JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Afgelopen week mocht ik weer meedoen met een bloginsidersactie. Deze keer die van Brenda Kookt. De challenge was deze keer om te werken met wilde zalm van Princess. Je weet wel, die blikjes van Princess. Ik gebruik zelf regelmatig blikjes tonijn of krab, maar zal eigenlijk best weinig. Een uitdaging dus. Sowieso vind ik deze bloginsideracties altijd een uitdaging: ze dwingen me om eens met een anders-dan-anders product te werken (lees: een product dat ik zelf minder snel zal kopen). Het eerste recept voor deze challenge zet ik vandaag online: deze supereasy, maar goddelijk lekkere salmonrolls.

Nu ik meer op mijn eten let en langer nadenk voordat ik iets opeet, wil ik ook zoveel mogelijk from scratch maken wat ik op tafel zet. Nog meer dan eerst eigenlijk. Maar dat betekent absoluut niet dat ik alleen nog maar ubergezonde dingen eet. Dat houd ik namelijk nooit vol πŸ˜‰ Maar tussen supergezond en superongezond zitten gelukkig nogal wat smaken πŸ™‚ Deze salmonrolls zijn niet supergezond, maar doen mij wel heel erg denken aan fast food. Maar dan een stuk gezonder dus. Wij hebben er echt van zitten smullen. Ik ben benieuwd: lijkt het jullie wat? Veel plezier met maken in ieder geval!

salmonrolls

Wat heb je nodig voor salmonrolls voor 2 personen?

  • 1 blik roze zalm, wild gevangen (418 gram)
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 1 eetlepel kwark
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 bosuitjes, gesneden + eentje extra voor garnering
  • 1/2 rood pepertje, kleingesneden
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 4 hamburgerbroodjes of andere broodjes (ik gebruikte harde bruine puntjes
  • ijsbergsla
  • 1 tomaat, in halve partjes
  • rasp van 1 citroen plus het sap van 1/4 citroen
  • zout en peper

salmonrolls

Hoe maak je dit bijzondere gerechtje?

1. Haal de zalm uit het blik en laat ‘m uitlekken. Verwijder vervolgens de eventuele graten.

2. Voeg in een kom de kwark, 1 eetlepel mayonaise, de bosuitjes, het rode pepertje en de 1/2 theelepel paprikapoeder samen.

3. Voeg de zalm en de rivierkreeftjes toe. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

4. Maak nu de ‘dressing’. Meng hiervoor het sap van de citroen met de 2 overige eetlepels mayonaise.

5. Snijd vervolgens de broodjes overdwars open. Dus niet zoals je normaal zou doen aan de zijkant, maar aan de bovenkant.

6. Vul de broodjes eerst met wat sla en tomaat. Schep daarna lekker wat zalmvulling in de broodjes.

7. Schenk de ‘dressing’ als laatste over de broodjes en garneer ze met de overgebleven bosuitjes. Serveer meteen!

salmonrolls

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • diner
  • lunch
  • vis
  • zalm
Vorige artikel
bananenpancakes
  • Ontbijt

Bananenpancakes met kiwisalsa

Lees verder
Volgende artikel
Luden Den Haag
  • Den Haag

JoorKitchen ontdekt… Luden Den Haag

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine πŸ’œ)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.