JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

Total
27
Shares
2
0
25
0
0

Snelle maaltijden bomvol groenten kun je wat mij betreft niet genoeg in je repertoire hebben. Dus voeg ik graag nog een extra makkelijke maaltijd aan je voorraadje toe. Namelijk deze snelle wok met miso, champignons en garnalen! Snel gemaakt, heerlijk van smaak en simpel dus voor iedereen te maken.

Ik zocht laatst in de koelkast en kwam een bakje misopasta tegen. Bleken we gewoon te hebben staan en ik was het helemaal vergeten. Dus wilde ik er meteen mee koken. We hadden ook nog wat leftover snijbonen liggen en champignons en garnalen die op moesten. Ik maakte er deze lekkere wok van die ik graag met jullie deel! En ja, snijbonen zijn momenteel uit het seizoen, dus gebruik gerust sperziebonen (uit de vriezer) voor dit gerecht. En de garnalen kun je eventueel weglaten, zonder is dit maaltijd net zo lekker. Eet smakelijk!

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

Wat heb je nodig voor deze snelle wok met miso, champignons en garnalen voor 2 personen?

  • 150 gram (witte) rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram snij- of sperziebonen
  • 1 eetlepel miso
  • 2-3 eetlepels sojasaus
  • 200 gram garnalen
  • 1 of 2 eieren per persoon
  • (zwarte) sesamzaadjes
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
Snelle wok met miso, champignons en garnalen

Hoe maak je dit snelle wokgerecht?

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd of pers het teentje knoflook fijn. Snipper het uitje.
  3. Verwarm een grote koekenpan, hapjespan of wok met daarin wat olie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui samen met de knoflook totdat de ui glazig is.
  4. Snijd de champignons in kwarten en de snij- of sperziebonen in stukjes (de snijbonen maak je klein, de sperziebonen halveer je). Bak vervolgens de champignonkwarten bruin in de pan met de ui.
  5. Voeg, als de champignons bruin zijn, de snij- of sperziebonen, de misopasta en de sojasaus toe. Voeg ook 2-3 eetlepels water toe. Wok totdat de groenten beetgaar zijn.
  6. Kook in de tussentijd de eieren tot ze halfzacht zijn.
  7. Voeg de garnalen toe en warm ze mee totdat ze warm zijn. Breng de wok op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de snelle wok met miso, champignons en garnalen met de rijst en garneer het bordje met sesamzaadjes.
  • Snelle wok met miso, champignons en garnalen
  • Snelle wok met miso, champignons en garnalen
2
0
25
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Bananenbrood-ontbijtkoek
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood-ontbijtkoek

Lees verder
Volgende artikel
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 72 6
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.