Pasta carbonara

29 sep 2016 | Avondeten

Enige tijd geleden deed ik mee met de fotografie-blogbattle tussen de blogs Uit Paulines Keuken en Oh My Foodness. Zij streden tegen elkaar in het kader van het nieuwe SBS6-programma Over smaak valt te twisten. In dat programma strijden iedere week 2 kookclubs tegen elkaar in de hoop op de hoofdprijs van 25.000 euro. Het winnende gerecht vind je de week erop in de maaltijdbox van Hello Fresh. Ik ontving een maaltijdbox van HelloFresh en maakte de pasta Carbonara uit de box voor deze blogbattle. Ik stuurde mijn foto van het gerecht in en daarna kon er op de verschillende foto’s worden gestemd. Helaas won ik niet, maar ik wilde jullie dit recept van HelloFresh niet onthouden.

Pasta Carbonara eten wij thuis eigenlijk heel weinig. Met name omdat het vooral lekker is met pancetta en de saus – dacht ik – best makkelijk mislukt. Mijn verbazing was dan ook groot dat dat laatste helemaal niet het geval blijkt te zijn: als je dit gerecht met een beetje beleid en aandacht maakt, lukt het prima om het ei in de saus geen roerei te laten worden. Vanzelfsprekend at ik dit gerecht zonder de pancetta en dat was ook erg lekker. Een beetje extra grana pandano eroverheen en ik mis de pancetta absoluut niet! Gewoon proberen dus!

Pasta Carbonara

Wat heb je nodig voor deze pasta carbonara (2 personen)?

 • 180 gram pasta (bijvoorbeeld fusili of conchiglie)
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 knoflookteentjes (klein gesneden)
 • 1/2 rode peper, fijngesneden
 • 6 takjes krulpeterselie
 • 80 gram pancetta, in dunne plakken (dit ingredient kun je weglaten voor een vega-variant)
 • 350 gram (kastanje)champignons
 • 3 eieren
 • 50 gram grana pandano
 • olijfolie
 • peper en zout

Pasta Carbonara

Hoe maak deze dit lekkere pastagerecht?

1. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg de pasta toe als het water kookt. Kook de pasta 10 – 12 minuten of volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet af als de pasta gaar is (bewaar wat kookvocht) en laat de pasta uitstomen.

— sla de volgende stap over voor de vega-variant —

2. Bak de plakjes pancetta in een droge koekenpan op middelhoog vuur in zo’n 3-4 minuten krokant en knapperig. Haal de pancetta uit de pan.

— ga verder met stap 3 voor de vega-variant —

3. Fruit de ui en knoflook in 2 minuten in een pan met wat olijfolie (of in de pan waarin je de pancetta hebt gebakken).

4. Voeg de champignons en de rode peper toe en bak nog 5 minuten.

5. Voeg de helft van de peterselie toe en roer de champignonmix nog goed door.

6. Kluts ondertussen de eieren en voeg daar de helft van de grana pandano, 2 eetlepels lauwwarm water en peper aan toe.

7. Haal de koekenpan met de champignonmix van het vuur en laat de pan een klein beetje afkoelen.

8. Voeg dan het eimengsel en de gekookte pasta toe aan de champignonmix.

9. Zet de pan weer op het vuur en roer 1 – 2 minuten goed door totdat het ei begint te stollen en je een mooie saus krijgt. Dit lukt alleen als je bij stap 7 de pan goed hebt laten afkoelen.

10. Schep de pasta op de borden en verkruimel de pancetta er eventueel overheen. Maak af met de overige peterselie en grana pandano.

Pasta Carbonara

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen