Simpele, zomerse plaattaart met courgette en mascarpone

5 mrt 2019 | Avondeten, Vegetarisch

Sommige recepten ontstaan volledig spontaan. Zonder uitdenken van tevoren, gewoon door de koelkast in te duiken en eruit te pakken wat ik bij elkaar vind passen. Vaak levert dat een prima recept op en soms levert het een recept op dat z’n plekje naar het blog weet te vinden. Dat betekent dat het zo lekker is dat ik het met jullie wil delen.

Deze plaattaart met courgette en mascarpone maakte ik toen ik wat restjes groente over had en die op wilde maken. Het resultaat was een frisse en lichte zomertaart, die binnen 30 minuten op tafel staat. Enjoy!

zomerse plaattaart

Wat heb je nodig voor deze fijne plaattaart voor 2 personen?

  • 1 pak vers bladerdeeg of 5 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 courgette, in plakjes of in de lengte in plakken
  • 2 handjes spinazie
  • 125 gram mascarpone
  • sap van 1/2 citroen
  • geraspte peccorino (kaas), naar smaak
  • peper en zout

zomerse plaattaart

Hoe maak je deze lekkere zomerse plaattaart?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik vervolgens 4 van de 5 blaadjes bladerdeeg om een rechtkant mee te maken. Rek hiervoor de blaadjes nog een klein beetje uit, maar zorg dat ze niet breken. Het 5e blaadje gebruik je om de randen mee te maken. Zorg dat alle randen even lang zijn. Gebruik je vers bladerdeeg? Rol dan het bladerdeeg met aanklevend bakpapier uit over een bakplaat.

2. Doe de mascarpone met het citroensap, wat peper en zout en de twee handjes spinazie in een keukenmachine of gebruik een handblender. Mix of blend totdat je 1 geheel hebt.

3. Smeer de plak bladerdeeg in met het mengsel (laat de randjes leeg). Verdeel de courgetteplakjes over het bladerdeeg.

4. Rasp nu de peccorino over de plaattaart. Gebruik zoveel als je lekker vind. Ik hou er niet zo van als alles helemaal bedekt is met kaas, dus ik gebruikte een gram of 20.

5. Zet de bakplaat in de oven en bak de plaattaart in 20 – 25 minuten af. Rasp voor het serveren nog een klein beetje verse peccorino over de plaattaart.

zomerse plaattaartzomerse plaattaart

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Plaattaart met courgette | Em's Real Food - […] recept voor plaattaart met courgette van foodblog friend Joor Kitchen werd, mede dankzij foodblog friend Boor, een tijdje geleden…
  2. Zomerse plaattaart met courgette & asperges | Knoeien met Inge - […] Echt niet gelogen, het ene na het andere recept deed mij watertanden. Uiteindelijk koos ik voor deze plaattaart omdat ik…
  3. Zomerse plaattaart met courgette & asperges | Knoeien met Inge - […] Echt niet gelogen, het ene na het andere recept deed mij watertanden. Uiteindelijk koos ik voor deze plaattaart omdat ik…

Een reactie versturen