Naan maken – the easy way

12 okt 2018 | Avondeten

Als ik een Indiaas gerecht maak, eet ik daar graag naan bij. Meestal koop ik deze Indiase broden gewoon kant & klaar in de supermarkt, maar wat blijkt? Je maakt naan ook heel makkelijk zelf thuis. Traditioneel worden deze broden in een heel hete klei-oven gebakken, maar aangezien ‘de man’ en ik niet zo’n oven in ons huis hebben staan, bedachten we een andere manier om naan te bakken. Deze manier is heel erg simpel en levert – dat moet ik toegeven – een iets andere naan op dan je misschien gewend bent. Maar lekker is ‘ie zeker en helemaal zelf gemaakt. Ik zou het eens proberen als ik jullie was 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor 2 naans?

  • 125 gram bloem
  • 90 gram yoghurt
  • 1/8 theelepel zout
  • 1/4 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • eventueel: 1 eetlepel fijngehakte koriander en 1 teentje knoflook, fijngeperst

Hoe maak je deze heerlijke Indiase broden?

1. Zeef de bloem met het zout en de baking soda boven een kom. Voeg de yoghurt en kneed het mengsel – met de machine of met de hand – tot een samenhangend deeg. Wil je naan met een smaakje? Voeg dan eerst de koriander en het geperste teentje knoflook toe aan de yoghurt voordat je deze toevoegt aan de bloemmix.

2. Kneed het deeg vervolgens 7 minuten, totdat je een samenhangend deeg hebt dat niet meer plakt. Voeg eventueel nog wat extra bloem toe als het nog te veel blijft plakken. Controleer of het deeg goed is door er met je duim zachtjes in te drukken. Veert het deeg lichtjes terug? Dan is het goed gekneed. Kneed eventueel nog wat verder door.

3. Verdeel de deegbal in twee porties. Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol beide delen uit tot een formaat van ongeveer 30 bij 20 centimeter. Laat de naans even wachten.

4. Zet een grillpan op hoog vuur aan en laat deze goed warm worden. Smeer het eerste naan aan de bovenkant in met wat olie en leg de naan met deze kant op de grillpan. Grill ongeveer 2-3 minuten aan deze zijde, smeer de bovenkant vervolgens ook in met olie en draai de naan om. Bak ook aan deze kant 2-3 minuten. Herhaal hetzelfde proces met de andere naan.


Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen