JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Tarte fin met zongedroogde tomaatjes

Total
5
Shares
0
0
5
0
0

‘De man’ en ik waren in de zomer van 2015 in de Provence, waar we heerlijk ontspanden, kookten en aten (kijk hier voor de foto’s!). Op de heenweg naar de Provence maakten we een tussenstop in Dijon, een stad waarvan we van tevoren weinig verwachtingen hadden. Dijon verraste ons positief: het bleek een mooie, bruisende stad met mooie oude gebouwen en een fijn klimaat. Dat hadden we niet verwacht.

Omdat we ons van tevoren nauwelijks in de stad verdiept hadden – we zouden er immers eind van de middag aankomen en ‘s morgens vroeg weer vertrekken – wisten we niet waar we naartoe moesten voor de goede eetplekken. Gelukkig konden we dicht bij het hotel terecht op een druk terras waar we bij het langslopen al werden aangetrokken door de goed uitziende borden met eten. Het bleek een juiste keuze.

Ik kreeg er een van de lekkerste voorgerechten die ik de laatste tijd gegeten heb. De naam op de kaart sprak nog geen boekdelen, de verrassing was daarom des te groter toen deze tarte fin op mijn bord verscheen. Ik smulde van de heerlijk zachte mascarpone, de semi-zongedroogde tomaatjes en de lekker knapperige bodem. Dit wilde ik thuis namaken! En dat deed ik. Daarom nu voor jullie op het blog, deze tarte fin met mascarpone en zongedroogde tomaatjes. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 2 grote en 4 kleine tarte fin-voorgerechten?

  • 4 velletjes roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • 20 gram gesmolten boter
  • 250 gram mascarpone
  • 1 – 2 eetlepels creme fraiche
  • 10 – 15 partjes semi-zongedroogde tomaatjes
  • 40 gram rucola
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn

Hoe maak je deze heerlijke ‘fijne taartjes’?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Bestrijk twee velletjes bladerdeeg met de boter en leg er dan een tweede velletje bladerdeeg bovenop. Druk met een vork wat gaatjes in het deeg en leg de twee stapeltjes op een bakplaat. Bak 10 – 15 minuten in de oven of totdat het bladerdeeg bruin en gaar is.

3. Meng in de tussentijd de mascarpone met de creme fraiche en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

4. Maak nu de dressing voor de rucola. Meng hiervoor de olijfolie, de mosterd, de honing en de balsamicoazijn door elkaar. Meng de rucola door de dressing en zet ook deze weg tot gebruik.

5. Laat de bladerdeegvelletjes enigszins afkoelen na het bakken anders loopt de mascarponemix te veel uit. Bedenk wat je wilt: 2 grote taartjes of meerdere kleine taartjes. Wil je kleine taartjes? Snijd dan met een scherp mes voorzichtig ieder vel in vieren. Je krijgt dan 8 kleine taartjes.

6. Maak nu de taartjes op. Doe hiervoor op ieder taartje een goede schep mascarponemix. Leg daarop enkele zongedroogde tomaatjes en maak af met de rucola. Meteen opeten.

0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • mascarpone
  • tomaten
Vorige artikel
pulled wortel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pulled wortel met aardappelchips

Lees verder
Volgende artikel
  • Food
  • Reviews kookboeken

Gastblog Annemieke: review Good Morning!

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.