JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
208
Shares
0
0
208
0
0

Deze soep zit al enige tijd in mijn repertoire. Ik maakte ‘m al eens met Kerstmis, eet ‘m regelmatig doordeweeks en er liggen nog wat bakjes met deze soep in de vriezer. Ik vind ‘m heerlijk. Dit recept is ook nog eens een echte ‘winner’. Want de aankondiging ‘We eten pompoensoep’ geeft de meeste mensen niet meteen een dat-moet-ik-etengevoel. Maar als ze ‘m dan eenmaal eten.. De meeste proevers waren positief verrast door de smaak van deze soep. Het effect is dus groot.

Eigenlijk is pompoen uit het seizoen. Maar het is Koningsdag en vandaag mag alles. En deze soep is oranje. Bovendien is deze soep heerlijk vol en pittig van smaak, makkelijk te maken en heerlijk na een lange koude dag of nacht. Enjoy!

pompoensoep

Wat heb je nodig om deze pittige soep te maken voor 4 personen?

  • 2 flespompoenen (ongeveer 8 ons schoongemaakt), geschild en in stukjes (tip: de meeste supermarkten verkopen pompoen inmiddels voorgesneden en soms zelfs ingevroren)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 chilipepertje in stukjes gesneden (of, als je niet van pittig houdt, een halve)
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 ml groentebouillon
  • 100 gram geitenkaas
  • 1/2 bakje koriander
  • extra vergine olijfolie
  • voor de liefhebber: uitgebakken spekjes

pompoensoep

Hoe maak je deze verassend lekkere soep?

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Leg de stukjes pompoen in een ovenschaal.

3. Meng de geperste knoflook, de chilipeper en de komijn in een kommetje met twee eetlepels olie.

4. Bestrijk vervolgens de pompoen met het oliemengsel. Hussel het geheel nog even goed door elkaar zodat alle deeltjes ongeveer evenveel oliemengsel hebben.

pompoensoep

5. Rooster de pompoen in 30 minuten gaar. Heb je voorgesneden stukjes pompoen gebruikt? Check dan na 15 minuten of deze gaar zijn.

6. Maak tijdens het wachten de bouillon klaar en giet deze in een ruime pan. Bak eventueel de spekjes uit.

7. Voeg de pompoenmix toe aan de bouillon en verwarm samen tot de gewenste temperatuur (niet laten koken). Blend de soep in een blender of met een handmixer.

8. Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Let op: met bovenstaande 800 ml bouillon krijg je een erg dikke soep. Ik vind dat het lekkerst. Wil je liever een wat minder dikke soep? Voeg dan steeds een beetje water toe tot de soep de gewenste dikte heeft bereikt.

Schep de soep in de kommen en verdeel de geitenkaas, de koriander en eventueel de uitgebakken spekjes erover. Eet de soep met warm stokbrood.

pompoensoep

0
0
208
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • diner
  • lunch
  • pompoen
  • recept
  • soep
Vorige artikel
chai latte
  • Drankjes

Chai latte from scratch

Lees verder
Volgende artikel
worteltaart
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Hartige worteltaart

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 135 13
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.