Snelle gebakken gnocchi met ricotta

4 jul 2019 | Avondeten, Vegetarisch

Vorige week waren ‘de man’ en ik in die warmte in Antwerpen, misschien heb je het gezien via via Instastories. Hij ging gewoon aan het werk, ik werkte aan mijn site en aan mijn doelen voor de komende tijd. En ik zou voor het eten zorgen. Maar met die warmte had ik én geen zin om uit eten te gaan én geen zin om lang in de keuken te bivakkeren. Dus bedacht ik deze snelle gebakken gnocchi met courgette, ricotta en citroen.

Doordat je de courgette licht gaart in citroensap en niet verhit, is dit eigenlijk meer een lauwwarme salade dan een echte pastamaaltijd. Wel zo lekker vind ik, zeker op warme dagen. Ideaal dus als je geen zin hebt in warm eten. En nog een voordeel: dit alles staat binnen 15 minuten op tafel. Echt waar!

snelle gebakken gnocchi

Wat heb je nodig voor deze snelle gebakken gnocchi voor 2 personen?

  • 250 gram gnocchi
  • 1 courgette
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 bakje verse tuinkers
  • 100 gram ricotta
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je deze snelle vegetarische avondmaaltijd?

1. Verwarm een grote koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de gnocchi in ongeveer 10 minuten knapperig en bruin.

2. Snijd in de tussentijd de courgette in de lengte in vieren en dan in dunne kwarten.

3. Rasp de schil van de citroen en pers 1 helft uit. Mix de citroenrasp en het citroensap in een grote kom met de courgettestukjes.

4. Snijd vervolgens de tuinkers van de steeltjes af en mix door de courgette.

5. Roer dan de ricotta los en breng op smaak met peper en zout.

6. Verdeel als laatste de gebakken gnocchi door de courgette en schep op borden. Verdeel de ricotta eroverheen. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als je het geheel te droog vindt.

Serveer deze snelle gebakken gnocchi met een makkelijke tomatensalade of een lichte groene salade.

snelle gebakken gnocchi

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen