JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
5
Shares
0
0
5
0
0

‘De man’ en ik waren in de zomer van 2015 in de Provence, waar we heerlijk ontspanden, kookten en aten (kijk hier voor de foto’s!). Op de heenweg naar de Provence maakten we een tussenstop in Dijon, een stad waarvan we van tevoren weinig verwachtingen hadden. Dijon verraste ons positief: het bleek een mooie, bruisende stad met mooie oude gebouwen en een fijn klimaat. Dat hadden we niet verwacht.

Omdat we ons van tevoren nauwelijks in de stad verdiept hadden – we zouden er immers eind van de middag aankomen en ‘s morgens vroeg weer vertrekken – wisten we niet waar we naartoe moesten voor de goede eetplekken. Gelukkig konden we dicht bij het hotel terecht op een druk terras waar we bij het langslopen al werden aangetrokken door de goed uitziende borden met eten. Het bleek een juiste keuze.

Ik kreeg er een van de lekkerste voorgerechten die ik de laatste tijd gegeten heb. De naam op de kaart sprak nog geen boekdelen, de verrassing was daarom des te groter toen deze tarte fin op mijn bord verscheen. Ik smulde van de heerlijk zachte mascarpone, de semi-zongedroogde tomaatjes en de lekker knapperige bodem. Dit wilde ik thuis namaken! En dat deed ik. Daarom nu voor jullie op het blog, deze tarte fin met mascarpone en zongedroogde tomaatjes. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 2 grote en 4 kleine tarte fin-voorgerechten?

  • 4 velletjes roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • 20 gram gesmolten boter
  • 250 gram mascarpone
  • 1 – 2 eetlepels creme fraiche
  • 10 – 15 partjes semi-zongedroogde tomaatjes
  • 40 gram rucola
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn

Hoe maak je deze heerlijke ‘fijne taartjes’?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Bestrijk twee velletjes bladerdeeg met de boter en leg er dan een tweede velletje bladerdeeg bovenop. Druk met een vork wat gaatjes in het deeg en leg de twee stapeltjes op een bakplaat. Bak 10 – 15 minuten in de oven of totdat het bladerdeeg bruin en gaar is.

3. Meng in de tussentijd de mascarpone met de creme fraiche en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

4. Maak nu de dressing voor de rucola. Meng hiervoor de olijfolie, de mosterd, de honing en de balsamicoazijn door elkaar. Meng de rucola door de dressing en zet ook deze weg tot gebruik.

5. Laat de bladerdeegvelletjes enigszins afkoelen na het bakken anders loopt de mascarponemix te veel uit. Bedenk wat je wilt: 2 grote taartjes of meerdere kleine taartjes. Wil je kleine taartjes? Snijd dan met een scherp mes voorzichtig ieder vel in vieren. Je krijgt dan 8 kleine taartjes.

6. Maak nu de taartjes op. Doe hiervoor op ieder taartje een goede schep mascarponemix. Leg daarop enkele zongedroogde tomaatjes en maak af met de rucola. Meteen opeten.

0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • mascarpone
  • tomaten
Vorige artikel
pulled wortel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pulled wortel met aardappelchips

Lees verder
Volgende artikel
  • Food
  • Reviews kookboeken

Gastblog Annemieke: review Good Morning!

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.