JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Parelcouscous met pesto2
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Parelcouscous met pesto en zoetzure ui

Total
6
Shares
0
0
6
0
0

Een lauwwarme salade op tafel zetten in de bijna-winter? Tijdens de eerste week dat het sneeuwt in Nederland? Waarom niet! Deze parelcouscous met pesto is net zo lekker op een koude als op een warme dag. Dus. I rest mij case 😬

Dit recept ontstond zoals al mijn recepten voor mijn blog ontstaan: per ongeluk. De parelcouscous was over datum en moest op, dus schoot ik mijn koelkast door op zoek naar andere ingrediënten. Ik vond een zakje mozzarellabolletjes, cherrytomaatjes en een basilicumplantje dat op sterven na dood leek. Uiteraard stond dat plantje op mijn aanrecht en niet in mn koelkast, voordat je gekke ideeën krijgt over mijn plantenskills 😬

Dus zo gezegd zo gedaan. Alleen pesto en parelcouscous met wat tomaten vond ik wat karig, dus voegde ik avocado toe. En om het geheel niet te ‘aards’ te laten smaken, maakte ik wat zoetzure ui voor erbij. My favorite. Het resultaat is deze heerlijke, makkelijke maaltijd. Die je dus ook prima vanavond op tafel kunt zetten. Gewoon doen!

Parelcouscous met pesto1

Wat heb je nodig voor parelcouscous met pesto voor 2 personen?

  • 150 gram parelcouscous
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 30 gram basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 75 – 100 ml olijfolie extra vierge
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 avocado
  • 1 zakje mozzarellabolletjes
  • peper en zout
parelcouscous met pesto3

Hoe bereid je deze makkelijke, lichte maaltijd?

  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng dan de suiker met de azijn in een kommetje. Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en meng ze met het suiker-azijnmengsel. Roer regelmatig om en zet weg voor later.
  3. Doe vervolgens de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en olijfolie (start met 75 ml) in een keukenmachine. Eventueel kun je de pijnboompitjes in een droge koekenpan eerst roosteren voor extra smaak. Draai een pesto van de ingrediënten en voeg eventueel nog extra olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer dan de cherrytomaten, snijd de avocado in blokjes. Laat de bolletjes mozzarella uitlekken. Doe in een kom en meng er 1 eetlepel pesto doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel als laatste de parelcouscous over de borden. Verdeel hierover de tomaten, avocado en mozzarella en verdeel daarover de zoetzure ui. Geef de rest van de pesto erbij.
parelcouscous met pesto4
Parelcouscous met pesto2
0
0
6
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Ratatouille-plaattaart1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Ratatouille-plaattaart

Lees verder
Volgende artikel
Makkelijke tulband1
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.