktschotel

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen