JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
panzanella met aardbei
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Panzanella met aardbei en burrata

Total
44
Shares
1
0
43
0
0

Tijd voor een echte zomerse topper: panzanella met aardbei! Deze van oorsprong Italiaanse broodsalade is een van mijn favoriete zomerse maaltijden. Niet voor niets vind je bijvoorbeeld deze groene panzanella en deze Italiaanse broodsalade als sinds lange tijd op mijn blog. Maar ik vond het inmiddels ook tijd voor een nieuwe variant. Dat werd deze lichte en zomerse variant met aardbei, burrata en tomaat.

Het mooie van panzanella vind ik dat de smaken eigenlijk nog lekkerder worden als je ‘m even laat staan. Het brood wordt dan wat zompig en taaiig en neemt alle smaken van de dressing en groenten goed op. De panzanella met aardbei van vandaag zou ik lekker meteen opeten trouwens, want omdat ik er bij deze variant voor kies om het brood eerst in de oven te roosteren, heb je lekker krokante broodstukjes in je salade. Die wil je niet missen! Wat is trouwens jouw favoriete panzanella? Let me know! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe versies πŸ™‚

Wat heb je nodig voor panzanella met aardbei voor 2 personen?

  • 400 gram cherrytomaatjes (liefst verschillende kleuren)
  • 100 gram aardbeien
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 stokbrood of ciabatta
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel vijgen-, mango of balsamicoazijn
  • evt: 1 theelepel wittewijnazijn
  • 1 bakje basilicum
  • 1 bol burrata (of buffelmozzarella)
  • peper en zout

panzanella met aardbei

Hoe maak je deze lekkere Italiaanse broodsalade?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Halveer de cherrytomaatjes en aardbeien. Halveer de komkommer en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne, halve schijfjes. Snijd dunne, halve ringen van de rode ui.

3. Snijd of breek het stokbrood of de ciabatta in hapklare stukjes. Meng ze op de bakplaat met 1 eetlepel olijfolie extra vierge en flink wat peper en zout. Bak ze dan in 8-10 minuten knapperig en bruin in de oven.

4. Maak een dressing door de overige 3 eetlepels olijfolie extra vierge te mengen met azijn van je keuze. Proef daarna: vind je de dressing nog te veel naar olie smaken of is ‘ie nog te zoet? Meng er dan nog wat wittewijnazijn doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes af. Snijd ze grof.

6. Meng in een grote kom de cherrytomaatjes, aardbeien, komkommer en rode ui met de helft van de dressing. Schep hier 3/4 van de broodcroutons doorheen, net als 3/4 van de basilicum. Breng eventueel nog op smaak met meer peper en zout.

Serveer de panzanella met aardbei met een halve bol burrata erbovenop. Strooi de rest van de basilicum eroverheen.

panzanella met aardbeipanzanella met aardbei

1
0
43
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
carpaccio van courgette
  • Avondeten
  • Lunch

Carpaccio van courgette

Lees verder
Volgende artikel
lichte venkel-paprikasalade
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lichte venkel-paprikasalade met sinaasappeldressing

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

2 reacties
  1. Astrid schreef:
    20 juli 2019 om 8:26 pm

    Al weer gemaakt – maar dit keer heb ik de aardbeien vervangen door frambozen. Ook heel lekker!

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      22 juli 2019 om 10:43 am

      Oooh dat is ook een goed idee πŸ˜€ Ga ik ook proberen!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 75 12
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  123 20
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 80 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.