Snelle lunch met geroosterde druiven

22 feb 2023 | Avondeten, Lunch, Ontbijt, Vegetarisch

Deze snelle lunch met geroosterde druiven staat in een handomdraai op tafel én is lekker én fotogeniek. Precies wat ik nodig had omdat ik zo snel mogelijk de nieuwe camera die ik huurde wilde testen. ⁠Ik ben namelijk op zoek naar een upgrade van mijn camera. Nu heb ik een oud bakbeest waar ik het liefst geen afscheid van wil nemen, maar om nóg mooiere foto’s te kunnen maken is een upgrade inmiddels wel nodig.

Ik ging dus naar Rotterdam om de camera die ik op het oog had te bekijken en ter plekke besloot ik ‘m te huren en thuis uitgebreid te gaan testen. Toen ik thuiskwam, wilde ik de camera meteen testen en was ik op zoek naar een snelle lunch. En omdat ik het idee voor deze lunch al een tijdje in mijn hoofd had, besloot ik dit idee meteen uit te werken en te fotograferen met mijn nieuwe camera!

Deze shots zijn dus testshots met een mogelijke nieuwe camera – spannend!⁠ Maar over de eerste foto’s ben ik al behoorlijk tevreden.

Deze lunch wil je maken, ook zónder nieuwe camera die je wil testen. Want superlekker, makkelijk en bijzonder. Gewoon proberen dus! Succes gegarandeerd, echt waar!

snelle lunch met geroosterde druiven

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • trosje druiven⁠
 • 2 eetlepels agavesiroop⁠
 • 2 sneetjes brood⁠
 • 100 gram zachte geitenkaas⁠
 • 4 eetlepels balsamicocrema⁠
 • verse oregano⁠
 • peper en zout⁠
snelle lunch met geroosterde druiven2

Hoe maak je deze snelle lunch met geroosterde druiven?

 1. Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier⁠
 2. Verdeel de druiven dan over de bakplaat en meng ze met de agavesiroop en peper en zout. Rooster ze vervolgens 10 – 15 minuten in de oven⁠
 3. Verdeel de geitenkaas over de sneetjes brood⁠
 4. Verdeel de geroosterde druiven over het brood. Drizzle hier de balsamicocrema overheen en garneer als laatste met verse oregano⁠
snelle lunch met geroosterde druiven3
snelle lunch met geroosterde lunch4
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen