TexMex: tortilla’s met garnalen en guacamole

2 mei 2016 | Avondeten

Enkele weken geleden ging ik de uitdaging van Francesca Kookt en Santa Maria (die van de tortilla’s en salsa’s) aan: bedenk een lekker, makkelijk en bijzonder TecxMex-recept met producten van Santa Maria. Een uitdaging die ik natuurlijk meteen aan wilde gaan. TexMex (lees: tortilla’s met allerlei lekkere dingen erop) vind ik doorgaans onweerstaanbaar, dus ik ging voortvarend aan de slag. Helaas duurde het door wat minder leuke omstandigheden iets langer dan ik hoopte om het eerste recept te bedenken, maar het was het wachten waard.

Deze heerlijk pittige en frisse tortilla’s met garnalen, guacamole en frisse tomatensalsa zijn een ware traktatie op je bord. En ze zijn – in tegenstelling tot wat de hoeveelheid ingrediënten je zou kunnen laten denken – heel snel op tafel. Gewoon proberen dus 🙂 Enjoy!

tortilla's3

Wat heb je nodig voor 2 personen (ieder 2 tortilla’s)?

* 4 tortilla’s medium
* 300 gram garnalen, ontdooid, gepeld en rauw
* 2 theelepels enchilada-seasoningmix
* 2 eetlepels (olijf)olie)
* zure room
* handje tortillachips
* verse koriander
* aluminiumfolie

Voor de guacamole
* 2 rijpe avocado’s
* klein handje verse koriander, gesneden
* halve rode peper, in kleine stukjes gesneden
* 1/4 citroen
* olijfolie
* peper en zout

Voor de salsa
* 1/2 rode ui, gesnipperd
* 1/4 citroen
* 1/2 komkommer, in kleine blokjes gesneden
* 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden

Hoe maak je deze heerlijke tortilla’s met garnalen?

* Start met het maken van de marinade voor de garnalen. Meng hiervoor de seasoningmix met de olijfolie. Roer goed door elkaar. Voeg de (droge!) garnalen toe en roer even door. Zet minimaal 20 minuten weg.

* Meng nu de gesnipperde rode ui met het sap van de 1/4 citroen. Roer goed door elkaar en zet ook even weg. De sterke smaak van de rode ui wordt afgezwakt door het citroensap.

* Maak de guacamole. Doe hiervoor de avocado’s in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg het sap van 1/4 citroen toe en roer goed door. Voeg dan de kleingesneden koriander en rode peper toe en breng op smaak met peper en zout. Is je mix erg droog? Voeg dan wat olijfolie toe.

* Mix nu de komkommerblokjes en de tomaatblokjes met de rode ui en mix goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

* Verwarm nu een koekenpan op hoog vuur (zonder olie) en zet een andere koekenpan op laag vuur. Wikkel de tortilla’s in wat aluminiumfolie zodat ze helemaal bedekt zijn. Verwarm vervolgens het pakketje in de koekenpan die op het lage vuur staat. Bak de garnalen in de andere pan in ongeveer 2-3 minuten totdat ze roze zijn.

* Bouw nu je tortilla’s op: eerst een laag guacamole, dan een laag salsa. Vervolgens de garnalen. Garneer met de overgebleven koriander, wat tortillachips en zure room.

tortilla's5tortilla's4

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen