JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
pompoentraybake met ras al hanout
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pompoentraybake met ras al hanout en limoen-knoflookyoghurt

Total
59
Shares
1
0
58
0
0

Tijd voor een echt winters maaltje! Dat is deze pompoentraybake met ras al hanout absoluut! Toen ik een tijd geleden een foto op mijn Instagrampagina plaatste van dit gerecht kreeg ik meteen heel veel berichtjes van mensen die wilden weten wat het was en of ik het snel online zou zetten. En dat snap ik wel, want alleen al zo op tafel ziet dit gerechtje er heerlijk uit!

Tijd dus om het voor jullie online te zetten. Want deze pompoentraybake met ras al hanout ziet er niet alleen lekker uit, deze ovenschotel met pompoen is ook echt heel erg lekker! Want door de pompoen in de oven te roosteren met ras al hanout, ui en knoflook en er later in punten gesneden pitabroodjes bij te leggen, krijg je in een handomdraai een superveelzijdig gerecht. En dankzij de frisse limoen-knoflookyoghurt is het ook een lekker fris gerechtje geworden. Ik zou ‘m snel proberen!

pompoentraybake met ras al hanout

Wat heb je nodig voor deze pompoentraybake met ras al hanout voor 3-4 personen?

  • 1 oranje pompoen van ongeveer 700 gram
  • 2 rode uien
  • 3 theelepels ras al hanout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels honing of agavesiroop
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 pitabroodjes
  • 150 ml yoghurt
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 theelepel limoenrasp
  • peterselie en granaatappelpitjes ter garnering
  • peper en zout

pompoentraybake met ras al hanout

Hoe maak je deze lekkere ovenschotel met pompoen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 3 centimeter. Schillen is niet nodig (schil je de pompoen wel? Verkort dan de oventijd met 5 minuten).

3. Verwijder de schil en snijd de rode uien daarna in schijfjes.

4. Meng de ras al hanout met de olijfolie en de agavesiroop en breng op smaak met peper en zout.

5. Meng de pompoenstukjes, de uischijfjes en de teentjes knoflook op de bakplaat met de ras al hanoutmix. Zorg dat je alles goed verdeelt over de bakplaat.

6. Bak de groenten 15-20 minuten in de oven totdat de pompoen gaar is.

7. Snijd de pita’s in de tussentijd in puntjes en meng ze met een klein beetje olie en wat peper en zout. Voeg ze de laatste 5 minuten van de baktijd aan de bakplaat toe.

8. Haal als je de pitapuntjes toevoegt de teentjes knoflook van de bakplaat af en plet ze met een mes totdat de zachte binnenkant eruit komt. Meng deze met de yoghurt, het limoensap en de limoenrasp en breng de mix vervolgens op smaak met peper en zout.

Serveer de pompoentraybake met de limoen-knoflookyoghurt en garneer de borden met kleingesneden peterselie en granaatappelpitjes.

pompoentraybake met ras al hanout

1
0
58
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Griekse pita's met Pulled Oats
  • Avondeten

Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip

Lees verder
Volgende artikel
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.