JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Nadat ik mijn review over Guilty Pleasures van Oh My Foodness had gepubliceerd op het blog (niet gelezen? Kijk hier!), vroeg ik op mijn Facebookpagina welk van de recepten die ik voor die review getest had ik op het blog moest zetten, kwam er een klein stormpje aan reacties los (nieuwsgierig? Kijk hier!). De meeste stemmen werden gegeven aan dit gerecht, pulled pork. Ik verraste er ‘de man’ mee een tijdje geleden en ik kon ‘m bijna niet blijer maken. Hij zat er met een grote grijs van te eten.
Mij viel vooral op aan dit recept hoe eenvoudig het is om pulled pork te maken, ik dacht altijd dat het ontzettend moeilijk zou zijn. Dat valt dus reuze mee. Het enige moeilijke aan dit recept is dat je wat geduld op moet brengen voordat je kunt gaan eten. Enjoy!

Koning, Sabine. Guilty pleasures

Wat heb je nodig voor pulled pork voor 2-3 personen?

* 500 gram ribkarbonade
* 1/2 ui, fijngesneden
* 1 teentje knoflook, fijngesneden
* 50 ml barbecuesaus
* 150 ml donker bier

Voor de dry rub
* 1/2 theelepel cayennepeper
* 1 theelepel uienpoeder
* 1 theelepel gerookte paprikapoeder
* 1/2 theelepel komijnpoeder
* peper en zout

Hoe maak je deze lekkere pulled pork?

Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak vervolgens de dry rub door de cayennepeper, het uienpoeder, het paprikapoeder, het komijnpoeder en wat peper en zout met elkaar te mengen. Dep het vlees droog met een papiertje en ‘rub’ vervolgens de kruidenmix over het vlees. Zorg dat je alle zijden insmeert met de kruiden. Leg de karbonades vervolgens in een ovenbestendige (braad)pan met deksel.

Voeg de ui en de knoflook toe aan de pan en voeg ook de barbecuesaus en het bier toe. Doe de deksel op de pan en zet de pan 2,5 uur in de oven. Zorg dat je tussendoor wel af en toe checkt of er nog voldoende vocht in de pan zit. Zo niet, voeg dan nog wat bier toe.

Als het vlees na 2,5 mals is geworden, haal dan de pan uit de oven. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar, verwijder eventueel bot en roer de marinade nog even goed door het vlees. Zet de pan nog 10 minuten terug om de marinade extra goed in te laten trekken.

Serveer de pulled pork bij voorkeur op een zacht bolletje met wat extra barbecuesaus. In Guilty Pleasures vind je trouwens een heerlijk en simpel recept voor barbecuesaus dat ik gebruikte voor dit recept. Aanrader!

DSC_7300DSC_7306

Nieuwsgierig geworden?

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • man
  • vlees
Vorige artikel
  • Avondeten

Gastblog ‘de man’: tikka masala

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Gevulde courgette met couscous en feta

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.