JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Makkelijke bijgerechten kunnen een redder zijn tijdens een druk diner dat vraagt om veel voorbereiding. Ik zoek dan dus ook altijd naar bijgerechten die makkelijk te maken zijn en die relatief weinig tijd vragen. En het liefst zijn dat soort gerechten dan ook nog eens gezond.

Dit bijgerechtje heeft alles in zich: je maakt het makkelijk van tevoren (zie het recept), het staat binnen 10 minuten op tafel (als je de voorbereidingstijd ervan af haalt) en het is gezond (het enige ‘ongezonde’ is de boter of olie die je toevoegt). Ideaal dus. Enjoy :-)!

Wat heb je nodig voor dit fijne bijgerecht voor 4 personen?

* 2 medium zoete aardappels
* 4 (gekleurde) bieten (voorgekookt of niet voorgekookt)
* 2 takjes tijm
* 20 gram boter of twee eetlepel olijfolie
* platte peterselie, grof gehakt
* peper en zout
* een ronde ovenschaal van ongeveer 20 cm doorsnede.

Hoe maak je dit makkelijke bijgerecht?

Gebruik je ongekookte bietjes? Kook de bietjes dan eerst 45 minuten in een pan met flink water. Laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de zoete aardappels 5-7 minuten en laat ze kort afkoelen. Schil vervolgens zowel de zoete aardappels als de bietjes.

Gebruik een mandoline om de bietjes en de zoete aardappel in dunne schijfjes te snijden. Je kunt dit ook met een scherp mesje of een dunschiller / kaasschaaf doen als je geen mandoline hebt.

Zet de schijfjes biet en zoete aardappel rechtop in de ronde ovenschaal. Begin aan de buitenkant. Ik wisselde steeds een stuk of vijf schijfjes aardappel af met 10 schijfjes bietjes. Ga hiermee door totdat de buitenring vol is. Doe hetzelfde bij de binnenring.

Smelt de boter in een pannetje en rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de tijm door de boter. Schenk vervolgens de boter over de aardappel en bietjes heen. Breng op smaak met peper en zout.

Zet de ovenschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de bovenkant van de aardappel en bietjes crispy is.

Tijdens het diner weinig tijd om te snijden? Je kunt deze ovenschotel prima van tevoren maken! Schik de aardappel en bietjes in de ovenschaal en zet deze in de koelkast. Start ‘s avonds met het toevoegen van de boter.

DSC_7518DSC_7526

0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • bietjes
  • kaas
Vorige artikel
Tiramisu JoorKitchen
  • Dessert
  • Feestdagen

Speculaastiramisu met Amarula uit Guilty pleasures

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Shortbread cookies

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

1 reactie
  1. Hosting schreef:
    17 december 2016 om 5:06 am

    Leg de veldsla op het bord met daar bovenop de bieten, zoete aardappel, rode ui en geitenkaas. Sprenkel een beetje balsamico azijn en honing over de salade en voeg een handjevol walnoten toe.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.