Salade blauwe kaas

28 jun 2016 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

De zomer breekt dan helaas niet echt aan, dat weerhoudt me er niet van om zomersalades te eten. Want de zomer, die is nu eenmaal voor zomersalades. Vind ik tenminste. Deze salade blauwe kaas is een all time favorite, ik heb zelfs mensen om me heen de speciaal om deze salade vragen. Waarom? Niet omdat het zo’n culinair hoogstandje is waarschijnlijk en zeker niet omdat de ingredienten zo ontettend bijzonder zijn. Mijn gok is dat het de combi is die deze salade zo lekker maakt: het zachte en zoete van de peer en de druiven, het zoute van de kaas en de crunch van de noten. En deze salade is natuurlijk ook nog retegezond. Wat wil je nog meer?

Als het aan mij ligt, zet ik deze salade iedere dag op tafel. Nu moet ik jullie er nog van overtuigen dat deze salade echt de moeite waar is. Hoe ik dat ga doen? Gewoon, door te zeggen dat je zomer niet compleet is zonder deze salade op tafel 🙂 Enjoy!

Salade blauwe kaas

 

Wat heb je nodig voor deze heerlijke salade blauwe kaas?

Voor de salade

  • 100 gram jonge bladspinazie, gewassen
  • 2 rijpe peren, in plakjes gesneden
  • handje druiven, gehalveerd
  • 100 gram blauwe kaas – ik gebruikte roquefort
  • handje pecannoten

Voor de dressing

  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 – 2 theelepels honing
  • peper en zout

 

Hoe maak je deze lekker zomerse salade?

1. Rooster de pecannoten in een droge pan totdat ze lekker gaan ruiken.

2. Maak de dressing door de ingrediënten voor de dressing door elkaar te mengen. Proef de dressing ook en bedenk dat een dressing als je ‘m zo proeft altijd sterker smaakt dan in een salade. Zorg wel dat de smaak in balans is. Is de dressing te zuur? Voeg dan nog wat honing toe. Is de dressing te zoet? Voeg dan nog wat mosterd of witte wijnazijn toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

3. Voeg in een kom de bladspinazie samen met de peren en de druiven.

4. Meng 3/4 van de dressing door de salade en kijk of alle ingrediënten voldoende dressing hebben. Zo niet, voeg dan nog wat dressing toe. Als er genoeg dressing over de salade zit, kun je de overige dressing apart bij de salade serveren.

5. Kruimel als laatste de roquefort over de salade en strooi de pecannoten over de salade.

Serveer je salade met warm stokbrood en eventueel nog wat smeerseltjes.

Salade blauwe kaas

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen