JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
pompoentraybake met ras al hanout
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pompoentraybake met ras al hanout en limoen-knoflookyoghurt

Total
63
Shares
1
0
62
0
0

Tijd voor een echt winters maaltje! Dat is deze pompoentraybake met ras al hanout absoluut! Toen ik een tijd geleden een foto op mijn Instagrampagina plaatste van dit gerecht kreeg ik meteen heel veel berichtjes van mensen die wilden weten wat het was en of ik het snel online zou zetten. En dat snap ik wel, want alleen al zo op tafel ziet dit gerechtje er heerlijk uit!

Tijd dus om het voor jullie online te zetten. Want deze pompoentraybake met ras al hanout ziet er niet alleen lekker uit, deze ovenschotel met pompoen is ook echt heel erg lekker! Want door de pompoen in de oven te roosteren met ras al hanout, ui en knoflook en er later in punten gesneden pitabroodjes bij te leggen, krijg je in een handomdraai een superveelzijdig gerecht. En dankzij de frisse limoen-knoflookyoghurt is het ook een lekker fris gerechtje geworden. Ik zou ‘m snel proberen!

pompoentraybake met ras al hanout

Wat heb je nodig voor deze pompoentraybake met ras al hanout voor 3-4 personen?

  • 1 oranje pompoen van ongeveer 700 gram
  • 2 rode uien
  • 3 theelepels ras al hanout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels honing of agavesiroop
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 pitabroodjes
  • 150 ml yoghurt
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 theelepel limoenrasp
  • peterselie en granaatappelpitjes ter garnering
  • peper en zout

pompoentraybake met ras al hanout

Hoe maak je deze lekkere ovenschotel met pompoen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 3 centimeter. Schillen is niet nodig (schil je de pompoen wel? Verkort dan de oventijd met 5 minuten).

3. Verwijder de schil en snijd de rode uien daarna in schijfjes.

4. Meng de ras al hanout met de olijfolie en de agavesiroop en breng op smaak met peper en zout.

5. Meng de pompoenstukjes, de uischijfjes en de teentjes knoflook op de bakplaat met de ras al hanoutmix. Zorg dat je alles goed verdeelt over de bakplaat.

6. Bak de groenten 15-20 minuten in de oven totdat de pompoen gaar is.

7. Snijd de pita’s in de tussentijd in puntjes en meng ze met een klein beetje olie en wat peper en zout. Voeg ze de laatste 5 minuten van de baktijd aan de bakplaat toe.

8. Haal als je de pitapuntjes toevoegt de teentjes knoflook van de bakplaat af en plet ze met een mes totdat de zachte binnenkant eruit komt. Meng deze met de yoghurt, het limoensap en de limoenrasp en breng de mix vervolgens op smaak met peper en zout.

Serveer de pompoentraybake met de limoen-knoflookyoghurt en garneer de borden met kleingesneden peterselie en granaatappelpitjes.

pompoentraybake met ras al hanout

1
0
62
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Griekse pita's met Pulled Oats
  • Avondeten

Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip

Lees verder
Volgende artikel
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.