JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
7
Shares
4
0
3
0
0

Wist je dat oranje paprika’s 3x meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? De oranje paprika is een ontzettend gezonde groente (mรฉt betacaroteen voor de ogen en huid), dus het wordt tijd dat we de oranje paprika wat meer credits gaan geven! Ik mocht daarom, namens de OranjePaprikaverenging (yes, that’s a thing!) een recept ontwikkelen met deze oranje rakkers. En omdat onze Oranje Leeuwinnen vanavond op het WK voetbal in Frankrijk spelen, is vandaag de ideale dag om deze oranje superbommetjes (de paprika’s, niet onze voetbalsters ๐Ÿ˜‰ ) te eren in een superlekkere, oranje shakshuka!

Want waarom zou dat niet kunnen, een oranje shakshuka in plaats van de bekende rode? Dus maakte ik een fijne, licht pittige variant met kurkuma, wortel en sinaasappelsap. En natuurlijk met ei en met als verassingsingredient heerlijk zoete venkel. En natuurlijk ook flink wat eieren voor de perfecte hoeveelheid proteine (goed voor spiervorming!). Het resultaat is een superlekke gerechtje met pit. Laten we duimen dat ons Oranje elftal vanavond met net zo pittig speelt!

oranje shakshuka

Wat heb je nodig voor oranje shakshuka voor 2 personen?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 – 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 winterwortel
  • 2 oranje paprika’s
  • 1 venkel
  • sap van 1 sinaasappel
  • 50 – 100ml water
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eieren
  • feta en krulpeterselievoor garnering
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken

oranje shakshuka

Hoe maak je dit lekkere gerecht met eieren?

1. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Rasp met een fijne rasp het stukje verse gember fijn.

2. Verhit wat olijfolie in grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en laat 3-4 minuten zachtjes bakken totdat de ui zacht is.

3. Voeg dan de kurkuma, de chilipoeder en de tomatenpuree toe en bak een paar minuutjes. Roer steeds door met een houten lepel.

4. Snijd de winterwortel in de lengte in twee stukken en dan in dunne, halve maantjes. Snijd de paprika’s in stukjes en de venkel in heel dunne reepjes.

5. Voeg de wortel, paprika en venkel toe aan de pan, samen met het sinaasappelsapsap, het water (start met 50ml en voeg meer toe als de pan te droog wordt) en de suiker. Laat zo’n 15 – 20 minuten stoven met een deksel op de pan. Breng daarna op smaak met peper en zout.

6. Maak met je houten lepel 4 kuiltjes in de groentenmix. Breek hier de eieren boven. Doe de deksel weer op de pan en stoof de eieren 5-10 minuten, afhankelijk van hoe hard je je dooiers wil. Breng de eieren op smaak met peper en zout.

Serveer de shakshuka in de pan of op borden. Garneer met peterselie en feta.

oranje shakshuka

4
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
5x zoete recepten
  • Zoet

5x zoete recepten voor Brenda Kookt

Lees verder
Volgende artikel
carpaccio van courgette
  • Avondeten
  • Lunch

Carpaccio van courgette

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.