JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
10
Shares
0
0
10
0
0

De zomer breekt dan helaas niet echt aan, dat weerhoudt me er niet van om zomersalades te eten. Want de zomer, die is nu eenmaal voor zomersalades. Vind ik tenminste. Deze salade blauwe kaas is een all time favorite, ik heb zelfs mensen om me heen de speciaal om deze salade vragen. Waarom? Niet omdat het zo’n culinair hoogstandje is waarschijnlijk en zeker niet omdat de ingredienten zo ontettend bijzonder zijn. Mijn gok is dat het de combi is die deze salade zo lekker maakt: het zachte en zoete van de peer en de druiven, het zoute van de kaas en de crunch van de noten. En deze salade is natuurlijk ook nog retegezond. Wat wil je nog meer?

Als het aan mij ligt, zet ik deze salade iedere dag op tafel. Nu moet ik jullie er nog van overtuigen dat deze salade echt de moeite waar is. Hoe ik dat ga doen? Gewoon, door te zeggen dat je zomer niet compleet is zonder deze salade op tafel 🙂 Enjoy!

Salade blauwe kaas

 

Wat heb je nodig voor deze heerlijke salade blauwe kaas?

Voor de salade

  • 100 gram jonge bladspinazie, gewassen
  • 2 rijpe peren, in plakjes gesneden
  • handje druiven, gehalveerd
  • 100 gram blauwe kaas – ik gebruikte roquefort
  • handje pecannoten

Voor de dressing

  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 – 2 theelepels honing
  • peper en zout

 

Hoe maak je deze lekker zomerse salade?

1. Rooster de pecannoten in een droge pan totdat ze lekker gaan ruiken.

2. Maak de dressing door de ingrediënten voor de dressing door elkaar te mengen. Proef de dressing ook en bedenk dat een dressing als je ‘m zo proeft altijd sterker smaakt dan in een salade. Zorg wel dat de smaak in balans is. Is de dressing te zuur? Voeg dan nog wat honing toe. Is de dressing te zoet? Voeg dan nog wat mosterd of witte wijnazijn toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

3. Voeg in een kom de bladspinazie samen met de peren en de druiven.

4. Meng 3/4 van de dressing door de salade en kijk of alle ingrediënten voldoende dressing hebben. Zo niet, voeg dan nog wat dressing toe. Als er genoeg dressing over de salade zit, kun je de overige dressing apart bij de salade serveren.

5. Kruimel als laatste de roquefort over de salade en strooi de pecannoten over de salade.

Serveer je salade met warm stokbrood en eventueel nog wat smeerseltjes.

Salade blauwe kaas

0
0
10
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • fruit
  • kaas
  • salade
  • zomer
Vorige artikel
  • Drankjes

7x zomerse smoothies

Lees verder
Volgende artikel
Krokant buikspek
  • Avondeten

3x gastblog ‘De man’

Lees verder
Ook heel lekker
spaghetti met venkel-cherrytomatensaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Spaghetti met venkel-cherrytomatensaus

Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.