Toen ik deze heerlijke pasta met groentesaus en vega-balletjes op Instastories zette, kreeg ik er meteen veel vragen over. Blijkbaar is er vraag naar lekkere, makkelijke pasta met veel groenten in de saus. Dus terwijl ik dat helemaal niet van plan was, zette ik deze lekkere pastaschotel meteen de volgende dag op de foto zodat ik het recept met jullie kan delen.
In dit recept gebruik ik de vegetarische balletjes van De Vegetarische Slager. Zo eens in de zoveel tijd gebruik ik producten van dit merk (no spon, just fan) omdat ik een makkelijke en snelle bite aan een gerecht wil geven en geen zin heb om zelf vega-balletjes te maken. En zo in de Week Zonder Vlees vond ik het wel een mooie om jullie te laten zien dat je iets heel makkelijks en gezonds op tafel kunt zetten met een product als dit!
Doen jullie trouwens mee aan de Week Zonder Vlees? Ik weel đ Maar ja, dat was waarschijnlijk te verwachten đ
Wat heb je nodig voor deze pasta met groentesaus voor 2 personen?
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
- een takje verse rozemarijn
- 1/2 theelepel chilipoeder (zou ik evt. weglaten als er kinderen mee-eten)
- 1 grote winterwortel, geraspt
- blik tomatenblokjes
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 2 theelepels honing
- bakje vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager
- farfalle voor 2 personen
- basilicum
Hoe maak je deze makkelijke pasta?
1. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg olijfolie toe en laat de pan warm worden. Voeg dan de rode ui en de knoflook toe. Fruit de ui totdat deze glazig ziet.
2. Ris in de tussentijd de blaadjes rozemarijn van het takje en snijd ze heel klein. Voeg vervolgens het chilipoeder, de geraspte wortel en de tomatenblikjes toe aan de pan. Vul het blikje nog een keer met water en doe dat bij de groenten in de pan. Voeg ook de balsamicoazijn en de honing toe. Laat 15-20min pruttelen.
3. Kook in de tussentijd de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
4. Breng de groentesaus op smaak met peper en zout en voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd van de groente de vegetarische balletjes toe zodat ze mee op kunnen warmen.
5. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookwater. Doe de pasta terug in de pan en schep 1/3 van de saus doorheen. Schep de pasta vervolgens op de borden en verdeel de rest van de saus eroverheen.
Garneer met basilicum en eventueel wat extra peper en zout.
0 reacties