JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Oranje shakshuka

Total
7
Shares
4
0
3
0
0

Wist je dat oranje paprika’s 3x meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? De oranje paprika is een ontzettend gezonde groente (mét betacaroteen voor de ogen en huid), dus het wordt tijd dat we de oranje paprika wat meer credits gaan geven! Ik mocht daarom, namens de OranjePaprikaverenging (yes, that’s a thing!) een recept ontwikkelen met deze oranje rakkers. En omdat onze Oranje Leeuwinnen vanavond op het WK voetbal in Frankrijk spelen, is vandaag de ideale dag om deze oranje superbommetjes (de paprika’s, niet onze voetbalsters 😉 ) te eren in een superlekkere, oranje shakshuka!

Want waarom zou dat niet kunnen, een oranje shakshuka in plaats van de bekende rode? Dus maakte ik een fijne, licht pittige variant met kurkuma, wortel en sinaasappelsap. En natuurlijk met ei en met als verassingsingredient heerlijk zoete venkel. En natuurlijk ook flink wat eieren voor de perfecte hoeveelheid proteine (goed voor spiervorming!). Het resultaat is een superlekke gerechtje met pit. Laten we duimen dat ons Oranje elftal vanavond met net zo pittig speelt!

oranje shakshuka

Wat heb je nodig voor oranje shakshuka voor 2 personen?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 – 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 winterwortel
  • 2 oranje paprika’s
  • 1 venkel
  • sap van 1 sinaasappel
  • 50 – 100ml water
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eieren
  • feta en krulpeterselievoor garnering
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken

oranje shakshuka

Hoe maak je dit lekkere gerecht met eieren?

1. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Rasp met een fijne rasp het stukje verse gember fijn.

2. Verhit wat olijfolie in grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en laat 3-4 minuten zachtjes bakken totdat de ui zacht is.

3. Voeg dan de kurkuma, de chilipoeder en de tomatenpuree toe en bak een paar minuutjes. Roer steeds door met een houten lepel.

4. Snijd de winterwortel in de lengte in twee stukken en dan in dunne, halve maantjes. Snijd de paprika’s in stukjes en de venkel in heel dunne reepjes.

5. Voeg de wortel, paprika en venkel toe aan de pan, samen met het sinaasappelsapsap, het water (start met 50ml en voeg meer toe als de pan te droog wordt) en de suiker. Laat zo’n 15 – 20 minuten stoven met een deksel op de pan. Breng daarna op smaak met peper en zout.

6. Maak met je houten lepel 4 kuiltjes in de groentenmix. Breek hier de eieren boven. Doe de deksel weer op de pan en stoof de eieren 5-10 minuten, afhankelijk van hoe hard je je dooiers wil. Breng de eieren op smaak met peper en zout.

Serveer de shakshuka in de pan of op borden. Garneer met peterselie en feta.

oranje shakshuka

4
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
5x zoete recepten
  • Zoet

5x zoete recepten voor Brenda Kookt

Lees verder
Volgende artikel
carpaccio van courgette
  • Avondeten
  • Lunch

Carpaccio van courgette

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.