JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
615
Shares
1
0
614
0
0

‘De man’ is fan van pizza tonijn. Je weet wel, zo’n dikke, Amerikaanse pizza met veel kaas, wat tonijn, wat ui en nog meer kaas. Dus toen ik laatst weinig zin had om te koken, maar ook niet (weer 😉 ) wilde bestellen, bedacht ik dat ik iets soortgelijks ook makkelijk thuis kan maken. Dat werd deze superlekkere plaattaart al tonno!

Voor deze lekkere plaatpizza (of plaattaart, you name it) gebruik je slechts een handvol ingrediënten en een minimale hoeveelheid energie. Gewoon de uien karameliseren, een makkelijke tonijn-tomatenmix maken, wat tomaten snijden en klaar is Kees! Ideaal dus als je weinig zin hebt, zin heb in iets pizza-achtigs en je ook weer niet al te ongezond wil doen. Plaattaart al tonno it is!

plaattaart al tonno

Wat heb je nodig voor deze plaattaart al tonno voor 2-3 personen?

  • 1 rol bladerdeeg of 6 kleine plakjes bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 1-2 theelepel(s) honing
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 grote vleestomaten
  • 2 eetlepels creme fraiche of zure room
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 1 bol mozzarella
  • basilicum
  • peper en zout

plaattaart al tonno

Hoe maak je deze lekkere plaatpizza?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de rode ui in dunne ringen. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uiringen toe en laat minimaal 10 minuten bakken totdat ze zacht en bruin zijn. Voeg dan 1 eetlepel honing toe en breng op smaak met peper en zout.

3. Laat de tonijn uitlekken en mix de tonijn in een bakje met de tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd de vleestomaten in plakjes.

5. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat tot een rechthoek. Verdeel vervolgens de creme fraiche over de plaattaart. Laat 1 cm van de randen vrij. Bestrooi met wat zout en peper.

6. Verdeel de plakjes tomaat over de plaattaart en schep daar het tonijn-tomaatmengsel overheen. Verdeel de gekarameliseerde uien over de plaattaart en verdeel ook de geraspte kaas over de taart.

7. Bak 20-25 minuten in de oven totdat de plaattaart al tonno gaar is. Verdeel vlak voor het serveren de mozzarella en de basilicumblaadjes over de plaatpizza.

plaattaart al tonno

1
0
614
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • kaas
  • pizza. tomaat
  • tonijn
Vorige artikel
quiche Caprese
  • Avondeten

Quiche Caprese

Lees verder
Volgende artikel
snickers zelf maken
  • Zoet

Zelf Snickers maken – de simpele variant

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 75 12
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 123 20
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 80 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.