JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
panzanella met aardbei
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Panzanella met aardbei en burrata

Total
44
Shares
1
0
43
0
0

Tijd voor een echte zomerse topper: panzanella met aardbei! Deze van oorsprong Italiaanse broodsalade is een van mijn favoriete zomerse maaltijden. Niet voor niets vind je bijvoorbeeld deze groene panzanella en deze Italiaanse broodsalade als sinds lange tijd op mijn blog. Maar ik vond het inmiddels ook tijd voor een nieuwe variant. Dat werd deze lichte en zomerse variant met aardbei, burrata en tomaat.

Het mooie van panzanella vind ik dat de smaken eigenlijk nog lekkerder worden als je ‘m even laat staan. Het brood wordt dan wat zompig en taaiig en neemt alle smaken van de dressing en groenten goed op. De panzanella met aardbei van vandaag zou ik lekker meteen opeten trouwens, want omdat ik er bij deze variant voor kies om het brood eerst in de oven te roosteren, heb je lekker krokante broodstukjes in je salade. Die wil je niet missen! Wat is trouwens jouw favoriete panzanella? Let me know! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe versies πŸ™‚

Wat heb je nodig voor panzanella met aardbei voor 2 personen?

  • 400 gram cherrytomaatjes (liefst verschillende kleuren)
  • 100 gram aardbeien
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 stokbrood of ciabatta
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel vijgen-, mango of balsamicoazijn
  • evt: 1 theelepel wittewijnazijn
  • 1 bakje basilicum
  • 1 bol burrata (of buffelmozzarella)
  • peper en zout

panzanella met aardbei

Hoe maak je deze lekkere Italiaanse broodsalade?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Halveer de cherrytomaatjes en aardbeien. Halveer de komkommer en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne, halve schijfjes. Snijd dunne, halve ringen van de rode ui.

3. Snijd of breek het stokbrood of de ciabatta in hapklare stukjes. Meng ze op de bakplaat met 1 eetlepel olijfolie extra vierge en flink wat peper en zout. Bak ze dan in 8-10 minuten knapperig en bruin in de oven.

4. Maak een dressing door de overige 3 eetlepels olijfolie extra vierge te mengen met azijn van je keuze. Proef daarna: vind je de dressing nog te veel naar olie smaken of is ‘ie nog te zoet? Meng er dan nog wat wittewijnazijn doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes af. Snijd ze grof.

6. Meng in een grote kom de cherrytomaatjes, aardbeien, komkommer en rode ui met de helft van de dressing. Schep hier 3/4 van de broodcroutons doorheen, net als 3/4 van de basilicum. Breng eventueel nog op smaak met meer peper en zout.

Serveer de panzanella met aardbei met een halve bol burrata erbovenop. Strooi de rest van de basilicum eroverheen.

panzanella met aardbeipanzanella met aardbei

1
0
43
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
carpaccio van courgette
  • Avondeten
  • Lunch

Carpaccio van courgette

Lees verder
Volgende artikel
lichte venkel-paprikasalade
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lichte venkel-paprikasalade met sinaasappeldressing

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

2 reacties
  1. Astrid schreef:
    20 juli 2019 om 8:26 pm

    Al weer gemaakt – maar dit keer heb ik de aardbeien vervangen door frambozen. Ook heel lekker!

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      22 juli 2019 om 10:43 am

      Oooh dat is ook een goed idee πŸ˜€ Ga ik ook proberen!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.