voor de vegetarier Voor het diner

Simpele, zomerse plaattaart met courgette en mascarpone

17 augustus 2015

Sommige recepten ontstaan volledig spontaan. Zonder uitdenken van tevoren, gewoon door de koelkast in te duiken en eruit te pakken wat ik bij elkaar vind passen. Vaak levert dat een prima recept op en soms levert het een recept op dat z’n plekje naar het blog weet te vinden. Dat betekent dat het zo lekker is dat ik het met jullie wil delen.

Deze plaattaart met courgette en mascarpone maakte ik toen ik wat restjes groente over had en die op wilde maken. Het resultaat was een frisse en lichte zomertaart, die binnen 30 minuten op tafel staat. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze fijne plaattaart voor 2 personen?

* 5 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
* 1 courgette, in plakjes of in de lengte in plakken
* 2 handjes spinazie
* 125 gram mascarpone
* sap van 1/2 citroen
* geraspte peccorino (kaas), naar smaak
* peper en zout

Hoe maak je deze lekkere zomerse plaattaart?

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik vervolgens 4 van de 5 blaadjes bladerdeeg om een rechtkant mee te maken. Rek hiervoor de blaadjes nog een klein beetje uit, maar zorg dat ze niet breken. Het 5e blaadje gebruik je om de randen mee te maken. Zorg dat alle randen even lang zijn.

Roer vervolgens de mascarpone los met het citroensap en wat peper en zout. Smeer de plak bladerdeeg in met het mengsel (laat de randjes leeg). Verdeel de courgetteplakjes en de spinazieblaadjes over het bladerdeeg. Je kunt dat zo semi-kunstig doen als ik deed, maar dat is niet nodig.

Rasp nu de peccorino over de plaattaart. Gebruik zoveel als je lekker vind. Ik hou er niet zo van als alles helemaal bedekt is met kaas, dus ik gebruikte een gram of 20.

Zet de bakplaat in de oven en bak de plaattaart in 20 – 25 minuten af.

DSC_5903DSC_5906

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply