JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pittige geroosterde-pompoensoep

Total
206
Shares
0
0
206
0
0

Deze soep zit al enige tijd in mijn repertoire. Ik maakte ‘m al eens met Kerstmis, eet ‘m regelmatig doordeweeks en er liggen nog wat bakjes met deze soep in de vriezer. Ik vind ‘m heerlijk. Dit recept is ook nog eens een echte ‘winner’. Want de aankondiging ‘We eten pompoensoep’ geeft de meeste mensen niet meteen een dat-moet-ik-etengevoel. Maar als ze ‘m dan eenmaal eten.. De meeste proevers waren positief verrast door de smaak van deze soep. Het effect is dus groot.

Eigenlijk is pompoen uit het seizoen. Maar het is Koningsdag en vandaag mag alles. En deze soep is oranje. Bovendien is deze soep heerlijk vol en pittig van smaak, makkelijk te maken en heerlijk na een lange koude dag of nacht. Enjoy!

pompoensoep

Wat heb je nodig om deze pittige soep te maken voor 4 personen?

  • 2 flespompoenen (ongeveer 8 ons schoongemaakt), geschild en in stukjes (tip: de meeste supermarkten verkopen pompoen inmiddels voorgesneden en soms zelfs ingevroren)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 chilipepertje in stukjes gesneden (of, als je niet van pittig houdt, een halve)
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 ml groentebouillon
  • 100 gram geitenkaas
  • 1/2 bakje koriander
  • extra vergine olijfolie
  • voor de liefhebber: uitgebakken spekjes

pompoensoep

Hoe maak je deze verassend lekkere soep?

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Leg de stukjes pompoen in een ovenschaal.

3. Meng de geperste knoflook, de chilipeper en de komijn in een kommetje met twee eetlepels olie.

4. Bestrijk vervolgens de pompoen met het oliemengsel. Hussel het geheel nog even goed door elkaar zodat alle deeltjes ongeveer evenveel oliemengsel hebben.

pompoensoep

5. Rooster de pompoen in 30 minuten gaar. Heb je voorgesneden stukjes pompoen gebruikt? Check dan na 15 minuten of deze gaar zijn.

6. Maak tijdens het wachten de bouillon klaar en giet deze in een ruime pan. Bak eventueel de spekjes uit.

7. Voeg de pompoenmix toe aan de bouillon en verwarm samen tot de gewenste temperatuur (niet laten koken). Blend de soep in een blender of met een handmixer.

8. Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Let op: met bovenstaande 800 ml bouillon krijg je een erg dikke soep. Ik vind dat het lekkerst. Wil je liever een wat minder dikke soep? Voeg dan steeds een beetje water toe tot de soep de gewenste dikte heeft bereikt.

Schep de soep in de kommen en verdeel de geitenkaas, de koriander en eventueel de uitgebakken spekjes erover. Eet de soep met warm stokbrood.

pompoensoep

0
0
206
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • diner
  • lunch
  • pompoen
  • recept
  • soep
Vorige artikel
chai latte
  • Drankjes

Chai latte from scratch

Lees verder
Volgende artikel
worteltaart
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Hartige worteltaart

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.