JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Pulled pork uit Guilty Pleasures van Oh My Foodness

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Nadat ik mijn review over Guilty Pleasures van Oh My Foodness had gepubliceerd op het blog (niet gelezen? Kijk hier!), vroeg ik op mijn Facebookpagina welk van de recepten die ik voor die review getest had ik op het blog moest zetten, kwam er een klein stormpje aan reacties los (nieuwsgierig? Kijk hier!). De meeste stemmen werden gegeven aan dit gerecht, pulled pork. Ik verraste er ‘de man’ mee een tijdje geleden en ik kon ‘m bijna niet blijer maken. Hij zat er met een grote grijs van te eten.
Mij viel vooral op aan dit recept hoe eenvoudig het is om pulled pork te maken, ik dacht altijd dat het ontzettend moeilijk zou zijn. Dat valt dus reuze mee. Het enige moeilijke aan dit recept is dat je wat geduld op moet brengen voordat je kunt gaan eten. Enjoy!

Koning, Sabine. Guilty pleasures

Wat heb je nodig voor pulled pork voor 2-3 personen?

* 500 gram ribkarbonade
* 1/2 ui, fijngesneden
* 1 teentje knoflook, fijngesneden
* 50 ml barbecuesaus
* 150 ml donker bier

Voor de dry rub
* 1/2 theelepel cayennepeper
* 1 theelepel uienpoeder
* 1 theelepel gerookte paprikapoeder
* 1/2 theelepel komijnpoeder
* peper en zout

Hoe maak je deze lekkere pulled pork?

Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak vervolgens de dry rub door de cayennepeper, het uienpoeder, het paprikapoeder, het komijnpoeder en wat peper en zout met elkaar te mengen. Dep het vlees droog met een papiertje en ‘rub’ vervolgens de kruidenmix over het vlees. Zorg dat je alle zijden insmeert met de kruiden. Leg de karbonades vervolgens in een ovenbestendige (braad)pan met deksel.

Voeg de ui en de knoflook toe aan de pan en voeg ook de barbecuesaus en het bier toe. Doe de deksel op de pan en zet de pan 2,5 uur in de oven. Zorg dat je tussendoor wel af en toe checkt of er nog voldoende vocht in de pan zit. Zo niet, voeg dan nog wat bier toe.

Als het vlees na 2,5 mals is geworden, haal dan de pan uit de oven. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar, verwijder eventueel bot en roer de marinade nog even goed door het vlees. Zet de pan nog 10 minuten terug om de marinade extra goed in te laten trekken.

Serveer de pulled pork bij voorkeur op een zacht bolletje met wat extra barbecuesaus. In Guilty Pleasures vind je trouwens een heerlijk en simpel recept voor barbecuesaus dat ik gebruikte voor dit recept. Aanrader!

DSC_7300DSC_7306

Nieuwsgierig geworden?

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • man
  • vlees
Vorige artikel
  • Avondeten

Gastblog ‘de man’: tikka masala

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Gevulde courgette met couscous en feta

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.