JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vega bolognese

Total
693
Shares
1
0
692
0
0

Vaak als ik ‘de man’ vraag wat hij die avond wil eten, antwoordt hij voor de gein ‘pasta rode saus’. Daar bedoelt hij pasta bolognese mee. De originele pasta bolognese is bij uitstek een gerecht dat je met vlees bereidt. Echte pasta bolognese staat hier dus zelden op tafel, maar ik vond het wel tijd worden voor een vega-variant van dit megabekende gerecht. Dus, dit is mijn variant op de traditionele pasta bolognese, maar dan zonder vlees. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke, vega-bolognese?

    • 100 gram wortel, in kleine (brunoise-)stukjes gesneden
    • 1 stengel bleekselderij, in kleine (brunoise-)stukjes gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1/2 rode peper, gesneden
    • 3 ansjovisfilets

**

    • klein blikje tomatenpuree
    • 1 takje rozemarijn
    • 2 takjes oregano
    • 3 laurierblaadjes
    • 2 theelepels suiker
    • 1 kilo tomaten, in blokjes gesneden
    • 100 ml witte wijn
    • 100 ml water
    • 300 gram linzen uit blik, uitgelekt
    • handje verse basilicum
    • geraspte (geiten)kaas als garnering

** dit is natuurlijk niet vega. Wil je de bolognese echt vega? Gebruik dan 1 tl sojasaus in plaats van de ansjovis

Hoe maak je deze heerlijke pasta bolognese?

1. Verwarm een eetlepel olie in een pan met een dikke bodem. Ik gebruik hier altijd een gietijzeren pan of hapjespan voor. Voeg de blokjes wortel, de blokjes bleekselderij en de gesnipperde ui toe en laat dit ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur pruttelen totdat de ui glazig is.

2. Voeg vervolgens de ansjovisjes en de rode peper toe. Laat de ansjovisjes als het ware smelten totdat je ze bijna niet meer ziet. Blijf roeren.

3. Voeg dan de tomatenpuree toe en roer goed door. Je doet dit om de puree een beetje aan te bakken. Je kookt dan als het ware de zurigheid uit de puree. Proef maar eens, tomatenpuree uit een blikje is best zuur. Deze zurigheid raak je dus kwijt door de puree even te bakken in de pan.

4. Voeg dan de rozemarijn, de oregano en de suiker toe. Voeg vervolgens ook de tomatenblokjes toe, evenals de witte wijn en het water. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat minimaal 20 minuten, maar het liefst zo lang mogelijk (ik stoofde de tomatensaus 1 uur) zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.

En verder

5. Kook in de tusssentijd de spaghetti of andere pasta* volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat van het kookwater.

5. Haal enkele minuten voordat je de pasta wil serveren de laurierblaadjes en kruiden uit de saus en giet de linzen uit blik in een vergiet en spoel ze goed af. Doe ze bij de tomatensaus en warm ze kort op.

6. Schep een aantal scheppen tomaten-linzensaus door de spaghetti en roer goed door. Voeg eventueel wat kookwater toe als het te droog wordt. Schep de spaghetti vervolgens over de borden en verdeel de rest van de bolognesesaus eroverheen. Garneer met de blaadjes basilicum en de geraspte kaas.

*traditioneel eet je pasta bolognese met spaghetti
vega bolognese
vega bolognese

1
0
692
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • pasta
  • tomaten
  • vega
Vorige artikel
gevulde puntpaprika
  • Borrel

Gevulde puntpaprika

Lees verder
Volgende artikel
pitabrood zelf maken
  • Avondeten

Pitabroodjes zelf maken

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
FOTODUMP BIJKLETSLUNCH⁠
TIJD VOOR ZOMERSE PANZANELLA 😍⁠
COOOOOOKKKKKIEEEEEE DDDDDOOOOUUUGGGHHHH 😍😍⁠
De verliefdheid ontbrandde toen ik er het minst op zat te wachten...⁠
HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.