JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade blauwe kaas

Total
7
Shares
0
0
7
0
0

De zomer breekt dan helaas niet echt aan, dat weerhoudt me er niet van om zomersalades te eten. Want de zomer, die is nu eenmaal voor zomersalades. Vind ik tenminste. Deze salade blauwe kaas is een all time favorite, ik heb zelfs mensen om me heen de speciaal om deze salade vragen. Waarom? Niet omdat het zo’n culinair hoogstandje is waarschijnlijk en zeker niet omdat de ingredienten zo ontettend bijzonder zijn. Mijn gok is dat het de combi is die deze salade zo lekker maakt: het zachte en zoete van de peer en de druiven, het zoute van de kaas en de crunch van de noten. En deze salade is natuurlijk ook nog retegezond. Wat wil je nog meer?

Als het aan mij ligt, zet ik deze salade iedere dag op tafel. Nu moet ik jullie er nog van overtuigen dat deze salade echt de moeite waar is. Hoe ik dat ga doen? Gewoon, door te zeggen dat je zomer niet compleet is zonder deze salade op tafel 🙂 Enjoy!

Salade blauwe kaas

 

Wat heb je nodig voor deze heerlijke salade blauwe kaas?

Voor de salade

  • 100 gram jonge bladspinazie, gewassen
  • 2 rijpe peren, in plakjes gesneden
  • handje druiven, gehalveerd
  • 100 gram blauwe kaas – ik gebruikte roquefort
  • handje pecannoten

Voor de dressing

  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 – 2 theelepels honing
  • peper en zout

 

Hoe maak je deze lekker zomerse salade?

1. Rooster de pecannoten in een droge pan totdat ze lekker gaan ruiken.

2. Maak de dressing door de ingrediënten voor de dressing door elkaar te mengen. Proef de dressing ook en bedenk dat een dressing als je ‘m zo proeft altijd sterker smaakt dan in een salade. Zorg wel dat de smaak in balans is. Is de dressing te zuur? Voeg dan nog wat honing toe. Is de dressing te zoet? Voeg dan nog wat mosterd of witte wijnazijn toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

3. Voeg in een kom de bladspinazie samen met de peren en de druiven.

4. Meng 3/4 van de dressing door de salade en kijk of alle ingrediënten voldoende dressing hebben. Zo niet, voeg dan nog wat dressing toe. Als er genoeg dressing over de salade zit, kun je de overige dressing apart bij de salade serveren.

5. Kruimel als laatste de roquefort over de salade en strooi de pecannoten over de salade.

Serveer je salade met warm stokbrood en eventueel nog wat smeerseltjes.

Salade blauwe kaas

0
0
7
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • fruit
  • kaas
  • salade
  • zomer
Vorige artikel
  • Drankjes

7x zomerse smoothies

Lees verder
Volgende artikel
Krokant buikspek
  • Avondeten

3x gastblog ‘De man’

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.