JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

‘De man’ en ik wonen niet met z’n tweeën, maar met z’n drieën. We hebben namelijk een heel zacht en fluffy, maar vreselijk eigenwijs konijntje bij ons wonen. Hij heet Nemo en hij is nog geen kilo zwaar en toch maakt hij soms flink de dienst uit in huis. Hij is verliefd op de voeten van ‘de man’, gek op zijn ‘vriendinnetje’ – het knuffelbeest Dora – en hij is een ster in languit op de vloer uitgestrekt liggen en slapen. Hij klimt op de gekste plekken en gaat dan op de uitkijk zitten. En hij is gek op dozen vol kranten.

Foto 01-11-15 09 59 05

Als je een konijntje hebt, heb je vast ook wel eens een bosje bospeen in huis. Konijnen zijn namelijk gek op wortels, maar ook op het wortelloof. Heb je geen konijn, dan is het meestal zo dat die bos loof in de prullenbak belandt. Hartstikke zonde natuurlijk en eigenlijk ook helemaal niet nodig. Daarom maakte ik pesto van de laatste bos loof die ik in huis had en dat bleek best lekker te zijn. Een heel klein beetje grassig nog van smaak, maar voor de verandering eigenlijk best lekker.

Wil je liever gewone pesto? Vervang dan de bos loof door 45 gram basilicum. Enjoy!

Wat heb je nodig voor een flink potje pesto?

* het loof van een 1 bos bospeen
* 2 teentjes knoflook
* 85 gram pijnboompitjes
* 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
* grof zeezout
* olijfolie, extra vergine

Hoe maak je deze simpele pesto?

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze bruin zijn en lekker gaan ruiken. Was daarna het loof van de bospeen eerst grondig, er zit vaak nog zand in het loof. Dep het vervolgens droog en doe het samen met de teentjes knoflook, de pijnboompitjes, de parmezaanse kaas en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine.

Laat de keukenmachine draaien totdat alles klein gemalen is. Voeg dan steeds een eetlepel olijfolie toe totdat de pesto zacht en smeuig geworden is. Je kunt de pesto zo dun of dik maken als je zelf zou willen. Breng de pesto vervolgens op smaak met peper en zout.

DSC_7416

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groente
  • olie
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Gevulde courgette met couscous en feta

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Zelfgemaakte pepernoten met cayennepeper

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.