JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst

Total
26
Shares
0
0
26
0
0

Hoe ik het voor elkaar krijg om toch iedere avond te koken, vroeg iemand mij laatst. Nou, dat antwoord is heel simpel. Dat krijg ik niet voor elkaar. There, I said it. Deze receptontwikkelaar slash roodfotograaf slash foodblogger kookt lang niet elke dag en vind het zeker niet leuk om iedere dag te koken. Dus vriendlief kookt hier best vaak. En soms kook ik voor het avondeten. Maar alleen als ik niet de hele dag al heb gekookt voor opdrachten. Enter deze snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst!

En of ik als ik kook iedere keer iets anders maak, was de vervolgvraag. Ook dat antwoord is simpel: vroeger wel. Sinds die 2 dames niet meer. Ik heb to-gorecepten, waar ik van weet dat ze snel, simpel, makkelijk én lekker zijn. Enter deze snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst!

Varianten op deze schotel staan hier vaak op tafel. Want dit is een makkelijk, snel in elkaar te flansen én makkelijk gerecht. En in mijn huidige leven klinkt dat dus als de hemel. Dus zoek je warm, kruidig en makkelijk comfortfood? Enter deze snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst!

Thank me later!

Snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst

Wat heb je nodig voor deze snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst (3-4 personen)?

  • 1 groot blik gemengde bonen
  • 1 groot blik mais
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 100 gram rijst
  • 100 gram tortillachips
  • 75 gram geraspte cheddar of andere kaas
  • 1 avocado
  • creme fraiche
  • tortilla’s
  • verse peterselie ter garnering
  • peper en zout
Snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst

Hoe maak je deze snelle ovenschotel met bonen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat daarna de bonen uitlekken en spoel ze. Doe dan de bonen en de mais in een grote ovenschaal. Giet hier de tomatenblokjes overheen. Vul het blik met water en giet dat in de ovenschaal.
  3. Verkruimel het bouillonblokje over de schotel en voeg ook de specerijen toe. Roer goed door.
  4. Voeg dan de rijst toe en roer alles weer goed door.
  5. Verkruimel vervolgens de tortillachips over de ovenschotel en verdeel hier de kaas over.
  6. Bak de snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst 25 – 30 minuten in de oven totdat de rijst gaar is. Check tussentijds of de kaas niet te bruin wordt. Leg eventueel wat aluminiumfolie over de schotel.
  7. Snijd in de tussentijd de avocado in plakjes of blokjes. Bereid de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Serveer de snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst met grof gesneden peterselie, de avocado, de crème fraiche en de tortilla’s.
Mexicaanse ovenschotel met bonen
Snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst
0
0
26
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
gnocchi met paprikpapesto
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Vegan
  • Vegetarisch

Kidsfood: snelle gnocchi met paprikapesto

Lees verder
Volgende artikel
confettipizza met verstopte-groentesaus
  • Avondeten
  • Borrel
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegetarisch

Kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.