JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
213
Shares
10
0
203
0
0

Sommige recepten ontstaan volledig spontaan. Zonder uitdenken van tevoren, gewoon door de koelkast in te duiken en eruit te pakken wat ik bij elkaar vind passen. Vaak levert dat een prima recept op en soms levert het een recept op dat z’n plekje naar het blog weet te vinden. Dat betekent dat het zo lekker is dat ik het met jullie wil delen.

Deze plaattaart met courgette en mascarpone maakte ik toen ik wat restjes groente over had en die op wilde maken. Het resultaat was een frisse en lichte zomertaart, die binnen 30 minuten op tafel staat. Enjoy!

zomerse plaattaart

Wat heb je nodig voor deze fijne plaattaart voor 2 personen?

  • 1 pak vers bladerdeeg of 5 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 courgette, in plakjes of in de lengte in plakken
  • 2 handjes spinazie
  • 125 gram mascarpone
  • sap van 1/2 citroen
  • geraspte peccorino (kaas), naar smaak
  • peper en zout

zomerse plaattaart

Hoe maak je deze lekkere zomerse plaattaart?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik vervolgens 4 van de 5 blaadjes bladerdeeg om een rechtkant mee te maken. Rek hiervoor de blaadjes nog een klein beetje uit, maar zorg dat ze niet breken. Het 5e blaadje gebruik je om de randen mee te maken. Zorg dat alle randen even lang zijn. Gebruik je vers bladerdeeg? Rol dan het bladerdeeg met aanklevend bakpapier uit over een bakplaat.

2. Doe de mascarpone met het citroensap, wat peper en zout en de twee handjes spinazie in een keukenmachine of gebruik een handblender. Mix of blend totdat je 1 geheel hebt.

3. Smeer de plak bladerdeeg in met het mengsel (laat de randjes leeg). Verdeel de courgetteplakjes over het bladerdeeg.

4. Rasp nu de peccorino over de plaattaart. Gebruik zoveel als je lekker vind. Ik hou er niet zo van als alles helemaal bedekt is met kaas, dus ik gebruikte een gram of 20.

5. Zet de bakplaat in de oven en bak de plaattaart in 20 – 25 minuten af. Rasp voor het serveren nog een klein beetje verse peccorino over de plaattaart.

zomerse plaattaartzomerse plaattaart

10
0
203
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • courgette
  • kaas
  • spinazie
Vorige artikel
tosti happy tosti
  • Events
  • Lunch
  • Vegetarisch

Happy Tosti X JoorKitchen – Spring is coming!

Lees verder
Volgende artikel
pasta groentesaus
  • Avondeten

Pasta met groentesaus en vega-balletjes

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

2 reacties
  1. Pingback: Plaattaart met courgette | Em's Real Food
  2. Pingback: Zomerse plaattaart met courgette & asperges | Knoeien met Inge

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.