JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Salade met geroosterde pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing

Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Pompoen in de zomer, kan dat? Zeker! In de zomer zou ik er geen dikke soep mee maken of een stoofschotel, maar in zomerse salades doet pompoen het supergoed! Helemaal als je de pompoen combineert met frisse ingrediënten als druiven en peer en je er een heerlijk zoete dressing bij serveert. Enter deze salade met pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing!

Geroosterd uit de oven vind ik pompoen het allerlekkerst. Helemaal als je ‘m voor het roosteren marineert in heel veel lekkers. Hier koos ik voor (rozemarijn)olie, honing en (vijgen)balsamicoazijn. Door de druiven ook even mee te roosteren, worden ze nóg zoeter. Zo lekker! Ik zou zeggen: snel proberen!

Salade met geroosterde pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing

Wat heb je nodig voor deze salade met pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing (2 personen)?

  • 1 (biologische) pompoen
  • 6 eetlepels (rozemarijn)olijfolie extra vierge (bijvoorbeeld die van Oil & Vinegar)
  • 3 eetlepels (vijgen)balsamicoazijn (bijvoorbeeld die van Oil & Vinegar)
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gram (rode) druiven
  • 2 peren
  • 50 gram rucola
  • 50 gram feta
  • verse rozemarijn, dukkah en granaatappelpitjes ter garnering
  • peper en zout
Salade met geroosterde pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing

Hoe maak je deze lekkere salade met pompoen, druiven en peer?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de schil van de pompoen, verwijder boven- en onderkant en snijd de pompoen in schijven. Verwijder ook de pompoenpitten.
  3. Meng in een kom de olijfolie met de balsamicoazijn en de honing tot een dressing.
  4. Mix de helft van de dressing met de pompoenschijven. Meng 1 eetlepel dressing met de druiven en bewaar de rest van de dressing voor bij het serveren.
  5. Rooster de pompoenschijven 20 minuten in de oven. Leg dan de druiven erbij op de bakplaat en rooster nog 10 minuten.
  6. Snijd de peren in schijfjes.
  7. Verdeel de rucola over de borden en lepel er 1 eetlepel dressing overheen. Verdeel daaroverheen de pompoenschijven, de geroosterde druiven, de schijfjes peer en de feta.
  8. Garneer de salade met pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing met in stukjes gesneden verse rozemarijn, granaatappelpitjes en dukkah.
Salade met geroosterde pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing
0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Bananenbrood met courgette en chocola
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

Lees verder
Volgende artikel
Vega ragú met Pulled Oats
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vega ragú met Pulled Oats

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 72 6
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.