JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
2K
2K
2K
pompoentraybake met ras al hanout
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pompoentraybake met ras al hanout en limoen-knoflookyoghurt

  • 21 november 2019
  • Geen reacties
  • 2 minuten lezen
  • 27 x bekeken
Total
4
Shares
1
0
3
0
0

Tijd voor een echt winters maaltje! Dat is deze pompoentraybake met ras al hanout absoluut! Toen ik een tijd geleden een foto op mijn Instagrampagina plaatste van dit gerecht kreeg ik meteen heel veel berichtjes van mensen die wilden weten wat het was en of ik het snel online zou zetten. En dat snap ik wel, want alleen al zo op tafel ziet dit gerechtje er heerlijk uit!

Tijd dus om het voor jullie online te zetten. Want deze pompoentraybake met ras al hanout ziet er niet alleen lekker uit, deze ovenschotel met pompoen is ook echt heel erg lekker! Want door de pompoen in de oven te roosteren met ras al hanout, ui en knoflook en er later in punten gesneden pitabroodjes bij te leggen, krijg je in een handomdraai een superveelzijdig gerecht. En dankzij de frisse limoen-knoflookyoghurt is het ook een lekker fris gerechtje geworden. Ik zou ‘m snel proberen!

pompoentraybake met ras al hanout

Wat heb je nodig voor deze pompoentraybake met ras al hanout voor 3-4 personen?

  • 1 oranje pompoen van ongeveer 700 gram
  • 2 rode uien
  • 3 theelepels ras al hanout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels honing of agavesiroop
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 pitabroodjes
  • 150 ml yoghurt
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 theelepel limoenrasp
  • peterselie en granaatappelpitjes ter garnering
  • peper en zout

pompoentraybake met ras al hanout

Hoe maak je deze lekkere ovenschotel met pompoen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 3 centimeter. Schillen is niet nodig (schil je de pompoen wel? Verkort dan de oventijd met 5 minuten).

3. Verwijder de schil en snijd de rode uien daarna in schijfjes.

4. Meng de ras al hanout met de olijfolie en de agavesiroop en breng op smaak met peper en zout.

5. Meng de pompoenstukjes, de uischijfjes en de teentjes knoflook op de bakplaat met de ras al hanoutmix. Zorg dat je alles goed verdeelt over de bakplaat.

6. Bak de groenten 15-20 minuten in de oven totdat de pompoen gaar is.

7. Snijd de pita’s in de tussentijd in puntjes en meng ze met een klein beetje olie en wat peper en zout. Voeg ze de laatste 5 minuten van de baktijd aan de bakplaat toe.

8. Haal als je de pitapuntjes toevoegt de teentjes knoflook van de bakplaat af en plet ze met een mes totdat de zachte binnenkant eruit komt. Meng deze met de yoghurt, het limoensap en de limoenrasp en breng de mix vervolgens op smaak met peper en zout.

Serveer de pompoentraybake met de limoen-knoflookyoghurt en garneer de borden met kleingesneden peterselie en granaatappelpitjes.

pompoentraybake met ras al hanout

1
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Griekse pita's met Pulled Oats
  • Avondeten

Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip

  • 19 november 2019
Lees verder
Volgende artikel
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

  • 27 november 2019
Lees verder
Ook lekker:
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

  • 27 november 2019
Griekse pita's met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten

Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip

  • 19 november 2019
Snelle spaghetti met courgette, pesto en burrata
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Snelle spaghetti met courgetti en pesto

  • 13 november 2019
bahn mi met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

BÑhn mì met Pulled Oats en srirachamayo

  • 23 oktober 2019
Makkelijke soep van geroosterde paprika
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Makkelijke soep van geroosterde paprika

  • 17 oktober 2019
rijst met zoetzure saus
Lees verder
  • Avondeten

Zoetzure saus met rijst en groenten

  • 15 oktober 2019
geprakte aardappelen
Lees verder
  • Avondeten

Aardappel anders: geprakte aardappelen

  • 10 oktober 2019
pompoensoep met salie
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoensoep met salie

  • 9 oktober 2019

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IT'S MY BIRTHDAY πŸŽ‰ | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu πŸ˜‰). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen πŸ™Œ 208 140
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig πŸ™ˆ? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren πŸ™ˆπŸ˜‚?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden πŸ˜‰ Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 138 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond πŸ™ƒ En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond πŸ˜‰ Dus koffietijd! 138 26
NU ONLINE | Onze echtelijke twisten gaan nooit over de grote zaken des levens (daar zitten we meestal wel over op 1 lijn), maar er is wel een issue dat eens in de zoveel tijd de hoek om komt kijken. En dat issue heet pompoen. @jurgenkoster is geen fan en dat vind ik stom. Echt heel stom. 184 48
NU ONLINE | De laatste tijd heb ik pita's opnieuw ontdekt. Niet dat ik ze vergeten was, maar ik heb vaak dat ik bepaalde ingrediΓ«nten ineens veel achter elkaar gebruik. Deze week zijn dat pita's (overmorgen komt er ook een gerecht met pita's online bedenk ik me namelijk net πŸ™ˆ). Deze zachte broodjes kun je op veel manier inzetten: gefrituurd (ja echt!), in stukjes gebakken in de oven en natuurlijk op de bekende manier zoals bij deze Griekse pita's πŸ™Œ 256 30
NU ONLINE | De Sint is in het land! Mocht je dat nog niet gemerkt hebben πŸ˜‰ En dus vond ik het tijd voor een echt Sinterklaastoetje! Of nou ja, ook zonder Sinterklaas is dit een superlekker toetje, maar door de speculaasjes en de speculaaskruiden deed deze crumble me erg aan Sinterklaas denken. Vandaar 😁 Laat je vooral niet tegenhouden buiten Sinterklaastijd om deze crumble te maken! 193 40
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?