Salade van chioggabiet en sinaasappel

4 jan 2022 | Avondeten, Lunch, Vegan, Vegetarisch

Ik ben iets nieuws aan het leren: fotograferen met flitslicht. Dat vind ik naast heel erg leuk, ook heel erg stom. Ik word compleet uit mijn comfortzone gekatapulteerd en daar vind mijn perfectionisme vervolgens heel veel van. Gevolg: kortsluiting. En tijd tekort, want ik wil het meteen goed kunnen terwijl ik ook gewoon mijn betaalde opdrachten af moet moeten, het huishouden moet doen, me-time (wat is dat?) in moet lassen, etc etc. En dat in de 3 x 8 uur dat de dames op het KDV zijn. Onhaalbaar dus. Maar goed, ik doe mijn best. En deze salade van chioggabiet en sinaasappel is 1 van de eerste recepten die ik met flitslicht fotografeerde.

Uiteindelijk gaat fotograferen met flitslicht me namelijk megaveel tijd opleveren. Zeker als ik straks in ons nieuwe huis een fotostudio naast de keuken heb waar ik ook ’s avonds dan makkelijk kan koken en fotograferen. Meeeeeennnnn wat gaat dat een stuk makkelijker worden.

Haha nu heb ik al 2 alinea’s geschreven en nog niets gezegd over deze heerlijke salade. Want dat is het. Eentje die ik inspireerde op een recept dat ik op Smulweb vond. Dus alle credits naar die bedenker. Mijn versie is met chiaggobiet (zo mooi!), maar gewone bietjes kan ook prima. Snel proberen!

Salade van chioggabiet en sinaasappel1

Wat heb je nodig voor deze salade van chioggabiet en sinaasappel (2 personen)?

 • 3 chioggabieten
 • 3 sinaasappels
 • snufje piment
 • snufje kaneel
 • klein beetje maizena
 • klein handje granaatappelpitjes
 • mosterdcress, maar tuinkers kan ook
 • peper en zout
Salade van chioggabiet en sinaasappel2

Hoe maak je deze lekkere salade met sinaasappel?

 1. Snijd of schaaf de bietjes in heel dunne plakken.
 2. Pers 2 van de 3 sinaasappels uit. Snijd de andere sinaasappel in mooie stukjes (snijd de partjes tussen de vliesjes uit).
 3. Meng de bietenplakjes in een schaal met 7 eetlepels sinaasappelsap. Zet de schaal dan 3 minuten op 700 watt in de magnetron. Haal de bietjes er daarna uit en laat ze even staan.
 4. Meng in een droge koekenpan 3 eetlepels sinaasappelsap met de piment, de kaneel en maizena. Verwarm op laag vuur en blijf roeren totdat je dressing licht verwarmd is. Haal dan van het vuur en meng er het sap uit de bietenschaal doorheen. Voeg eventueel nog wat extra sinaasappel toe als je de dressing nog niet dun genoeg vindt. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
 5. Verdeel de bietenplakjes over 2 borden. Verdeel hierover de sinaasappelstukjes, de granaatappelpitjes en als laatste de mosterdcress.
 6. Schenk de helft van de dressing over de borden. Geef de rest van de dressing ernaast.
salade van chioggabiet en sinaasappel
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. FiverrEarn - FiverrEarn [...]Here are several of the sites we recommend for our visitors[...]

Een reactie versturen