Pulled pork uit Guilty Pleasures van Oh My Foodness

8 nov 2015 | Avondeten

Nadat ik mijn review over Guilty Pleasures van Oh My Foodness had gepubliceerd op het blog (niet gelezen? Kijk hier!), vroeg ik op mijn Facebookpagina welk van de recepten die ik voor die review getest had ik op het blog moest zetten, kwam er een klein stormpje aan reacties los (nieuwsgierig? Kijk hier!). De meeste stemmen werden gegeven aan dit gerecht, pulled pork. Ik verraste er ‘de man’ mee een tijdje geleden en ik kon ‘m bijna niet blijer maken. Hij zat er met een grote grijs van te eten.
Mij viel vooral op aan dit recept hoe eenvoudig het is om pulled pork te maken, ik dacht altijd dat het ontzettend moeilijk zou zijn. Dat valt dus reuze mee. Het enige moeilijke aan dit recept is dat je wat geduld op moet brengen voordat je kunt gaan eten. Enjoy!

Koning, Sabine. Guilty pleasures

Wat heb je nodig voor pulled pork voor 2-3 personen?

* 500 gram ribkarbonade
* 1/2 ui, fijngesneden
* 1 teentje knoflook, fijngesneden
* 50 ml barbecuesaus
* 150 ml donker bier

Voor de dry rub
* 1/2 theelepel cayennepeper
* 1 theelepel uienpoeder
* 1 theelepel gerookte paprikapoeder
* 1/2 theelepel komijnpoeder
* peper en zout

Hoe maak je deze lekkere pulled pork?

Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak vervolgens de dry rub door de cayennepeper, het uienpoeder, het paprikapoeder, het komijnpoeder en wat peper en zout met elkaar te mengen. Dep het vlees droog met een papiertje en ‘rub’ vervolgens de kruidenmix over het vlees. Zorg dat je alle zijden insmeert met de kruiden. Leg de karbonades vervolgens in een ovenbestendige (braad)pan met deksel.

Voeg de ui en de knoflook toe aan de pan en voeg ook de barbecuesaus en het bier toe. Doe de deksel op de pan en zet de pan 2,5 uur in de oven. Zorg dat je tussendoor wel af en toe checkt of er nog voldoende vocht in de pan zit. Zo niet, voeg dan nog wat bier toe.

Als het vlees na 2,5 mals is geworden, haal dan de pan uit de oven. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar, verwijder eventueel bot en roer de marinade nog even goed door het vlees. Zet de pan nog 10 minuten terug om de marinade extra goed in te laten trekken.

Serveer de pulled pork bij voorkeur op een zacht bolletje met wat extra barbecuesaus. In Guilty Pleasures vind je trouwens een heerlijk en simpel recept voor barbecuesaus dat ik gebruikte voor dit recept. Aanrader!

DSC_7300DSC_7306

Nieuwsgierig geworden?

[bol_product_links block_id=”bol_563cd3da6dd1f_selected-products” products=”9200000045904634″ name=”Guilty Pleasures – JoorKitchen” sub_id=”2″ link_color=”205599″ subtitle_color=”91BDFF” pricetype_color=”000000″ price_color=”526ECC” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”450″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen