JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
pulled wortel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pulled wortel met aardappelchips

Total
8
Shares
0
0
8
0
0

Het is vandaag 3 oktober, als oud-inwoner van Leiden voor mij een (min of meer) bijzondere dag. In Leiden – waar ik 11 jaar woonde, waar ik studeerde en waar ik nog steeds werk – wordt op deze dag het Leidens Ontzet gevierd. Op 3 oktober 1574 werd het door Spanjaarden bezette Leiden bevrijd van haar bezetter dankzij de Watergeuzen. De Leidenaren, die al lang onder het juk van de Spanjaarden zaten en weinig meer hadden, werden door deze geuzen getrakteerd op haring en wittebrood. Nog ieder jaar viert de Leidse bevolking dat het bevrijd is van de Spanjaarden en dat doet ze door haring, wittebrood en hutspot te eten.

Wat dat te maken heeft met dit recept? Ik wilde graag een recept met wortels, aardappelen en uien publiceren vandaag ter ere van het Leidens Ontzet. Maar in de standaardhutspot had ik geen zin. Dus toen ik dit recept zag, wist ik wat ik wel wilde publiceren 🙂 Deze pulled wortel is de vega-variant van de immens populaire pulled pork. Ik maakte ‘m met de barbecuesaus uit het boek Guilty Pleasures van Oh My Foodness, omdat die saus zo heerlijk makkelijk te maken is. Het resultaat? Heerlijk, best gezond en snel op tafel. Enjoy!

pulled wortel

Wat heb je nodig voor pulled wortel voor 2 personen?

  • 400 gram wortel, geraspt of in de keukenmachine gesneden
  • 1 rode ui, in halve, dunne ringen
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • broodjes

Voor de saus

  • 300 ml ketchup
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • mespuntje sambal
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder

pulled wortelpulled wortel

Hoe maak je dit lekkere gerecht?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Bekleed een ovenschaal en een ovenplaat met bakpapier.

3. Verdeel de geraspte wortel over de ovenschaal en verdeel daar de uienschijfjes over. Giet 2 eetlepels olijfolie over de mix en hussel de mix met je handen door elkaar. Maal er wat zwarte peper overheen. Dek de schaal vervolgens af met aluminiumfolie en zet ‘m in de voorverwarmde oven. Laat ‘m daar 30 minuten staan.

4. Maak tijdens het wachten de barbecuesaus. Doe hiervoor alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje, breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.

6. Haal de wortel uit de oven en doe de mix in een pan met 2/3 van de barbecuesaus. Laat nog 15 minuten sudderen. Wordt de mix te droog? Voeg dan nog wat barbecuesaus toe.

7. Serveer de pulled wortel op de broodjes en garneer ze met wat verse koriander of peterselie.

pulled wortel

0
0
8
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • groente
  • vega
  • wortel
Vorige artikel
Pasta carbonara
  • Avondeten

Pasta carbonara

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Tarte fin met zongedroogde tomaatjes

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.