JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
pulled wortel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pulled wortel met aardappelchips

Total
8
Shares
0
0
8
0
0

Het is vandaag 3 oktober, als oud-inwoner van Leiden voor mij een (min of meer) bijzondere dag. In Leiden – waar ik 11 jaar woonde, waar ik studeerde en waar ik nog steeds werk – wordt op deze dag het Leidens Ontzet gevierd. Op 3 oktober 1574 werd het door Spanjaarden bezette Leiden bevrijd van haar bezetter dankzij de Watergeuzen. De Leidenaren, die al lang onder het juk van de Spanjaarden zaten en weinig meer hadden, werden door deze geuzen getrakteerd op haring en wittebrood. Nog ieder jaar viert de Leidse bevolking dat het bevrijd is van de Spanjaarden en dat doet ze door haring, wittebrood en hutspot te eten.

Wat dat te maken heeft met dit recept? Ik wilde graag een recept met wortels, aardappelen en uien publiceren vandaag ter ere van het Leidens Ontzet. Maar in de standaardhutspot had ik geen zin. Dus toen ik dit recept zag, wist ik wat ik wel wilde publiceren 🙂 Deze pulled wortel is de vega-variant van de immens populaire pulled pork. Ik maakte ‘m met de barbecuesaus uit het boek Guilty Pleasures van Oh My Foodness, omdat die saus zo heerlijk makkelijk te maken is. Het resultaat? Heerlijk, best gezond en snel op tafel. Enjoy!

pulled wortel

Wat heb je nodig voor pulled wortel voor 2 personen?

  • 400 gram wortel, geraspt of in de keukenmachine gesneden
  • 1 rode ui, in halve, dunne ringen
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • broodjes

Voor de saus

  • 300 ml ketchup
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • mespuntje sambal
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder

pulled wortelpulled wortel

Hoe maak je dit lekkere gerecht?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Bekleed een ovenschaal en een ovenplaat met bakpapier.

3. Verdeel de geraspte wortel over de ovenschaal en verdeel daar de uienschijfjes over. Giet 2 eetlepels olijfolie over de mix en hussel de mix met je handen door elkaar. Maal er wat zwarte peper overheen. Dek de schaal vervolgens af met aluminiumfolie en zet ‘m in de voorverwarmde oven. Laat ‘m daar 30 minuten staan.

4. Maak tijdens het wachten de barbecuesaus. Doe hiervoor alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje, breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.

6. Haal de wortel uit de oven en doe de mix in een pan met 2/3 van de barbecuesaus. Laat nog 15 minuten sudderen. Wordt de mix te droog? Voeg dan nog wat barbecuesaus toe.

7. Serveer de pulled wortel op de broodjes en garneer ze met wat verse koriander of peterselie.

pulled wortel

0
0
8
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • groente
  • vega
  • wortel
Vorige artikel
Pasta carbonara
  • Avondeten

Pasta carbonara

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Tarte fin met zongedroogde tomaatjes

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.