â Ja ja, mensen, deze meid heeft een wafelijzer đđ Voor het eerst in mn leven. En ik ben er zo blij mee! Eeuwige dank aan Francesca Kookt die haar tip voor een wafelijzer deelde in haar stories đâ Ik maakte er meteen deze speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm mee en kon niet wachten om dit recept hier te delen.
Je snapt dat ik natuurlijk meteen aan het experimenteren geslagen ben en jongens, I LOVE IT! Wat makkelijk is dit en hoeveel kun je hiermee. Helemaal blij mee! Dus hou je vast voor wafelrecepten đ Hieronder alvast mijn lunch van gisteren: speltwafels met spinazie, pesto en zalm. Heerrrrllllluuuukkkk đâ
Wat heb je nodig voor speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm voor 4 personen?
150 gram verse spinazieâ
1 teentje knoflookâ
125 gram boterâ
3 eierenâ
1 eetlepel pesto plus extra om te serverenâ
180 gram volkoren speltmeelâ
1 zakje bakpoederâ
50 gram geraspte kaasâ
als topping: gerookte zalm, zoetzure ui en dille (en eventueel creme fraiche)â
olie om in te bakkenâ
peper en zoutâ
Hoe maak je deze wafels met spinazie en zoetzure ui?
- Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin de spinazie totdat deze geslonken is. Snijd of pers het teentje knoflook en voeg het de laatste minuut toe. Laat daarna afkoelen en snijd de spinazie klein. â
- Smelt de boter. Laat daarna kort afkoelen. Klop de eieren luchtig in de keukenmachine en doe er dan de afgekoelde boter bij. â
- Meng het meel met het bakpoeder, de geraspte kaas en een snuf zout. Meng het daarna door de ei-botermix. Voeg de gesneden spinazie en de pesto toe. En meng nog even kort door. â
- Verwarm het wafelijzer en bak hierin de wafels in enkele minuten gaar. â
- Serveer de wafels met gerookte zalm, zoetzure ui, dille en eventueel crĂšme fraĂźche. â
0 reacties