JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Pasta carbonara

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Enige tijd geleden deed ik mee met de fotografie-blogbattle tussen de blogs Uit Paulines Keuken en Oh My Foodness. Zij streden tegen elkaar in het kader van het nieuwe SBS6-programma Over smaak valt te twisten. In dat programma strijden iedere week 2 kookclubs tegen elkaar in de hoop op de hoofdprijs van 25.000 euro. Het winnende gerecht vind je de week erop in de maaltijdbox van Hello Fresh. Ik ontving een maaltijdbox van HelloFresh en maakte de pasta Carbonara uit de box voor deze blogbattle. Ik stuurde mijn foto van het gerecht in en daarna kon er op de verschillende foto’s worden gestemd. Helaas won ik niet, maar ik wilde jullie dit recept van HelloFresh niet onthouden.

Pasta Carbonara eten wij thuis eigenlijk heel weinig. Met name omdat het vooral lekker is met pancetta en de saus – dacht ik – best makkelijk mislukt. Mijn verbazing was dan ook groot dat dat laatste helemaal niet het geval blijkt te zijn: als je dit gerecht met een beetje beleid en aandacht maakt, lukt het prima om het ei in de saus geen roerei te laten worden. Vanzelfsprekend at ik dit gerecht zonder de pancetta en dat was ook erg lekker. Een beetje extra grana pandano eroverheen en ik mis de pancetta absoluut niet! Gewoon proberen dus!

Pasta Carbonara

Wat heb je nodig voor deze pasta carbonara (2 personen)?

  • 180 gram pasta (bijvoorbeeld fusili of conchiglie)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes (klein gesneden)
  • 1/2 rode peper, fijngesneden
  • 6 takjes krulpeterselie
  • 80 gram pancetta, in dunne plakken (dit ingredient kun je weglaten voor een vega-variant)
  • 350 gram (kastanje)champignons
  • 3 eieren
  • 50 gram grana pandano
  • olijfolie
  • peper en zout

Pasta Carbonara

Hoe maak deze dit lekkere pastagerecht?

1. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg de pasta toe als het water kookt. Kook de pasta 10 – 12 minuten of volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet af als de pasta gaar is (bewaar wat kookvocht) en laat de pasta uitstomen.

— sla de volgende stap over voor de vega-variant —

2. Bak de plakjes pancetta in een droge koekenpan op middelhoog vuur in zo’n 3-4 minuten krokant en knapperig. Haal de pancetta uit de pan.

— ga verder met stap 3 voor de vega-variant —

3. Fruit de ui en knoflook in 2 minuten in een pan met wat olijfolie (of in de pan waarin je de pancetta hebt gebakken).

4. Voeg de champignons en de rode peper toe en bak nog 5 minuten.

5. Voeg de helft van de peterselie toe en roer de champignonmix nog goed door.

6. Kluts ondertussen de eieren en voeg daar de helft van de grana pandano, 2 eetlepels lauwwarm water en peper aan toe.

7. Haal de koekenpan met de champignonmix van het vuur en laat de pan een klein beetje afkoelen.

8. Voeg dan het eimengsel en de gekookte pasta toe aan de champignonmix.

9. Zet de pan weer op het vuur en roer 1 – 2 minuten goed door totdat het ei begint te stollen en je een mooie saus krijgt. Dit lukt alleen als je bij stap 7 de pan goed hebt laten afkoelen.

10. Schep de pasta op de borden en verkruimel de pancetta er eventueel overheen. Maak af met de overige peterselie en grana pandano.

Pasta Carbonara

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • geitenkaas
  • pasta
  • vlees
Vorige artikel
Hummus Delft
  • Delft
  • Reviews hotspots

JoorKitchen ontdekt…. Hummus Delft

Lees verder
Volgende artikel
pulled wortel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pulled wortel met aardappelchips

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
FOTODUMP BIJKLETSLUNCH⁠
TIJD VOOR ZOMERSE PANZANELLA 😍⁠
COOOOOOKKKKKIEEEEEE DDDDDOOOOUUUGGGHHHH 😍😍⁠
De verliefdheid ontbrandde toen ik er het minst op zat te wachten...⁠
HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.