JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Snelle romige pasta met paprikasaus1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

Total
12
Shares
0
0
12
0
0

Wat er op dit moment in de wereld gebeurt, legt me lam. Maakt me kwaad. Onzeker. Verdrietig. En bang. En tóch heeft het weinig zin om daar al te veel aan toe te geven. Met alleen bang op de bank zitten, heeft nog nooit iemand de oorlog gewonnen. Om die er maar even in te gooien. Dus heb ik op Instagram de comfortfoodweek in het leven geroepen: een week vol heerlijk comfortfood dat je zelf thuis kunt maken. Als een klein verwenmomentje in deze gekke, soms donkere tijden. Ik trap deze week hier af met deze romige pasta met paprikasaus!

Helemaal zelf bedacht ik dit recept niet. Credits hiervoor gaan naar De Minimalist Baker, die een vegan variant van deze romige pasta deelde via Pinterest. Ik zag het en ik was meteen verkocht. Dus maakte ik er een niet-veganvariant van, met net iets andere ingrediënten. Het resultaat is heerlijk romig en lekker. Probeer maar!

Snelle romige pasta met paprikasaus1

Wat heb je nodig voor deze romige pasta met paprikasaus voor 4 personen?

  • 300 gram spaghetti
  • 3 puntpaprika’s
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • evt wat honing of suiker
  • 125 ml kookroom
  • 1 theelepel maizena
  • 100 gram mozzarellakaas, geraspt
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • extra nodig: blender of staafmixer
Snelle romige pasta met paprikasaus2

Hoe maak je deze heerlijke pasta met saus van paprika?

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg de paprika’s op een bakplaat met bakpapier en rooster ze in 20 – 25 minuten zacht en bruin. Haal ze daarna uit de oven en stop ze in een plastic zak. Laat kort afkoelen en verwijder dan het velletje en de zaadlijsten. Snijd in grove stukken.
  2. Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
  3. Snipper de uien en snijd of pers de knoflook fijn. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook. Neem hier de tijd voor, hoe meer de ui karameliseert, hoe lekkerder je saus wordt.
  4. Snijd de steeltjes van de peterselie klein. Voeg ze dan toe aan de koekenpan, net als het chilipoeder, het komijnpoeder en de balsamicoazijn. Roer goed door.
  5. Snijd de peterselieblaadjes grof.
  6. Doe de inhoud van de pan samen met de paprikastukken en de kookroom in een hoge kom of blender en blend met de staafmixer of de blender tot een romige saus. Doe terug in de koekenpan en laat op laag vuur pruttelen.
  7. Maak een papje van de maizena en wat water en voeg dat toe aan de saus zodat deze wat dikker wordt. Breng dan de saus op smaak met citroensap, eventueel wat suiker of honing en peper en zout. Roer de helft van de kaas door de saus heen en laat smelten.
  8. Meng de saus met de spaghetti en serveer de snelle romige pasta met paprikasaus meteen. Garneer met de peterselieblaadjes en de rest van de mozzarella.
Snelle romige pasta met paprikasaus3
Snelle romige pasta met paprikasaus4
0
0
12
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
speltkoeken1
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Lees verder
Volgende artikel
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.