Salade met pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing

2 aug 2020 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Pompoen in de zomer, kan dat? Zeker! In de zomer zou ik er geen dikke soep mee maken of een stoofschotel, maar in zomerse salades doet pompoen het supergoed! Helemaal als je de pompoen combineert met frisse ingrediënten als druiven en peer en je er een heerlijk zoete dressing bij serveert. Enter deze salade met pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing!

Geroosterd uit de oven vind ik pompoen het allerlekkerst. Helemaal als je ‘m voor het roosteren marineert in heel veel lekkers. Hier koos ik voor (rozemarijn)olie, honing en (vijgen)balsamicoazijn. Door de druiven ook even mee te roosteren, worden ze nóg zoeter. Zo lekker! Ik zou zeggen: snel proberen!

Salade met geroosterde pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing

Wat heb je nodig voor deze salade met pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing (2 personen)?

Salade met geroosterde pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing

Hoe maak je deze lekkere salade met pompoen, druiven en peer?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de schil van de pompoen, verwijder boven- en onderkant en snijd de pompoen in schijven. Verwijder ook de pompoenpitten.
  3. Meng in een kom de olijfolie met de balsamicoazijn en de honing tot een dressing.
  4. Mix de helft van de dressing met de pompoenschijven. Meng 1 eetlepel dressing met de druiven en bewaar de rest van de dressing voor bij het serveren.
  5. Rooster de pompoenschijven 20 minuten in de oven. Leg dan de druiven erbij op de bakplaat en rooster nog 10 minuten.
  6. Snijd de peren in schijfjes.
  7. Verdeel de rucola over de borden en lepel er 1 eetlepel dressing overheen. Verdeel daaroverheen de pompoenschijven, de geroosterde druiven, de schijfjes peer en de feta.
  8. Garneer de salade met pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing met in stukjes gesneden verse rozemarijn, granaatappelpitjes en dukkah.
Salade met geroosterde pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen