JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
pasta rode saus met garnalen en pesto
  • Avondeten

Pasta rode saus met garnalen en pesto

Total
35
Shares
10
0
25
0
0

Pastarecepten heb je nooit voldoende, vind ik tenminste! Dus toen ‘de man’ en ik laatst in Antwerpen op een terras een superlekkere pizza aten met tomatensaus, garnalen, rucola en pesto was een soortgelijk pastarecept snel bedacht. Dat werd deze pasta rode saus met garnalen en pesto! Makkelijk om te maken en ideaal comforteten voor doordeweeks!

Ik werd op dat terrasje meteen verliefd op die smaakcombinatie van pittige tomatensaus, notige rucola met zachte pesto en garnalen. Dus waarom zou ik dat niet ook kunnen maken met pasta? Terug in Nederland probeerde ik het meteen en dat werd dit fijne, doordeweekse receptje. Supermakkelijk en heel erg lekker. Kookze!

pasta rode saus met garnalen en pesto

Wat heb je nodig voor pasta rode saus met garnalen en pesto voor 2 personen?

  • tagliatelle voor 2 personen
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 takjes verse oregano (of 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenstukjes
  • eventueel: schepje suiker
  • handje kappertjes
  • 1/2 rode peper
  • 200 gram grote garnalen, rauw en (on)gepeld
  • 50 gram rucola
  • 1 eetlepel pesto
  • peper en zout
  • olijfolie

pasta rode saus met garnalen en pesto

Hoe maak je deze makkelijke pastamaaltijd met garnalen?

1. Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur.

2. Snipper vervolgens de ui. Snijd of pers het teentje knoflook klein. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in kleine stukjes. Houd je van pittig? Gebruik dan een hele rode peper.

3. Voeg dan de ui, knoflook en rode peper toe aan de warme pan en fruit ongeveer 2-3 minuten. Voeg dan de inhoud van het blikjes tomatenpuree toe. Snijd de oreganoblaadjes fijn en voeg ze ook toe. Bak 2-3 minuten.

4. Schenk dan de tomatenstukjes in de pan en vul het blik voor de helft met water. Voeg het tomatenwater ook toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus zo’n 10 -15 minuten.

5. Kook in de tussentijd de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

5. Pel de garnalen (als je ongepelde garnalen gebruikt – voor de foto heb ik ze ongepeld gelaten). Bak ze vervolgens in een hete koekenpan met een beetje olie tot ze roze zijn. Breng ze op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat afgedekt wachten tot het serveren.

6. Proef de saus en breng ‘m op smaak met peper en zout en eventueel een schepje suiker. Voeg als laatste de kappertjes toe.

7. Giet daarna de pasta af en schep de saus door de pasta. Meng kort voor het serveren de rucola met de pesto.

Serveer de pasta met de garnalen en de pestorucola. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.

pasta rode saus met garnalen en pesto

10
0
25
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Drankjes

Zomerdrankje: black ginger

Lees verder
Volgende artikel
koffiediner Miss Morrison
  • Delft

JoorKitchen is…. bij het koffiediner van Miss Morrison

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.