Superzomerse salade met watermeloen en nectarine

26 sep 2021 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

De zomer is nog niet voorbij. Ook dit weekend worden weer tropische temperaturen verwacht. Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! Dat is zonder twijfel deze salade (hoewel deze salade met watermeloen ook wel erg in de buurt komt), die alleen bestaat uit fruit en mozzarella. Hij is licht van smaak en mondgevoel en door de combinatie van de waterige watermeloen en de zachte mozzarella een ware traktatie. En nog mooier, hij is ook nog eens hartstikke gezond (mits je niet overdrijft met de mozzarella). Niet zo gek dus dat ‘de man’ en ik deze salade aten als ‘gezonde’ salade naast de snackbarpatat die we ook op tafel hadden staan. Tijd voor salade met watermeloen en nectarine!

Deze salade is namelijk meer een lunch- dan een avondmaaltijd en daarmee het perfecte excuus voor ons om te eten naast die patatjes. We halen namelijk niet overdreven vaak iets van de snackbar, maar als we het doen wil ik er toch altijd een ‘gezonde’ salade naast.

Op warme zomerdagen is deze salade dus een makkelijke en fruitige lunch of een sidedish bij misschien iets minder gezond voedsel. Hoe je ‘m ook eet, hij is lekker! Enjoy!

salade met watermeloen en nectarine

Wat heb je nodig om deze lekkere salade met watermeloen en nectarine te maken?

  • kwart watermeloen, in blokjes
  • 2 nectarines, in stukjes
  • 1 bol mozzarella of burrata
  • handje munt, in kleine reepjes
  • beetje basilicum

salade met watermeloen en nectarine

Hoe maak je deze lekker lichte salade?

1. Mix de blokjes watermeloen en de stukjes nectarine door elkaar in een schaal.

2. Mix hier de munt door en scheur de mozzarella en de basilicum eroverheen. Meteen opeten!

salade met watermeloen en nectarinesalade met watermeloen en nectarine

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen