JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Enkele weken geleden ging ik de uitdaging van Francesca Kookt en Santa Maria (die van de tortilla’s en salsa’s) aan: bedenk een lekker, makkelijk en bijzonder TecxMex-recept met producten van Santa Maria. Een uitdaging die ik natuurlijk meteen aan wilde gaan. TexMex (lees: tortilla’s met allerlei lekkere dingen erop) vind ik doorgaans onweerstaanbaar, dus ik ging voortvarend aan de slag. Helaas duurde het door wat minder leuke omstandigheden iets langer dan ik hoopte om het eerste recept te bedenken, maar het was het wachten waard.

Deze heerlijk pittige en frisse tortilla’s met garnalen, guacamole en frisse tomatensalsa zijn een ware traktatie op je bord. En ze zijn – in tegenstelling tot wat de hoeveelheid ingrediënten je zou kunnen laten denken – heel snel op tafel. Gewoon proberen dus 🙂 Enjoy!

tortilla's3

Wat heb je nodig voor 2 personen (ieder 2 tortilla’s)?

* 4 tortilla’s medium
* 300 gram garnalen, ontdooid, gepeld en rauw
* 2 theelepels enchilada-seasoningmix
* 2 eetlepels (olijf)olie)
* zure room
* handje tortillachips
* verse koriander
* aluminiumfolie

Voor de guacamole
* 2 rijpe avocado’s
* klein handje verse koriander, gesneden
* halve rode peper, in kleine stukjes gesneden
* 1/4 citroen
* olijfolie
* peper en zout

Voor de salsa
* 1/2 rode ui, gesnipperd
* 1/4 citroen
* 1/2 komkommer, in kleine blokjes gesneden
* 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden

Hoe maak je deze heerlijke tortilla’s met garnalen?

* Start met het maken van de marinade voor de garnalen. Meng hiervoor de seasoningmix met de olijfolie. Roer goed door elkaar. Voeg de (droge!) garnalen toe en roer even door. Zet minimaal 20 minuten weg.

* Meng nu de gesnipperde rode ui met het sap van de 1/4 citroen. Roer goed door elkaar en zet ook even weg. De sterke smaak van de rode ui wordt afgezwakt door het citroensap.

* Maak de guacamole. Doe hiervoor de avocado’s in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg het sap van 1/4 citroen toe en roer goed door. Voeg dan de kleingesneden koriander en rode peper toe en breng op smaak met peper en zout. Is je mix erg droog? Voeg dan wat olijfolie toe.

* Mix nu de komkommerblokjes en de tomaatblokjes met de rode ui en mix goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

* Verwarm nu een koekenpan op hoog vuur (zonder olie) en zet een andere koekenpan op laag vuur. Wikkel de tortilla’s in wat aluminiumfolie zodat ze helemaal bedekt zijn. Verwarm vervolgens het pakketje in de koekenpan die op het lage vuur staat. Bak de garnalen in de andere pan in ongeveer 2-3 minuten totdat ze roze zijn.

* Bouw nu je tortilla’s op: eerst een laag guacamole, dan een laag salsa. Vervolgens de garnalen. Garneer met de overgebleven koriander, wat tortillachips en zure room.

tortilla's5tortilla's4

0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • garnalen
  • texmex
  • tortilla
Vorige artikel
Schnitzel
  • Avondeten

Gastblog ‘De man’: schnitzel met zigeunersaus

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

TexMex: bonenschotel

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.