Snelle romige soep met zoete aardappel en halloumicrumble

11 feb 2020 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Zo, hebben jullie de storm van afgelopen weekend goed doorstaan? Geen al te grote schade of andere gedoe gehad? Die storm deed me erg verlangen naar dikke, winterse soepen en toen bedacht ik me dan ik nog zo’n lekkere soep had om uit te werken en te publiceren op het blog! Dat was deze snelle romige soep van zoete aardappel en halloumicrumble! Superlekker om te eten en heel simpel om te maken!

Deze winterse soep zit boordevol groenten: zoete aardappel, paprika, ui, Tom,aten en rode kidneybonen. Van die laatste proef je weinig, maar ze zorgen voor de heerlijk dikke textuur van deze soep. En je krijgt er meteen een lekkere hoeveelheid extra eiwitten mee binnen – superhandig! Meteen maken dus!

Snelle romige soep van zoete aardappel en halloumicrumble

Wat heb je nodig voor deze snelle romige soep van zoete aardappel en halloumicrumble voor 2-3 personen?

  • 3 zoete aardappels
  • 2 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 theelepels vadouvankruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje rode kidneybonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200ml kokosmelk
  • evt 100ml water
  • 100 gram halloumi
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken

Snelle romige soep van zoete aardappel en halloumicrumble

Hoe maak je deze lekkere en winterse soep?

1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de zoete aardappels in grove stukken. Doe dat daarna ook met de paprika’s. Pel de teentjes knoflook en snijd de ui in kwarten.

3. Meng de groenten en knoflook met de vadouvankruiden en de 2 eetlepels olijfolie op de bakplaat. Rooster in 15 minuten gaar.

4. Doe de groenten vervolgens samen met de kidneybonen, de tomatenblokjes en de kokosmelk in een grote pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Pureer de soep dan. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.

5. Om deze snelle romige soep van zoete aardappel en halloumicrumble helemaal af te maken, maak je de halloumicrumble. Snijd hiervoor de halloumi in zo klein mogelijke stukjes. Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en rooster de halloumistukjes vervolgens in 5-8 minuten gaar en goudbruin.

Serveer de soep met de halloumicrumble en eventueel wat verse peterselie.

Snelle romige soep van zoete aardappel en halloumicrumble

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen