JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
33
Shares
1
0
32
0
0

Als ik een Indiaas gerecht maak, eet ik daar graag naan bij. Meestal koop ik deze Indiase broden gewoon kant & klaar in de supermarkt, maar wat blijkt? Je maakt naan ook heel makkelijk zelf thuis. Traditioneel worden deze broden in een heel hete klei-oven gebakken, maar aangezien ‘de man’ en ik niet zo’n oven in ons huis hebben staan, bedachten we een andere manier om naan te bakken. Deze manier is heel erg simpel en levert – dat moet ik toegeven – een iets andere naan op dan je misschien gewend bent. Maar lekker is ‘ie zeker en helemaal zelf gemaakt. Ik zou het eens proberen als ik jullie was 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor 2 naans?

  • 125 gram bloem
  • 90 gram yoghurt
  • 1/8 theelepel zout
  • 1/4 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • eventueel: 1 eetlepel fijngehakte koriander en 1 teentje knoflook, fijngeperst

Hoe maak je deze heerlijke Indiase broden?

1. Zeef de bloem met het zout en de baking soda boven een kom. Voeg de yoghurt en kneed het mengsel – met de machine of met de hand – tot een samenhangend deeg. Wil je naan met een smaakje? Voeg dan eerst de koriander en het geperste teentje knoflook toe aan de yoghurt voordat je deze toevoegt aan de bloemmix.

2. Kneed het deeg vervolgens 7 minuten, totdat je een samenhangend deeg hebt dat niet meer plakt. Voeg eventueel nog wat extra bloem toe als het nog te veel blijft plakken. Controleer of het deeg goed is door er met je duim zachtjes in te drukken. Veert het deeg lichtjes terug? Dan is het goed gekneed. Kneed eventueel nog wat verder door.

3. Verdeel de deegbal in twee porties. Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol beide delen uit tot een formaat van ongeveer 30 bij 20 centimeter. Laat de naans even wachten.

4. Zet een grillpan op hoog vuur aan en laat deze goed warm worden. Smeer het eerste naan aan de bovenkant in met wat olie en leg de naan met deze kant op de grillpan. Grill ongeveer 2-3 minuten aan deze zijde, smeer de bovenkant vervolgens ook in met olie en draai de naan om. Bak ook aan deze kant 2-3 minuten. Herhaal hetzelfde proces met de andere naan.


1
0
32
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Plaattaart zoete aardappel en blauwe kaas

Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch
  • Ontbijt

Dadel-wortelcake

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.