JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Snelle spaghetti met courgette, pesto en burrata
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Snelle spaghetti met courgetti en pesto

Total
250
Shares
13
0
237
0
0

Nou jongens, ik word ook eens wakker 🙂 Niet zo lang geleden ‘ontdekte’ ik courgetti. Niet dat ik het daarvoor niet kende, deze in strengen geschaafde courgette, maar ik had het nog nooit eerder gebruikt. Maar ik was op zoek naar een makkelijke, snelle maaltijd met spaghetti en toen kwam ik op courgetti uit. Het resultaat was deze fijne en snelle spaghetti met courgetti en pesto.

Dit fijne maaltje staat supersnel op tafel, is dankzij de pesto, tomaatjes en burrata eigenlijk een nieuwe versie van de bekende salade Caprese en daarom ook een allemansvriendje. Ik garandeer je dat bijna iedereen deze snelle spaghetti met courgetti en pesto lekker zal vinden. Probeer maar!

Snelle spaghetti met courgetti en pesto

Wat heb je nodig voor spaghetti met courgetti en pesto voor 2 – 3 personen?

  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 400 gram courgetti
  • 30 gram basilicum
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • flinke hand pijnboompitten
  • 1 bol burrata
  • peper en zout
  • olijfolie

Extra benodigd: keukenmachine.

Snelle spaghetti met courgetti en pesto

Hoe maak je dit makkelijke avondeten met spaghetti?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Meng de cherrytomaatjes in een ovenschaal met de balsamicoazijn, de olijfolie en flink wat peper en zout. Zet de tomaatjes in de oven en rooster ze 15 minuten.

3. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de courgetti toe en giet daarna de spaghetti en de courgetti af.

4. Maak de pesto door de basilicum te mengen met de Parmezaanse kaas, de knoflook, de pijnboompitten, flink wat peper en een snuf zout en een eetlepel olijfolie. Meng in een keukenmachine tot je een pesto hebt. Je kunt meer olijfolie toevoegen als de mix te droog blijft.

5. Meng de pesto met de spaghetti-courgettimix en schep op de borden.

6. Verdeel de warme cherrytomaatjes over de borden en leg op ieder bord een halve bol burrata.

Garneer eventueel met wat extra pijnboompitjes of basilicum.

Snelle spaghetti met courgette, pesto en burrata

13
0
237
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Cheesers met uienjam
  • Lunch
  • Ontbijt

Cheesers met uienjam

Lees verder
Volgende artikel
wat doe je nu eigenlijk?
  • Over JoorKitchen
  • Persoonlijk

Wat doe je nu eigenlijk 2.0?

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.