Ratatouille-plaattaart

25 nov 2021 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Misschien weet je het inmiddels al, misschien niet, maar ook dit jaar mocht ik weer meewerken aan de nieuwe BrendaKookt-scheurkalender editie 2022. In deze kalender vind je meer dan 250 recepten voor lekkere en gevarieerde gerechten. De Makkelijke Maaltijden-scheurkalender biedt inspiratie om iedere dag een snelle, lekkere en verse maaltijd op tafel te zetten. En ik mocht er net zoals vorig jaar en het jaar daarvoor weer 50 recepten voor ontwikkelen. En onder andere deze ratatouille-plaattaart!

Het leek me een leuk idee om ook hier een recept te delen uit de scheurkalender. Uiteraard een recept dat ik zelf ontwikkelde en bedacht. Deze ratatouille-plaattaart ontstond omdat ik vond dat ik iets met aubergine moest ontwikkelen. Maar een echte fan van aubergine én ratatouille ben ik niet, dus zocht ik naar een manier waarop ik die twee wel lekker zou vinden. En dat werd deze ratatouille-plaattaart. Want dankzij het zachte deeg en de lichtzoete basis van tomatenpuree en honing en uiteraard dankzij de geraspte kaas is dit een heerlijke plaattaart geworden die jullie vast ook kunnen waarderen. Probeer maar!

Wil je de scheurkalender 2022 direct bestellen? Dat kan eenvoudig via deze link 🙌

Ratatouille-plaattaart1

Wat heb je nodig voor Ratatouille-plaattaart voor 4 personen?

  • 2 rollen hartigetaartdeeg
  • twee blikjes tomatenpuree (a 140 gram)
  • 2 eetlepels honing
  • 1,5 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel oregano
  • een aubergine, in zo dun mogelijke plakken
  • 1 courgette, in zo dun mogelijke plakken
  • 4 tomaten, in zo dun mogelijke plakken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper en zout
Ratatouille-plaattaart2

Hoe maak je deze plaattaart met ratatouillevulling?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de rollen hartigetaartdeeg inclusief bakpapier ieder over een bakplaat uit en vouw de randjes om zodat de taarten een opstaand randje hebben. 

2. Doe de tomatenpuree in een kommetje en voeg ook de honing, de balsamicoazijn en de oregano toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel vervolgens over de twee plaattaarten. 

3. Meng de aubergine, de courgette en de tomaten in een grote kom met de olijfolie en peper en zout. Verdeel dan de schijfjes dakpansgewijs over de plaattaarten. Verdeel hierover de geraspte kaas. 

4. Bak de 2 plaattaarten 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer daarna meteen. 

Ratatouille-plaattaart3
Ratatouille-plaattaart4
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen