JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
salmonrolls
  • Avondeten
  • Lunch

Salmonrolls

  • 15 augustus 2017
  • Geen reacties
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Afgelopen week mocht ik weer meedoen met een bloginsidersactie. Deze keer die van Brenda Kookt. De challenge was deze keer om te werken met wilde zalm van Princess. Je weet wel, die blikjes van Princess. Ik gebruik zelf regelmatig blikjes tonijn of krab, maar zal eigenlijk best weinig. Een uitdaging dus. Sowieso vind ik deze bloginsideracties altijd een uitdaging: ze dwingen me om eens met een anders-dan-anders product te werken (lees: een product dat ik zelf minder snel zal kopen). Het eerste recept voor deze challenge zet ik vandaag online: deze supereasy, maar goddelijk lekkere salmonrolls.

Nu ik meer op mijn eten let en langer nadenk voordat ik iets opeet, wil ik ook zoveel mogelijk from scratch maken wat ik op tafel zet. Nog meer dan eerst eigenlijk. Maar dat betekent absoluut niet dat ik alleen nog maar ubergezonde dingen eet. Dat houd ik namelijk nooit vol 😉 Maar tussen supergezond en superongezond zitten gelukkig nogal wat smaken 🙂 Deze salmonrolls zijn niet supergezond, maar doen mij wel heel erg denken aan fast food. Maar dan een stuk gezonder dus. Wij hebben er echt van zitten smullen. Ik ben benieuwd: lijkt het jullie wat? Veel plezier met maken in ieder geval!

salmonrolls

Wat heb je nodig voor salmonrolls voor 2 personen?

  • 1 blik roze zalm, wild gevangen (418 gram)
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 1 eetlepel kwark
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 bosuitjes, gesneden + eentje extra voor garnering
  • 1/2 rood pepertje, kleingesneden
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 4 hamburgerbroodjes of andere broodjes (ik gebruikte harde bruine puntjes
  • ijsbergsla
  • 1 tomaat, in halve partjes
  • rasp van 1 citroen plus het sap van 1/4 citroen
  • zout en peper

salmonrolls

Hoe maak je dit bijzondere gerechtje?

1. Haal de zalm uit het blik en laat ‘m uitlekken. Verwijder vervolgens de eventuele graten.

2. Voeg in een kom de kwark, 1 eetlepel mayonaise, de bosuitjes, het rode pepertje en de 1/2 theelepel paprikapoeder samen.

3. Voeg de zalm en de rivierkreeftjes toe. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

4. Maak nu de ‘dressing’. Meng hiervoor het sap van de citroen met de 2 overige eetlepels mayonaise.

5. Snijd vervolgens de broodjes overdwars open. Dus niet zoals je normaal zou doen aan de zijkant, maar aan de bovenkant.

6. Vul de broodjes eerst met wat sla en tomaat. Schep daarna lekker wat zalmvulling in de broodjes.

7. Schenk de ‘dressing’ als laatste over de broodjes en garneer ze met de overgebleven bosuitjes. Serveer meteen!

salmonrolls

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • diner
  • lunch
  • vis
  • zalm
Vorige artikel
salsa van granaatappel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salsa van granaatappel en komkommer

  • 9 augustus 2017
Lees verder
Volgende artikel
zoete aardappel met forel
  • Lunch

Lunchtip: zoete aardappel met forel

  • 24 augustus 2017
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
Lees verder
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021
Courgettesoep met een twist
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Vegetarisch

Courgettesoep met geroosterde pita’s – Fast food, Fast shoot

  • 9 februari 2021
Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui – Fast food, Fast shoot

  • 2 februari 2021
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

  • 26 januari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?