Plaattaart al tonno

31 jan 2019 | Avondeten

‘De man’ is fan van pizza tonijn. Je weet wel, zo’n dikke, Amerikaanse pizza met veel kaas, wat tonijn, wat ui en nog meer kaas. Dus toen ik laatst weinig zin had om te koken, maar ook niet (weer 😉 ) wilde bestellen, bedacht ik dat ik iets soortgelijks ook makkelijk thuis kan maken. Dat werd deze superlekkere plaattaart al tonno!

Voor deze lekkere plaatpizza (of plaattaart, you name it) gebruik je slechts een handvol ingrediënten en een minimale hoeveelheid energie. Gewoon de uien karameliseren, een makkelijke tonijn-tomatenmix maken, wat tomaten snijden en klaar is Kees! Ideaal dus als je weinig zin hebt, zin heb in iets pizza-achtigs en je ook weer niet al te ongezond wil doen. Plaattaart al tonno it is!

plaattaart al tonno

Wat heb je nodig voor deze plaattaart al tonno voor 2-3 personen?

  • 1 rol bladerdeeg of 6 kleine plakjes bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 1-2 theelepel(s) honing
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 grote vleestomaten
  • 2 eetlepels creme fraiche of zure room
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 1 bol mozzarella
  • basilicum
  • peper en zout

plaattaart al tonno

Hoe maak je deze lekkere plaatpizza?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de rode ui in dunne ringen. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uiringen toe en laat minimaal 10 minuten bakken totdat ze zacht en bruin zijn. Voeg dan 1 eetlepel honing toe en breng op smaak met peper en zout.

3. Laat de tonijn uitlekken en mix de tonijn in een bakje met de tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd de vleestomaten in plakjes.

5. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat tot een rechthoek. Verdeel vervolgens de creme fraiche over de plaattaart. Laat 1 cm van de randen vrij. Bestrooi met wat zout en peper.

6. Verdeel de plakjes tomaat over de plaattaart en schep daar het tonijn-tomaatmengsel overheen. Verdeel de gekarameliseerde uien over de plaattaart en verdeel ook de geraspte kaas over de taart.

7. Bak 20-25 minuten in de oven totdat de plaattaart al tonno gaar is. Verdeel vlak voor het serveren de mozzarella en de basilicumblaadjes over de plaatpizza.

plaattaart al tonno

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen