Doordeweeks sta ik het liefst zo kort mogelijk in de keuken. En in de weekenden eigenlijk ook. Met een jong gezin heb ik – naast voor mijn werk – eigenlijk weinig puf en zin om lang te kokkerellen. Daarom zoek ik altijd van dit soort heerlijke, makkelijke en simpele maaltijden. En ik heb er weer eentje: deze romige gnocchi met pesto en spinazie!
Makkelijk te maken, simpele ingrediënten en binnen 20 minuten op tafel. Wat wil je nog meer?
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 pakken gnocchi
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 400 gram spinazie
- 6 semi-zongedroogde tomaatjes
- 4 eieren
- 3 eetlepels (verse) pesto
- 4 eetlepels roomkaas
- 50 ml melk
- verse basilicum en chilivlokken ter garnering
- olie om in te bakken
- peper en zout
Hoe maak je deze romige gnocchi met pesto en spinazie?
- Snijd of pers de knoflookteentjes fijn. Snipper de ui.
- Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan. Fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de spinazie hand voor hand toe en laat slinken.
- Kook in de tussentijd de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
- Snijd de semi-zongedroogde tomaatjes klein en voeg ze toe als de spinazie geslonken is. Roer kort door.
- Bak de 4 eieren tot de gewenste eigeeldikte in een pan met olie.
- Voeg de pesto, roomkaas en melk toe als de spinazie is geslonken. Roer goed door en roer vervolgens de gnocchi erdoorheen.
- Breng op smaak met peper en zout. Schep op de borden en leg de eieren op de borden. Garneer met peper, zout, chilivlokken en verse basilicum.
0 reacties