JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Sushibowl met avocadodressing

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Nu de warmere dagen aanbreken, heb ik ‘s avonds lang niet altijd zin in warm eten. Iedere dag salade vindt ‘de man’ echter ook geen goed idee. Dus hebben we een mooie tussenvorm gevonden: de sushibowl. Deze bowl, die je vult met ingrediënten waar je doorgaans sushi van zou maken, is namelijk lekker vullend, heerlijk koel en ook nog eens best gezond. Afhankelijk natuurlijk van welke spullen je er allemaal instopt. Want dat is het mooie van een sushibowl: je kunt helemaal zelf verzinnen wat je erin stopt. Vaste ingrediënten zijn wel altijd rijst en vis.

Deze variant maakte ik toen ‘de man’ ‘s morgens had geroepen dat hij graag weer eens sushibowl wilde eten. Met garnalen. Maar die kreeg hij niet 😉 We eten hier thuis weinig zalm – mijn minst favoriete vis – en ik vond het wel weer eens tijd voor dit roze visje. Bovendien leent zalm zich prima voor een sushibowl. Ik vulde de bowl verder met mijn favo spullen: soja-ei, sojabonen, zoetzure komkommer, wortel en radijs en avocado. En ik besloot om een avocadodressing (geleend van Running to the Kitchen) toe te voegen. Je kunt namelijk de gekookte rijst met behulp van azijn en suiker die typische sushismaak geven, maar daar had ik nu geen zin in. Ik besloot de dressing toe te voegen en samen met de zoetzure groenten en de soja-omelet gaf dat meer dan voldoende smaak. Maar, experimenteer er vooral op los! Probeer, proef en verander! Have fun!

Wat heb je nodig voor sushibowl voor 2 personen?

  • gekookte rijst
  • 200 gram rauwe vis: ik gebruikte zalm
  • sesamzaad
  • 3 eieren
  • eetlepel sojasaus
  • 1 komkommer
  • 1 winterwortel
  • 10 radijsjes
  • 50 ml witte-wijnazijn
  • 4 eetlepels suiker
  • groente naar eigen smaak. Ik gebruikte sojabonen, avocado en lente-ui

Voor de dressing

  • 1 avocado
  • 1 theelepel sushigember
  • theelepel sojasaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • sap van 1/2 limoen
  • zout

Hoe maak je deze lekkere bowl?

1. Start met het marineren van de winterwortel en komkommer. Verwarm hiervoor 50 ml water met de 50 ml witte-wijnazijn en de 4 eetlepels suiker. Warm op totdat de suiker is opgenomen. Laat kort afkoelen.

2. Schaaf in de tussentijd mooie dunne plakken van de wortel, de radijsjes en de komkommer. Dit kun je doen met een kaasschaaf of een dunschiller, maar een mandoline werkt het beste.

3. Leg het komkommer- en het wortelschaafsel samen met de schijfjes radijs in een bak. Giet hier het suikermengsel overheen en laat de slierten even staan.

4. Snijd de overige groenten in dunne plakjes (deze stap is alleen noodzakelijk als je nog andere groenten gebruikt die gesneden zouden moeten worden). Snijd de vis in kleine blokjes.

5. Maak vervolgens de dressing. Doe hiervoor alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en maal totdat je een dressing hebt. Blijft je dressing te dik? Voeg dan wat water toe.

6. Breek de eieren boven een kommetje en klop ze los. Voeg vervolgens de sojasaus toe.

7. Verwarm daarna een koekenpan op middenhoog vuur en bak het ei in de pan. Haal het als het gebakken is uit de pan en snijd het in reepjes. Je kunt voor het mooie het ei nog oprollen voordat je ‘m snijdt.

8. Gebruik mooie bowls om dit gerechtje in te serveren, het liefst plattere bowls met een opstaand randje. Schep in iedere bowl een goede schep rijst. Verdeel de andere ingrediënten omstebeurt over de bowl. Laat de zoetzure groente even kort uitlekken voordat je ze toevoegt. Voeg ook het ei toe en strooi wat sesamzaadjes over de vis. Maak af met een klein beetje dressing en serveer de rest van de dressing ernaast.

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groente
  • rijst
  • sushi
  • vis
Vorige artikel
Ontbijt Jans Delft
  • Delft

JoorKitchen ontdekt…. ontbijten in Delft

Lees verder
Volgende artikel
  • Drankjes

Fruitijsblokjes

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.