Sushiwraps

25 feb 2018 | Avondeten, Lunch

‘De man’ is soms wat enthousiast in zijn maatvoering voor rijst of pasta. We hebben er zo’n handig maatbekertje voor, maar om de een of andere reden denkt ‘de man’ dan dat er toch nog wat extra bij moet. Daarom zitten we dus soms met een vrachtlading pasta of rijst waar ik of hij dan probeert een dag later nog iets van te maken. Zo maakte ik al eerder rijst- en pastatortilla’s met behulp van ei en room en ook ovenschotels met ‘leftoverpasta’ zijn vaak makkelijk te maken en bedenken (in de winter komen die vast ook op het blog). Maar soms wil ik iets anders proberen met die overgebleven rijst of pasta.

Enkele weken geleden, na een enthousiaste overdosis rijst, kwam ik daarom op het idee om de rijst te gebruiken om er sushi van te maken. Omdat normale rijst niet zo makkelijk plakt als sushirijst en ik eigenlijk niet zo’n had in echte sushi (zo bewerkelijk) kwam ik op het idee om sushiwraps te maken. En dat deed ik. Het resultaat was lekker, simpel te maken en een feest om op te eten.

De sushiwraps kun je met van alles en nog wat vullen, dus varieer er rustig op los. Ik maakte deze keer vega-sushiwraps, maar deze wraps zijn ook erg lekker met vis. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke sushiwraps voor 2 personen?

  • overgebleven (sushi)rijst (ongeveer 200 gram)
  • 2 theelepels witte suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 eieren
  • scheut sojasaus
  • 4 wraps
  • vulling 1: omelet, avocado, lente-ui
  • of maak vulling 2: gerookte makreel, zoetzure radijs en lente-ui
  • vulling 3: zeewiersalade, surimi
  • of maak lekker je eigen variant!

Hoe maak je deze wraps vol sushi?

1. Verwarm de suiker, het zout en de rijstazijn in een klein pannetje totdat de suiker en het zout geheel zijn opgelost. Laat het mengsel afkoelen.

2. Klop vervolgens de eieren los in een kommetje en mix er de sojasaus door. Bak de omelet in een pan op zacht vuur totdat alle kanten mooi bruin zijn en het ei gaar is. Snijd de omelet in lange repen.

3. Meng de afgekoelde azijnmix door de rijst.

4. Leg de wraps op je werkbank. Bepaal het midden van je wrap en schep de rijst links daarvan in een baan. Doe de vulling er vervolgens bovenop. Rol de wrap op (gebruik eventueel sateprikkers om de rollen dicht te houden) en dien meteen op. Lekker met sojasaus!

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- Ă©n portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen