JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
pompoensoep met salie
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoensoep met salie

Total
7
Shares
1
0
6
0
0

Tijd voor pompoen! Het is oktober en het is koud en nat, dus ik ga nu voor de dikke soepen met echte wintergroenten. Dus, deze pompoensoep met salie komt bij ons regelmatig op tafel op dit moment. En ik ga dan voor fijne, warme combinaties van smaken. Bijvoorbeeld die van salie en pompoen. Dat is echt een superlekkere combinatie. Helemaal als je ook nog chilipeper en ui toevoegt!

Deze soep start met de traditionele combinatie van salie en pompoen en dankzij de rode peper en de knoflook is dit een soep die lekker pittig van smaak is. En omdat je ook nog zoete aardappel en wortel toevoegt, is dit ook een heel gezonde soep boordevol vitaminen en mineralen. Ik zou dus zeggen: lekker snel proberen deze soep!

pompoensoep met salie

Wat heb je nodig voor pompoensoep met salie voor 4 personen

  • 1 pompoen van ongeveer 600 – 800 gram
  • 3 takjes salie
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • handje pompoenpitten
  • voor erbij: crème fraîche

Extra benodigd: staafmixer

pompoensoep met salie

Hoe maak je deze lekkere pompoensoep?

1. Haal de blaadjes van 3 van de salietakjes en snijd de blaadjes klein. Snijd of pers de knoflookteentjes.

2. Snijd vervolgens de winterwortel, de bleekselderij en de rode ui in stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd dez peper ook in kleine stukjes.

3. Verwarm daarna een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Doe de knoflook en salie in de pan en fruit 2 minuten aan.

4. Voeg dan de winterwortel, de bleekselderij, de rode peper en de ui toe en zet het vuur wat zachter. Bak 5 minuten.

5. Snijd in de tussentijd de pompoen in kleine stukjes van ongeveer 3 centimeter en verwijder de pitjes. De schil kan je verwijderen, dat hoeft niet. Schil ook de zoete aardappel en snijd deze in stukjes.

6. Voeg zowel de pompoen- als de zoeteaardappelstukjes toe aan de pan en roer goed door. Schenk dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur daarna zacht.

7. Laat de soep 20 minuten pruttelen. Mix dan de soep met de staafmixer tot een mooi, romig geheel. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes nog even doorpruttelen.

8. Rooster als laatste de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze poffen.

Serveer de pompoensoep met de geroosterde pompoenpitten en crème fraîche.

pompoensoep met saliepompoensoep met salie

1
0
6
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Vijgentaart met ui en geitenkaas
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Vijgentaart met ui en geitenkaas

Lees verder
Volgende artikel
geprakte aardappelen
  • Avondeten

Aardappel anders: geprakte aardappelen

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.