JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Ovenschotel van zoete aardappel en bietjes

Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Makkelijke bijgerechten kunnen een redder zijn tijdens een druk diner dat vraagt om veel voorbereiding. Ik zoek dan dus ook altijd naar bijgerechten die makkelijk te maken zijn en die relatief weinig tijd vragen. En het liefst zijn dat soort gerechten dan ook nog eens gezond.

Dit bijgerechtje heeft alles in zich: je maakt het makkelijk van tevoren (zie het recept), het staat binnen 10 minuten op tafel (als je de voorbereidingstijd ervan af haalt) en het is gezond (het enige ‘ongezonde’ is de boter of olie die je toevoegt). Ideaal dus. Enjoy :-)!

Wat heb je nodig voor dit fijne bijgerecht voor 4 personen?

* 2 medium zoete aardappels
* 4 (gekleurde) bieten (voorgekookt of niet voorgekookt)
* 2 takjes tijm
* 20 gram boter of twee eetlepel olijfolie
* platte peterselie, grof gehakt
* peper en zout
* een ronde ovenschaal van ongeveer 20 cm doorsnede.

Hoe maak je dit makkelijke bijgerecht?

Gebruik je ongekookte bietjes? Kook de bietjes dan eerst 45 minuten in een pan met flink water. Laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de zoete aardappels 5-7 minuten en laat ze kort afkoelen. Schil vervolgens zowel de zoete aardappels als de bietjes.

Gebruik een mandoline om de bietjes en de zoete aardappel in dunne schijfjes te snijden. Je kunt dit ook met een scherp mesje of een dunschiller / kaasschaaf doen als je geen mandoline hebt.

Zet de schijfjes biet en zoete aardappel rechtop in de ronde ovenschaal. Begin aan de buitenkant. Ik wisselde steeds een stuk of vijf schijfjes aardappel af met 10 schijfjes bietjes. Ga hiermee door totdat de buitenring vol is. Doe hetzelfde bij de binnenring.

Smelt de boter in een pannetje en rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de tijm door de boter. Schenk vervolgens de boter over de aardappel en bietjes heen. Breng op smaak met peper en zout.

Zet de ovenschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de bovenkant van de aardappel en bietjes crispy is.

Tijdens het diner weinig tijd om te snijden? Je kunt deze ovenschotel prima van tevoren maken! Schik de aardappel en bietjes in de ovenschaal en zet deze in de koelkast. Start ‘s avonds met het toevoegen van de boter.

DSC_7518DSC_7526

0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • bietjes
  • kaas
Vorige artikel
Tiramisu JoorKitchen
  • Dessert
  • Feestdagen

Speculaastiramisu met Amarula uit Guilty pleasures

Lees verder
Volgende artikel
Gebakken aardappelen JoorKitchen
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

1 reactie
  1. Hosting schreef:
    17 december 2016 om 5:06 am

    Leg de veldsla op het bord met daar bovenop de bieten, zoete aardappel, rode ui en geitenkaas. Sprenkel een beetje balsamico azijn en honing over de salade en voeg een handjevol walnoten toe.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.