JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Ratatouille-plaattaart1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Ratatouille-plaattaart

  • 25 november 2021
  • Geen reacties
Total
3
Shares
0
0
3
0
0

Misschien weet je het inmiddels al, misschien niet, maar ook dit jaar mocht ik weer meewerken aan de nieuwe BrendaKookt-scheurkalender editie 2022. In deze kalender vind je meer dan 250 recepten voor lekkere en gevarieerde gerechten. De Makkelijke Maaltijden-scheurkalender biedt inspiratie om iedere dag een snelle, lekkere en verse maaltijd op tafel te zetten. En ik mocht er net zoals vorig jaar en het jaar daarvoor weer 50 recepten voor ontwikkelen. En onder andere deze ratatouille-plaattaart!

Het leek me een leuk idee om ook hier een recept te delen uit de scheurkalender. Uiteraard een recept dat ik zelf ontwikkelde en bedacht. Deze ratatouille-plaattaart ontstond omdat ik vond dat ik iets met aubergine moest ontwikkelen. Maar een echte fan van aubergine én ratatouille ben ik niet, dus zocht ik naar een manier waarop ik die twee wel lekker zou vinden. En dat werd deze ratatouille-plaattaart. Want dankzij het zachte deeg en de lichtzoete basis van tomatenpuree en honing en uiteraard dankzij de geraspte kaas is dit een heerlijke plaattaart geworden die jullie vast ook kunnen waarderen. Probeer maar!

Wil je de scheurkalender 2022 direct bestellen? Dat kan eenvoudig via deze link 🙌

Ratatouille-plaattaart1

Wat heb je nodig voor Ratatouille-plaattaart voor 4 personen?

  • 2 rollen hartigetaartdeeg
  • twee blikjes tomatenpuree (a 140 gram)
  • 2 eetlepels honing
  • 1,5 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel oregano
  • een aubergine, in zo dun mogelijke plakken
  • 1 courgette, in zo dun mogelijke plakken
  • 4 tomaten, in zo dun mogelijke plakken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper en zout
Ratatouille-plaattaart2

Hoe maak je deze plaattaart met ratatouillevulling?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de rollen hartigetaartdeeg inclusief bakpapier ieder over een bakplaat uit en vouw de randjes om zodat de taarten een opstaand randje hebben. 

2. Doe de tomatenpuree in een kommetje en voeg ook de honing, de balsamicoazijn en de oregano toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel vervolgens over de twee plaattaarten. 

3. Meng de aubergine, de courgette en de tomaten in een grote kom met de olijfolie en peper en zout. Verdeel dan de schijfjes dakpansgewijs over de plaattaarten. Verdeel hierover de geraspte kaas. 

4. Bak de 2 plaattaarten 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer daarna meteen. 

Ratatouille-plaattaart3
Ratatouille-plaattaart4
0
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Pompoen-pestosoep2
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoen-pestosoep met ricotta

  • 22 november 2021
Lees verder
Volgende artikel
Parelcouscous met pesto2
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Parelcouscous met pesto en zoetzure ui

  • 30 november 2021
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.