JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
43
Shares
9
0
34
0
0

Ik ben fan van gerechten die zonder al te veel poespas snel op tafel staan. Zeker ter afwisseling van alle keren dat ik wel lang in de keuken heb gestaan om allerlei gerechten uit te proberen en te fotograferen. Al sinds heel lang is dit een van mijn favo snelle recepten. ‘De man’ is echter wat huiverig voor gnocchi, daarom had ik dit recept in de drie jaar dat we elkaar nu bijna kennen nog niet gemaakt. Maar nu moest ‘de man’ eraan geloven. Ik wilde gnocchi.

Je kunt deze deegballetjes heel makkelijk zelf maken, maar daar had ik op de bewuste avond geen zin in. Ik gebruikte dus gnocchi gewoon uit een pakje en net als met pasta vind ik daar niets mis mee. Zelfgemaakte gnocchi zijn doorgaans wat zachter van structuur dan gekochte gnocchi, maar als je die laatste lekker lang laat pruttelen in de saus worden ze bijna net zo zacht. En wat ik ook heerlijk vind aan dit gerecht is dat je je keuken op kunt ruimen en de tafel kunt dekken terwijl de gnocchi gaarkookt in de oven. Zo kun je als de wachttijd verstreken is meteen aan tafel en is je keuken lekker opgeruimd. Fijn. Ik hoop dat jullie deze gnocchi met zelfgemaakte pastasaus net zo lekker vinden als ik. Enjoy!

makkelijke gnocchi

Wat heb je nodig voor deze heerlijke simpele gnocchi voor 2 personen?

  • 1 pakje gnocchi
  • 100 gram garnalen (gekookt)
  • 1 bol mozzarella (of een zakje kleine bolletjes)
  • zakje rucola
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 – 1 rode chilipeper
  • een takje rozemarijn, salie of allebei
  • 2 verse tomaten

makkelijke gnocchi

Hoe maak je deze gnocchi met zelfgemaakte pastasaus?

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Maak nu de pastasaus. Doe dit door de tomaten in de blender te mixen met de balsamicoazijn, het teentje knoflook, het chilipepertje en de kruiden. Vul het tomatenblik voor 2/3 met water en voeg ook dat water toe aan de blender. Breng op smaak met peper en zout. Houd je van pittige saus? Gebruik dan niet 1/2 maar een heel chilipepertje.

3. Snijd de 2 tomaten in grove blokjes.

3. Vul vervolgens een ovenschaal met de gnocchi en de tomatenblokjes. Schenk de pastasaus eroverheen. Roer even goed door.

4. Verdeel de helft van de mozzarella over de schaal en zet de schaal in de oven. Laat in 25 minuten de gnocchi gaarkoken.

5. Roer 5 minuten voor het eind van de baktijd de garnalen door de gnocchi.

5. Maak de rucola in de tussentijd aan met wat olijfolie en peper en zout. Het makkelijkst doe je dit door het zakje waar de rucola inzit open te maken en de olijfolie erin te schenken. Schud het zakje voorzichtig door elkaar. Maak af met peper en zout.

6. Serveer de gare gnocchi vervolgens met wat rucola. Verdeel de andere helft van de mozzarella over de schotel heen.

makkelijke gnocchimakkelijke gnocchi

9
0
34
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • gnocchi
  • oven
  • pastasaus
  • tomaten
Vorige artikel
vegetarische gerechten
  • Avondeten

5x vegetarisch gerecht voor Brenda Kookt

Lees verder
Volgende artikel
makkelijke pangranola
  • Ontbijt

Makkelijke pangranola

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.